Nos mint emlitettem, van egy jo hirem a k&h-s szamlatulajoknak.
Aug 1-tol a forintszamlan dijmentesen irjak jova a devizaatutalasokat (eddig ezert 1500 ft-ot kertek, ami 10 eur autalasanal viccesen nezett ki).
Viszont ma bemasztam a bankba, ahol megneztuk, hogy milyen mozgasok voltak a szamlan, amibol azt a kovetkeztetest vontam le, hogy az egyik vevom penze nem erkezett meg (07.30-an utalta nemetorszagbol). Aztan felhivtam a telecentert, ahol meg tudtak mondani, hogy 4-en megerkezett. Mondom jo, de hol van? Mert az en szamlamon ugyan nincs. Nos holnap fog a szamlamra kerulni. Tehat felmerul a kerdes, hogy mi a peneszes francot csinalnak azalatt a 6 nap alatt?
De igy legalabb kiderult, hogy meg ket atutalas erkezett, ugyhogy mehetek csomagolni :)
Igy sokkal inkabb van ertelme az eladassal is foglalatoskodni.
Ne haragudj, hogy használni szeretném mások segítségét. Valószínűleg mindenki nagy király itt az internet világában, csak én nem, sajnálom. Már meg is bántam, hogy valaki segítségét kértem, miért is ábrándoztam volna erről ergy fórumon.
Nem akarlak megsérteni Ariel, de ezek szerint te a zöldségesnek érzed magad a fórumon? Mert amit írtál az alapján így van.
Nem értem, miről beszélsz a space billentyűvel kapcsolatban, kit lődöznék? Valószínűleg összekeversz valakivel.
Azt is nagyon sajnálom, ha egyedül a világon én vagyok az, aki egy hivatalos szöveget néha esetleg félreértelmez, vagy nem lát át. Ha pedig ezek után olyan emberek segítségét tudom kérni, akik érintettek a témában, és tudnak tapasztalatokról, konkrét esetekről írni, akkor lehet, hogy kihagyom az ügyfélszolgálat sokszor zavaros magyarázatát, nem beszélve a sajnos néha ellentmondásos tájékoztatásról.
Szerntem te is kerültél már életedben hasonló helyzetbe, úgyhogy nem értelek. Csak akkor azt nem értem, ha szerinted minden ennyire egyértelmű, akkor miért írsz ennyit ebbe a fórumba. Nekem régebben is válaszoltál már hasonló ügyekben, amiért rendkívül hálás voltam, de most nem értelek.
Ami az ironikus az az, hogy ennyi idő alatt végigolvashattam volna az egész topikot és választ kapok a kérdéseimre, de az is ironikus, hogy ennyi erővel te is válaszolhattál volna kb. 2 mondatban.
ha en tanar lennek, akkor eloszor tanulni tanitanam meg a gyerekeket.
hogy tudjak, ha valamit nem tudnak, hol nezzenek utana.
ha pl. nem tudjak, hogy mennyi a bankkoltseg, akkor ne a zoldsegest kerdezzek, hanem a banki ugyfelszolgalatot. vagy pl. tudjak kezelni a szamitoget..es ne csak arra, hogy ha nyomom a space-t akkor lovok mint allat, hanem ott baloldalt van egy kereses ablak es ha oda beirom azokat a kulcsszavakat amikre kivancsi vagyok (swift, bic, iban, atutalas, stb) akkor mino meglepetes megtalalom azokat a hozzaszolasokat amire kivancsi vagyok. esetleg az altalanos keresest is megtanitanam, mondjuk guglin.
hat jah.. csak ha mar ki akartal menni, akkor inkabb helybe kell menni es nem csak a bankkoltseg lesz 0, de a szallitas is uazert a benzin penzert. (persze hacsak nem osztrakia masik vegen lakik)
Köszönöm Ariel. Igazad van. Hálás vagyok a válaszodért. Tudom, hogy te sokat vagy ezen a forúmon, és leírtál ezerszer mindent, de majd egyszer én is ezt csinálom a gyerekekkel, akiket tanítok, hiszen minek kérdezik meg többen, többször ugyanazt. A fizetésemet meg így is - úgy is megkapom. És akkor szép világ elébe nézünk.
Azért azt megtaláltam az OTP honlapján, hogy min. 2000 Ft.
sajnos en is kicsit lusta vagyok neked valaszolni.
raadasul meg nem is en kapom a havi bankszamla fenntartasi penzedet, mint a bankod, akinek ugyfelszolgalata ezert orommel es pontosan meg tudna valaszolni minden hasfajasodat.
Sziasztok. Sajnos kicsit lusta vagyok végigolvasni a topikot, de ÁTUTALÁSsal kapcsolatban lenne kérdésem. a csatlakozás előtt csúnyán ráfaragtam egy átutalással, a végén 5500Ft-ba került az utalás. Most állítólag itt a kánaán, feltéve, ha az ember pontos. Ha az eladó az alábbi adatokat megadta, akkor valóban olcsó lesz az utalás? És mit jelent az, hogy olcsó? Csak a saját banki költség, csak az övé, vagy esetleg ugyanannyi, mint egy belföldi utalás? Nekem nem egyértelmű a hivatalos leírás. Még mindig azt kell bejeölni, hogy minden költséget átvállalok?Olyanok válaszoljanak, akiknek saját, hiteles tapasztalatuk van. Kb. 30 Eurorol van szó, és az amúgy jól bevált borítékolást most lehet, hogy nem fogadja el az eladó.
Ebben igazad van. Télleg, a ,,meg ilyesmibe'' még mi tartozik vajon? Mondjuk vitorláshajó? Nem mintha abban a helyzetben lennék, hogy kiugorjak a Wörthi-tóhoz egy szép tőkesúlyosért...
,,Akkor olyat nem lehet hogy én besétálok az Ö bankjába Ausztriában és azt mondom hogy be szeretnék fizetni erre a bankszámlaszámra ennyi és ennyi lóvét!!''
Feltehetőleg lehet. Hacsak valami hülye pénzmosodás szabály nem tiltja. Informálódj, mielőtt felkerekedsz!
Akkor olyat nem lehet hogy én besétálok az Ö bankjába Ausztriában és azt mondom hogy be szeretnék fizetni erre a bankszámlaszámra ennyi és ennyi lóvét!!
Csak a folyószámlás átutalás mükszik külföldre??
Menny plusz pénz ez, OTP-n keresztül?? Ott van a folyószámlám!
A számlavezető bankodban kell átutalást indítani a fickó által megadott bankba és számlaszámra. Ausztriából biztos alacsonyabb lenne a bankköltség, ha van ott bankszámlád, amiről utalhatsz.
Az embered azt várja, hogy a bankszámlájára átutald neki a pénzt, ezért a bankszámlája azonositói adta meg neked.
IBAN = nemzetközi bankszámla szám
SWIFT-/BIC-Code = az ő bankjának a nemzetközi azonositó kódja
Ezzel a két adat és az eladód neve kell ahhoz, hogy az átutaláskor meghatározd a cimzettet. Az átutalást pedig a te számlavezető bankodon keresztül tudod megtenni.
Most már tényleg, B+! Emberek olvasni nem tudnak? Többször megírtuk, hogy EU-n belülről való vásárláskor a magyar állam nem tesz már rá semmilyen közterhet!