Keresés

Részletes keresés

Labor Creative Commons License 2001.11.29 0 0 439
Na miaz, mégis idetoltad a képed :))))))
Előzmény: Lokator (438)
Lokator Creative Commons License 2001.11.29 0 0 438
és valami iszonyatos hekkeléssel oldották meg az egész cuccot
Marmint a gorog rendszert Mac-en. A lenyeg, hogy pl. a fontok IDje megegyezik az angol fontok IDjevel emiatt egyszerre nem hasznalhatok, mert akkor utkoznek jol. Ugyanez igaz a script IDre, stb.
Letezik valami cucc, ami angol rendszeren csinal gorog betuket, de nem tudom miaz es honnan lehet beszerezni. Nezz korul a neten. (pl. http://www.rainbow.gr.) A "legegyszerubb" egy echte gorog rendszer.
Előzmény: Labor (437)
Labor Creative Commons License 2001.11.29 0 0 437
Nna. megkérdeztem egy okos embert (Lokator), és mondott valamit, amit kurvára nem értettem. A lényege az volt, hogy görög language kit nincs és valami iszonyatos hekkeléssel oldották meg az egész cuccot. Van megoldás macen is, de röviden csak azt tanácsolta, hogy vigye át a file-t vindozra. Ezzel persze a probléma még probléma marad :(((
Labor Creative Commons License 2001.11.29 0 0 436
Úgy értettem, a fogadó magyar... Hát elméletileg működni kellene... dehát ms.
Előzmény: Sam R.A. Banesh (434)
Sam R.A. Banesh Creative Commons License 2001.11.29 0 0 435
Bocs, meg van honnan. :)
Elég nehéz így, hogy telefonon elmondja, mi a probléma, én meg találgatok. :)
Előzmény: Sam R.A. Banesh (434)
Sam R.A. Banesh Creative Commons License 2001.11.29 0 0 434
Én feltételeztem, hogy fent van neki, mivel görög user-ről lenne szó. Na, ha mégsem, akkor az honnan tölthető le? :)
Előzmény: Labor (433)
Labor Creative Commons License 2001.11.29 0 0 433
Talán fel kéne tenni görög language kitet, mert hogy annélkül nem fog menni.
Előzmény: Sam R.A. Banesh (431)
Labor Creative Commons License 2001.11.29 0 0 432
Talán fel kéne tenni görög language kitet...
Előzmény: Sam R.A. Banesh (431)
Sam R.A. Banesh Creative Commons License 2001.11.29 0 0 431
Kedves Mindenki, van itt egy elég ágasbogas porbéla – word doksi szállítás egy ismerősömnél.

Küldő: Word for Mac, görög szöveg, gondolom görög karaktertáblával, valszeg truetype fonttal.
A fogadó: Word 2000 HUN. Más adat gyakorlatilag nincs.

A fogadó hiába tudja megnyitni, hiába állít be egy görög fontot, értelmetlen szöveget kap (tud görögül).

Valami ötlet a biztonságos szállításra?

w8800 Creative Commons License 2001.11.19 0 0 430
Köszi a tippet, irtam nekik. Kivancsi vagyok mi lesz belole.

w8.thx.hu

Előzmény: bat66 (428)
bat66 Creative Commons License 2001.11.19 0 0 429
Előzmény: bat66 (428)
bat66 Creative Commons License 2001.11.19 0 0 428
Hali! Próbálkozz esetleg a Gránátalmánál. Ha jól tom, sajátnevelésű rendszergazdáik vannak. Telszámot nem most nem tudok, de a www.granatalma.hu
Előzmény: w8800 (427)
w8800 Creative Commons License 2001.11.19 0 0 427
Udv!
Segitség kéne, hátha van 5letetek:

Némi tanakodás, és baráti tanács hatására arra jutottam, hogy a pc-s
rendszergazdiság utan szeretnék megtanulni mindent, amit a mac-ről csak
lehet. Nem titkolt célom, hogy elöbb-utóbb a pc-t elhagyva, csak a mac-nek
szenteljem magam :).

A probléma mindössze csak annyi, hogy Magyarországon sehol nem tanitjak,
illetve én nem találtam rá. Esélyem kitanulni csak egy ezzel foglalkozó
cégnél (vagy maganzó mellett) lenne. Kérdés, hogy kinek lenne szüksége rám?
Több helyről hallottam, hogy mac-es rendszergazdából kevés van, ezert arra
is gondoltam, hogy talán egy studiónak is megérné a kitanittatásom,
cserébe egy jó hosszú szerződésért.

Mac-es referenciám sajnos nincs (kivéve öreg kis Quadrámat), de a pécsi
közgáz 300 gépes hálózatának üzemeltetése során elég sok tapasztalatot
magamra szedtem, és hamarosan meglesz a "felsőfokú programozó és
rendszergazda" papirom is, bár szerintem a tapasztalatom többet ér.

Ti hogy látjátok? Dédelgetett álom marad az egész? Aki ezzel foglalkozik, hogy kezdte?

Életkoromnál fogva a kezdetektől nem lehettem ott, de talan még nem keső váltani.

Minden segítséget, véleményt, tippet (állásajánlatot :)) előre is köszönök.

w8.mac.support.hu

Dr. Lecter Creative Commons License 2001.11.18 0 0 426
úgy emléxem legalábbis korábbi életembôl.
Előzmény: villon (425)
villon Creative Commons License 2001.11.18 0 0 425
Tehat csak .sit-file-okat toltsek le? Ajjaj, nem jo hir...
Előzmény: Dr. Lecter (424)
Dr. Lecter Creative Commons License 2001.11.18 0 0 424
ez sajna így van. a win nem látja az ún. resource fork-ot, a mac-nak meg kellene. így a winnel letöltött, cd-re írt dolog a mac-nak nem lesz jó.
ha jól emlékszem, a .sit tömörítésű anyagban benne van minden ami kell, ha azt mac-en kibontod, jó lesz.
Előzmény: villon (423)
villon Creative Commons License 2001.11.18 0 0 423
Ha windowsban letoltok egy .img file-t, vagy pl. egy mac-es installt es kiirom (windowsbol) cd-re, hogy a francba birok kezdeni vele valamit a mac-en? Nagyon erdekelne a valasz, mert az ocsemnel jutok internethez, es igy egy rakas cuccal amit leszedtem es kiirtam nala cd-re, nem birok mit kezdeni. Pedig biztos lehet valahogy.
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.11 0 0 422
sziasztok,
ha valakinek lenne egy angebótos powerbookja, lökjön egy mélt!
köszönöm.
üdv:
che
Lokator Creative Commons License 2001.10.19 0 0 421
Elore is elnezest, kicsit hosszu lesz, de aki fejlesztett Mac-en annak az MPW olyan mintha egy szeretett haziallat lenne. Illetve olyan volt...

Röviden (ha nem akartok sokat olvasni): az MPW teamet feloszlatták effective 9/10/2001. Talán engedik, hogy az ftp site maradjon, esetleg hogy Greg hobbizgasson. Carbon MPW-rôl meg pláne ne is álmodjunk.

:-(((((((((((((((((((

-----Original Message-----
From: Greg Branche [mailto:mpw_guru@mac.com]
Sent: 16 October, 2001 06:11
To: mpw-dev@lists.apple.com
Subject: Re: Carbon MPW status

[...]

(Personal statement follows. Don't confuse this with any kind of official Apple Computer, Inc. press release or anything.)

I agree that your patience has been above and beyond what should be considered reasonable. I thank you for that. I realize that you folks have businesses to run, and projects to plan for, and you haven't been given the information to make informed decisions concerning your future development directions. I've been waiting for some official response from the company, but I have little faith that it's ever going to happen. I've been forced to remain silent for far too long. Hopefully, I can correct that now.

The current status is that a version of MPW that runs as a native Mac OS X application will never be released outside of Apple, if Apple has any say in the matter. Nor will there be any additional, official, updates to the existing environment.

I used Apple's bug tracking system to track all of the requests from internal and external developers concerning having MPW running natively on Mac OS X. DTS started it after last year's WWDC, and there were over 250 email messages archived in the bug at the end. (It takes about 30 seconds just to open the bug, due to the amount of data that has to be shoved through the wires.) The bug was finally closed by upper level management in August as "Not to be fixed".

Executive Management has stated that there are no plans to move MPW to Mac OS X, nor will there be. The Mac OS X tools are Project Builder and gcc, and that it's time for EVERYONE to get 100% behind them.

Effective 9/10/2001, there is no longer an MPW team. I was redeployed to CarbonLib, and my co-worker interviewed with the AppleScript team, into which she was subsequently hired. (There were only the two of us for the last year or so.) I'll continue to tinker on my own time, but there may be no delivery mechanism for anything I produce. I was able to wrap up the final public release of the shell, 3.6d8, and get it up on the ftp server this week, on my own time over the last month. I've been told that there will be no more changes allowed to the MPW web site, and I don't know how much longer it will even continue to exist. So, you won't see the usual release notice there.

This situation is unlikely to change, unless there's a dramatic change within Apple that I am unable to foresee. I did what I could, within the limits of my position within the company, and without taking too many risks to the continuation of that position. You fine people deserve to know what the current state of the MPW world is, though, so I can no longer stay silent. I'm sorry I couldn't have done more, and don't know how much longer I'll be able to continue working with the environment sources. Maybe management will allow the ftp site to continue to exist. Maybe I'll be asked to move to a position outside the firewall.

[...]

-----

In summary: Game over, man. Thanks for the support and encouragement over the years, and thanks for reporting the bugs that kept me employed and working on the best development environment I've ever had the opportunity to use. I think you know by now that I'd happily keep maintaining and enhancing MPW for the remainder of my career, to the benefit of us all. And, until my access to the sources is restricted somehow, I will continue to do what I can, and treat this as my own little open-source project (open to me, that is :-). I will also continue to contribute to this community as much as I can. Just keep in mind that it's now a part-time gig.
--

Greg

Lokator Creative Commons License 2001.10.19 0 0 420
9.2.1-em van, Network Browser mukodik szepen, sleep szinten. Raadasul nekem nehany nagysagrenddel stabilabb, mint a 9.1.
A Network Browser azert jo, ill. volt jo 8.x-en (mar ahol volt), mert ha azon keresztul konnektaltal es a masik gepen be volt kapcsolva az Enable File Sharing on TCP/IP, akkor TCP/IP-n ment, es nem Appletalkon. Ez azert jo, mert gyors mint atom. Ha chooserrel nyomultal, akkor mindenkepp AT-ot hasznalt.
A 9.x rendszerekben mar automatikusan erzi, hogy a masik gep tud-e TCP/IP-t, es ha tud ugy konnektal. Ez onnan latszik, hogy egy kis foldgomb jelenik a felmountolt server ikon aljan.

Szoval 9.2.1 nekem bejott.

Előzmény: Mustafa HalifaX (419)
Mustafa HalifaX Creative Commons License 2001.10.19 0 0 419
Hát, én gond nélkül brózolok alóla 5-ös explorerrel. Altatni meg nem szoktam, hagy gyúrjon a seti@home...
Ja, a Network Browser az alma menüböl? Nemtom, azt visszakézböl ki szoktam vágni a kukába... Még sosem müködött nekem semmilyen verzió alatt rendesen.
9.1: clean install, szükséges dolgok átdobál 9.2-böl, 9.2 deaktivál, újraindít.
Előzmény: villon (418)
villon Creative Commons License 2001.10.19 0 0 418
Na,felraktam a 9.2-es OS-t, de nem volt jó döntés. A network browser nem működik, ha fut az iTunes és el akarom altatni, úgy lefagy, mint a fába szorult féreg. Hogy tudok vajon visszatérni a 9.1-hez?
Előzmény: Mustafa HalifaX (410)
fargo Creative Commons License 2001.10.17 0 0 417
Üdv Kollegák!

Szeretném eladni az egyik gépemet, beírom ide, hátha érdekel valakit:

PPC G3/300 MT (beige)
384 Mb RAM
8 GB HD
32x CD
Zip
szokásos egyebek

Irányár: 300k Ft + ÁFA, ha számla kell róla

Lenne még egy hozzávaló Wacom ArtPad A6 tablet is, soros portra. hozzávalókkal. Ez újonnan 86k + ÁFA volt, szerintem most oda fogom adni 40k-ért.

Ha valakinek felkeltette volna az érdeklôdését, az dobjon egy emilt: fries@mail.datanet.hu

villon Creative Commons License 2001.09.28 0 0 416
Na mindegy,húzok haza aludni,majd legközelebb...pl holnap
break2 Creative Commons License 2001.09.28 0 0 415
vedd meg legalisan :-)
Előzmény: villon (414)
villon Creative Commons License 2001.09.28 0 0 414
Hajjaj... a photoshopom nélkül félkarú óriás vagyok...help!!!
break2 Creative Commons License 2001.09.28 0 0 413
nekem se jon le (MacOS 9.1 and Win2K - proxy nelkul)
Amugy ez lenne a PS6 URL-je ott:
http://www.gangeskar.com:82/download/download.php?stage=license&dlt=remote&file=aps6.zip
Előzmény: Lokator (412)
Lokator Creative Commons License 2001.09.28 0 0 412
Nekem nem jon le (W2k, MacOS 9.2, X 10.1), de ez valszeg azert van, mert proxyn, meg tuzfalon vagyunk, es le van tiltva a 82-es port, amin keresztul le akarja tolteni. Persze lehet, hogy amugy sem menne, de nekem igy biztos nem.
Ha tuzfal mogott vagy nezz utana, hogy a 82-es port szabad-e.

Udv: L.

ui.: MacOS X 10.1 rulzik. _Sokkal_ gyorsabb mint a korabbi X-ek, egy csomo hibat javitottak, latszik az osszes Mac-es gep a halozatban es kis trukkel az osszes PC es UNIX is!! Szoval ha X, akkor 10.1 egyertelmuen! Holnaptol lehet kapni amerikaban, Mo-n. nem tudom.

Előzmény: villon (411)
villon Creative Commons License 2001.09.28 0 0 411
Ismét a segítségeteket szeretném kérni. Van egy oldal mindenféle remek dologgal, itt a címe: http://www.gangeskar.com/download/macavail.php
Csomó full program van ott, érdemes megnézni. Nos, amiért segítséget akarok kérni, az az, hogy nem tudok letölteni onnan jelenleg semmit. Még tavasszal a mac-kel letöltöttem onnan egy csomó mindent, de most azon nincs hálóm, a barátnőm pc-jével meg nem bírok letölteni semmit, hiába nyomok arra, hogy download, csak elvisz egy oldalra, aztán annyi. Megnéznétek, hogy nektek működik-e? Fontos lenne, mert megsérült a photoshop cd-m, és nagyon kéne, és innen az is letölthető.
Mustafa HalifaX Creative Commons License 2001.09.10 0 0 410
http://www.macfixit.com/reports/macos9.2.shtml

Itt van sok bugreport. Úgy néz ki, ha nem akarsz CD-t írni, DVD-t nézni, OpenGL-es játékot játszani, akkor nincs vele sok gond :-)

Mustafa

Előzmény: Mustafa HalifaX (409)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!