Én amikor megnyitottam a topikot, ledugtam 2-t, és 2-t betettem vízbe. Mind a 4 megvan még. A fóldbe dugottak üveg alatt vannak, és a vízben is szép feszesek a levelek. Ha sikerül a szaporítás, akkor nagy szaporításba kezdek, és a csereberébe én benne vagyok.
Köszönöm! Tényleg gyönyörű, amint roskadásig van virággal. (És ha tudnátok, milyen kicsi dézsában van! Legalábbis a bokor méretéhez képest.) Most már csak a másik, kisebb bokrot szeretném jövőre kékké varázsolni, és az itt látott csodákhoz hasonlót beszerezni. Bár nem tudom, lehetne-e dugványozni? (Ebben a témában nagy kísérletező vagyok.) Ha próbálkozott már vele valaki, akkor örömmel olvasnám a tapasztalatait. Sőt a későbbiekben esetleg amúgy is metszésre kerülő ágakból szívesen próbálkoznék. Cserébe ezt-azt fel tudok ajánlani. (Leander, bougainvillea, golgota.)
Nekem ez a bejárat annyira tetszik. OLyan hangulatos. Sajnos nálunk, még nincs nagy jeletősége a kertkultúrának,-szerintem. Annyira nem jellemző, hogy az ember egy kert melett elhaladva ilyen kis kincsekre leljen. Természetesen mindig van kivétel. És a pihenő mellett is szépségesek a fehérek. Szinte sugárzanak.
Azt a kis rózsaszínemet. Még soha nem érte napsugár. Most 4 virág van rajta, de mivel ez az első virágzása, ez is rengeteg. Plyan szép. HOlnap fotózok, mert teljesen beszínesedett, és a második virtágja is elkezdett beszínesedni. Szerintem nyugodtan tedd be árnyékba. Jaj, mindjárt beszkennelek néhány képet, most jutott eszembe, hogy van egy német újságom, és ban benne 1-2 oldal a hortenziákról.
Nekem csak ez a két bokrom van már évek óta. Túl sok cécót nem csinálok vele, az igaz, hogy félárnyékban vannak, de a talaj olyan amilyen, minden tavasszal visszametszem tövig és annyi. Néha kék, néha rózsaszin, néha vegyes:DDD
Sok vizet kiván, minden nap letérdel ebben a nagy hőségben:CCCC
Tudsz valahogyan jo komposztot tenni a hortenzia ala? Sokat szamit, hogy milyen a talaj - es a komposzt a legjobb. Ha most nincs, es most nem uletsz hortenziat - probalj valahogy hozzajutni, es "elokesziteni" a helyet.
Legyen hasonlo az erdei talajhoz. Ha iden nem is sikerul teljesen elokesziteni, jon az osz, hihetetlen de jon. gyujtsd a leveleket, komposztald. Ott van a funyesedek. . .ezek mind olyan anyagok, amik adottak, es amik nagyon szepen lazitjak a talajt, no meg taplaljak is. . . Olvass bele a komposztalos topikokba (biztos tetted mas) es keszits egy jo kis "agyat" a hortenziadnak.
Ha van valahol egy asztalos muhely, ahonnan tudsz forgacsot kerni. . .az iz nagyon jo - no meg fureszpor is. Nem vastag retegben, hanem csak raszorva retegenkent.
na sebaj majd csak találok valahol itt a közelben is!
nézegetem mindíg a szórólapokat mert ténleg nagyon szép kis növényeket lehet vásrolni ilyen helyeken is. Én pl idén 500 ft-ért rhodikat vettem a sparban, gyönyörűen megnőttek, egészségesek és szépen hajtanak.
Most még azt nem tudom, az állandó félárnyékot mennyire kedveli?Mert hogy délelőtt napfény, délután árnyék lenne az ideális.Azon spekulálok, kiszedjem-e nagy földlabdával, és átültessem-e? És jól feltölteném tőzeggel az új helyét, hogy kék legyen. Bár a nemkék virágnak is örülnék:)
Ez a tő tavalyi. És most jutott eszembe, hogy nem a lidlibe, hanem a pennybe vettem. Tavaly még nem virágzott.Egyébként érdemes nézegetni ezeknek az üzleteknek a szórólapjait, mert néha potom pénzért lehet növényhez jutni. Én már vettem ezenkívül bougainvilleát, pampafüvet, klematiszt.
Én nem bánnám, de nálam semmilyen nem marad meg. Rosszul is telelt sose szedte össze magát igazán, aztán el is halálozott. Pedig jó félárnyékos helye volt. nemigen merem újra megpróbálni.
A nevét sajnos nem tudom. A lidlibe vettem 500 ft-ért. Nagyon megérte, pedíg nem szeretek ilyen helyeken virágot venni, de néha egész olcsón kapni mindenféle szépséget.
én is nagyon szeretma hortenziát de sajnos nálam visszafagyott az az egy db om,és igy virágot nem tudok mutatni.az új meg még nem virágzik.mindenképpen szeretnék beszerezni még pár fajtát ,főleg az annabelle és az endless summer amik nagyon tetszenének a hosszú virágzási idő miatt.
Sziasztok! Itt vannak az enyémek. A középső csak azért ilyen gyönyörű kék, mert idén márciusban vettem, és kiültetés előtt jól meg tudtam ágyazni neki tőzeggel. Jövőre szerintem már belilul, de nekem úgy is tetszeni fog. A legalsó képet meg nem tudom, hová tegyem.. Tökéletesen biztos voltam benne, hogy én EGY db pirinyó hortenziát dugtam be a nno a juhar alá.. : O
A rózsaszín igen. Az enyém kb 12 éves, csak kis rhodi tápot kap, talajcsere nem volt. Ha megnézed a képét, szép, egészséges. A talaj átlagos kerti föld, nem agyagos, nem homokos.