Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

dohonyiz Creative Commons License 2004.10.08 0 0 11147

Sziasztok!

Azért az a mondat is érdekes, hogy:

"Véleményünk szerint érdemesebb egy aránylag puritánabb felszereltséget választani, így megtartva a konkurencia nélkül kedvező vételi ár varázsát. "

Tehát inkább vegyek sz@rt, de olcsón? Mint egy jobbat nem sokkal többért......ez nem normális.......

Zoli

Előzmény: aplad (11138)
vizs Creative Commons License 2004.10.08 0 0 11146
Ez érdekes. Ha egy autón elvégzik a töréstesztet, az eredményt nyilvánosságra hozzák. Korábban már volt szó erről, és az az álláspont alakult ki, hogy a Clio 4 csillagos eredménye az irányadó a Thaliára is.
Előzmény: passziva (11140)
passziva Creative Commons License 2004.10.08 0 0 11145

Hát fura mindenképpen a cikkekben megjelenő thaliapocskondiázás, főleg annak tükrében, hogy tudjuk a dakócikkek mögött rh pénzek állnak.

vagy lehet, hogy ezzel akarják elvenni a feltételezés alapját?:)

sfbukfenc Creative Commons License 2004.10.08 0 0 11144

Nekem is.

Előzmény: circum (11143)
circum Creative Commons License 2004.10.08 0 0 11143

A hosszú cikk teljesen az én gondolataimat tükrözi. De azt azért nem értem, hogy miért kell egy Loganos cikkben is rúgni egyet a thalián ("Ennyi pénzért csak kisautóból épített lépcsőshátú torzszülötteket kapni, de a Logan nem az"). Valaki fizet nekik, hogy ennyire utálják, vagy nem is ránk gondolt, csak mi vagyunk túlérzékenyek??

Szűk két éves thalicskázás után őszintén mondom: nekem tetszik az autóm. Elölről is, hátulról is. :-)

Előzmény: aplad (11138)
Ádám77 Creative Commons License 2004.10.07 0 0 11142

Annak idején, amikor kinéztem a Thalicskámat a RH dél-pesti telepén, a Thalia embléma helyén Symbol felirat volt!

Amikor átvettem, már Thalianak hívták...

Román rendszámú Thalián már többször láttam Clio feliratot.

Na akkor most mi is az igazság?

Magyarországon védett a Syimbol, ezért lett itt Thalia, ezért kellett az enyémen is lecserélni :(

Pedig milyen poén lenne!

Előzmény: circum (11126)
Pax2 Creative Commons License 2004.10.07 0 0 11141

Tulajdonképpen a mai világban már tökmindegy mi a kocsi neve. Braziliában meg Kinában az opeleket árulják chevrolett néven,  kanadában  a daewoo-t szoval már senki nem is tudja milyen kocsit is vezet tulajdonképpen.

Nekem mondjuk a Cheviről az impala jut eszembe nem a matiz.

Nade viszatérve az eredeti témára: Nevezhetnénk a Cliót ötajtós Tháliának nem? :)

passziva Creative Commons License 2004.10.07 0 0 11140

a hivatalos toresteszt oldalon nincs fent

6 hivatalos kereskedovel beszeltem

innen az info

Előzmény: vizs (11131)
passziva Creative Commons License 2004.10.07 0 0 11139

jogos kérés. rendben. bocs..

Előzmény: sfbukfenc (11132)
aplad Creative Commons License 2004.10.07 0 0 11138

Üdv!

Akit érdekel a Thalia-Dacia "konfliktus" olvassa a http://www.vezess.hu/hir.php?idx=5297 és a http://www.vezess.hu/hir.php?idx=5301 cikkeket.

Kellemes böngészést!

nggabi Creative Commons License 2004.10.07 0 0 11137

Üdv.

Ki tudja, hogy hol lehet fedelet szerezni a pollenszűrőhöz olcsón? És melyikhez való a drágább és az olcsóbb? Honnan lehet eldönteni?

A pollenszűrő egyébként 1300 Ft Budapesten 5 helyen a FILTER CENTER -ekben (SZŰRŐBOLT).  www.filtercenter.hu

Amúgy V___tibi kösz az ötletet, jó a hőmérő csak kicsit lomha hőm. csökkenéskor, de nagyon jó.

Aki márkaszervízbe akarná vinni az autóját csak azt tudom javasolni, hogy nagyon figyeljen. Én ugyan elfogult vagyok (és autószerelő), de több dolgot az átlagemberrel meg tudnak etetni, és szerintem átb....ák őket. Engem többször is próbáltak, sőt még sikerült is(!) pár aprósággal.

Persze kivételek lehetnek...

kösz a segítséget

gabi

circum Creative Commons License 2004.10.07 0 0 11136
Ez már annyira Thalia-szerű, hogy az is. Bár, mégsem, most látom, hogy legalábbis az én talicskámtól különbözik; ez itten kék, az enyim meg szürke (jajjjj, bocsánat, sarkifény :)))
Előzmény: srf (11134)
srf Creative Commons License 2004.10.07 0 0 11135

Különös tekintettel az alsó sorra!

"The Clio Saloon is assembled in Turkey, where it has been on the market since November 1999, and in Curitiba, Brazil."

Az a Turkey, az Törökország, ahol a Thaliát gyártják.

Szóval mondhatjuk, hogy Clio Saloon-unk van... :)

Előzmény: srf (11134)
srf Creative Commons License 2004.10.07 0 0 11134

Hát szóval a Thalia-szerű Cliót úgy hívják, hogy Clio Saloon:

http://www.renault.com/gb/produits/clio_symbol.htm

Lássátok és nézzétek! És nem csak Braziliában...

srf

Előzmény: csipeti (11128)
sfbukfenc Creative Commons License 2004.10.07 0 0 11133
Beszereztem mindent a pollenszűrő beépítéséhez. Van egy jó hírem, meg egy rossz. Kezdem az utóbbival: a fedél az ígért 214Ft helyett sajnos 1490Ft. A magyarázat, nem az interneten nézték az árat. Egyébként megmutatták, tényleg ennyi, láttam Euróban is, 5.38 .A jó hír, hogy a szűrő a zalaegerszegi Gas-Oils Kft-nél (köszönet nádithalicskának az infóért) 1225Ft, ami csupán csak 77Ft-al több a bp-i Armafilt szűrőszaküzlet áránál, s raktárról tudtak adni.
sfbukfenc Creative Commons License 2004.10.07 0 0 11132

Legközelebb, ha megkérhetlek, csak a linket! Jó?

Akik ezt a fórumot olvassák, nagy valószínűséggel rendelkeznek internet kapcsolattal! :-)))

Előzmény: passziva (11121)
vizs Creative Commons License 2004.10.07 0 0 11131
Szerintem sokunkat érdekelne, hogy hol olvastál a 3 csillagos törésteszt minősítésről.
Előzmény: passziva (11117)
R5TL Creative Commons License 2004.10.07 0 0 11130
Sőt, Braziliában is a Thaliát neveik Clio Sedannak.
dohonyiz Creative Commons License 2004.10.07 0 0 11129

Most kaptam....én sokat nevettem rajta, remélem Ti is..:o))

OFF

Kisgyerek kérdi az anyukáját a taxiban a Mátyás tér környékén.

- Mama mire várnak itt ezek a nénik?

- Háát, a férjükre várnak.

A taxis:

- Ejnye asszonyom, miért nem lehet annak a gyereknek megmondani az igazat? Kurvák ezek kéremszépen.

- Mama, ezek tényleg azok?

- Igen kisfiam azok.

- És van nekik gyerekük?

- Van kisfiam.

- És mit csinál ilyenkor a gyerekük?

- Taxit vezet kisfiam...

ON

csipeti Creative Commons License 2004.10.07 0 0 11128

Ez igaz, szerintem is a Thalia felel meg a Clio sedannak, csakhogy azért ez tudatosan a Clio alá van pozícinálva. Árban olcsóbb, a dízelnél következetesen mindig eggyel kisebb motor van, fele annyi extra sem kapható hozzá, a belső kialakítás is folyamatosan le van maradva... egyedüli kivétel a viszonylag gyors orrfrissítés volt, amit a Thali is megkapott. Szóval, ha marad a Thália, annak együtt kéne futni az új Clióval, mert különben a Logan bedarálja. Bár én Daciaba tuti nem ülnék bele.

dohonyiz Creative Commons License 2004.10.07 0 0 11127

Nem is kell olyan messze menned, hogy Thaliát láss Clio felirattal, elég csak megnézni a Renault román honlapját :o)

Ukrajnában meg Renault Symbol a neve :o)
circum Creative Commons License 2004.10.07 0 0 11126

szobakerult hogy jon a clio sedan. volt aki azt mondta, jojo, ez a thalia.

de nem. utanakerdeztem, es allitolag tenyleg van clio sedan braziliaban, es az nem olyan mint a thalia, megha hasonlo igenyeket elegit is ki.

Én nem kérdeztem utána, viszont É-Afrikában a saját szememmel láttam, hogy a thaliák "Clio" felirattal futnak. Úgyhogy szerintem _ez_ a clio sedan.

lehet hogy megkoveztek, de nekem nagyon fontos a biztonsag. a dakóban kihagyjak a biztonsagi azrenal java reszet. a thalia is egy sporolt valtozat a cliohoz kepest, ezt csak abbol gondolom hogy mig a clio 4csill. frontalisan, addig a thalia 3csill., és elméletileg azonos az eleje.

Ez az infó honnan van?

Előzmény: passziva (11117)
sfbukfenc Creative Commons License 2004.10.07 0 0 11125
Mail ment. Egyébként BP-n az Armafiltnél. www.armafilt.hu
Előzmény: renó16V (11108)
passziva Creative Commons License 2004.10.07 0 0 11124
... + .   :)
Előzmény: Garfield007 (11122)
dohonyiz Creative Commons License 2004.10.07 0 0 11123

Sziasztok!

Szerintem ezek alól az újságcikkek alá elfelejtették odaírni, hogy "Fizetett hirdetés" :o)))

Csak azt nem értem, a Renaultnak miért jó, hogy az egyik autóját cikizi a másik reklámozása céljából???

Zoli

Garfield007 Creative Commons License 2004.10.07 0 0 11122
...
Előzmény: passziva (11121)
passziva Creative Commons License 2004.10.07 0 0 11121
Renault Laguna III, Clio III és a többiek <!-- document.write(""); // -->
Teljes átalakulás

Az elkövetkező években a Renault modelloffenzívát hirdet, ennek szellemében pedig özönlenek majd az újdonságok a francia gyártótól. Jön többek között a faciliftes, majd az új generációs Laguna, az új Clio és Twingo is. Pár éven belül pedig érkezik a teljesen új Vel Satis.

[10.05] A5

banner_330('','');

A francia gyártó nem elégedett meg a Megane második generációjának bemutatásával, ennél jóval többet akar. A tervek szerint az elkövetkező években a teljes modellpaletta megújul.
A kisautók között nem csak a már lényegében a piacon lévő Modus indul majd harcba, de még egy variáns is. Ez utóbbiról csak annyit lehet tudni, hogy nagyon olcsó lesz és kevéssé variálható, mint testvére. A Clio III esetében már pontosa dátumról is beszélhetünk, az autó a jövő év végén kerül a kereskedésekbe. Itt nem csak a 8 centiméterrel megnövel hossz lesz az újdonság, de az autó kap egy a Nissannal közösen fejlesztett négyhengeres és 1.5 literes új erőforrást is. A 3 és 5 ajtós változat mellett pedig lesz szedán és természetesen keménytetős kupé-kabrió kivitel is.

Még ebben az évben, tehát 2005-ben jön a faceliftes Laguna, valamint 2007-ben egy a következő Nissan X-Trail alapjaira épülő Renault SUV. Az utóbbi a hírek szerint egy kétezres tanulmány a Koléos vonalait kapja. Ebben az autóban bemutatkozik egy másik közös fejlesztés is, egy 4 literes V8-as erőforrás is. A már említett Laguna egyébként 2007-ben teljesen megújul, és ekkor jöb egy vadi új Twingo is. Az évtized végére pedig egy kisebb ráncfelvarrás után jön az új csúcsmodell, a Vel Satis. Ez utóbbi azonban nem fog hasonlítani a mostani autóra, a hírek szerint a franciák inkább egy 4x4-es Tourert terveznek, ami a következő generációs Infiniti FX 45-re épülhet majd.

passziva Creative Commons License 2004.10.07 0 0 11120
passziva Creative Commons License 2004.10.07 0 0 11119
Megújul a Renault arculata 2004. október 07., 10:47   12 év után változnak ismét a Renault arculati elemei
  Talán a felirat új betűtípusa a legfeltűnőbb változás

A szeptember 25. és október 10. között zajló Párizsi Autókiállításon a Renault nemcsak a Clio Renaultsport 182 Cup-ot és az új Mégane Trophy-t mutatta be, hanem itt ismerhette meg a nagyközönség a márka új vizuális egyéniségét is.

A megváltozott vizualitás abban különbözik a jelenleg használt elemektől, hogy a Renault felirat egy modernebb stílusban jelenik majd meg, a gyémántot formázó embléma kapott egy finom körvonalat, ill. a háttér egy árnyalattal sötétebb sárga lett. Az új design egy több országban lefolytatott tanulmány-sorozat eredményeképp született meg.

Az új vizuális elemeket fokozatosan vezetik be a Renault kommunikációs anyagaiban. A Párizsi Autókiállításon, és a Renault Modus reklámkampányaiban már az új vizuális elemek szerepelnek, ám a reklámok mellett az új image a cég egyéb kommunikációiban is szerepel majd, mint a cég honlapja, publikációk, levélpapírok, vagy a dealer-ek jelvényei.

Ezt megelőzően a Renault gyémánt logója 1992-ben újult meg, míg a cég arculata az 1898-as létrejötte óta mindössze hét alkalommal változott.

passziva Creative Commons License 2004.10.07 0 0 11118

"Az értkesítést október végén kezdi a Renault Hungária, az árak és a szereltségek részletei is ekkor kerülnek nyilvánosságra. A versenytársak alá célzott ár szerkesztőségünk szerint még a legédesebb testvér, a Renault Thalia számára is végzetes lehet, ugyanis a nálunk sokak szemében rosszul hangzó név ellenére a Dacia igen kellemes hétköznapi társnak tűnik, a csomagok és főként az utasok számára a konkurenciánál érzésre mindenképpen tágasabb helyet biztosít a közlekedés során."

www.auto2.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!