Az enyimnek is van, csak nem raktam fel rá, mert egyrészt sajnáltam kiluggatni, másrészt meg akkor nehezebb felszedni takarításkor. Hát maradt az igazgatás...
Milyen szőnyeg van a kocsiban? Csak azért kérdezem, mert én a gyári szőnyeggel jártam pórul, előrecsuszott és megakasztotta a pedált a felső ötödbe, és az általad leirt tüneteket produkálta! Be is paráztam rendesen, mert pont akkor volt szó a kuplungdiózsirzásról/cseréről! Na mikor rájöttem kihajítottam belőle a gyári szőnyeget és beraktam egy gumisat, azt amugy is könyebb takaritani !
Egyszer én is jártam így, még az első 100 km alatt, el is mentem a szervízbe igen szomorúan. Nagyon udvariasan és óvatosan, (ahogy különösen veszélyes elmebetegekkel szokott az ember érintkezni,) elmagyarázták, hogy ha nincs lerögzítve a vezetőoldali szőnyeg, akkor az előrecsúszhat beszálláskor, aztán mindig beakad a kuplungpedálba, az felengedéskor felhajtja és a visszacsapódó szőnyeg kattan egyet. Nem lehet hallani, csak érzi az ember a lábával.
Hát szerintem nézz ennek utána, remélhetően ez okozhatja a problémát...
Ma beszereltem a pollenszűrőt, az egész nem tartott tovább fél óránál. Köszönet az útmutatóért. Küldök mail-ban 3db képet, mert a patent más, mint a Te autódban. Ha gondolod, tedd fel a képek közé.
Én 15000-nél cseréltettem az első Assistant átvizsgáláson gondolva hogy ha fele utam város kisebb sebességfokozatokban az átszámítva már lehet közel 30000 és a olaj bár fekete volt kellemes viszkóz volt inkább csak a fogyása miatt cseréltettem le hogy ne kelljen utánatölteni. Aztán azóta szinte nem is fogyott pedig az újabb 15 ezer mindjárt meglesz. Szerintem 30 ezer városi hegyi használatnál túl hosszú de elég a felénél cserélni csak jó olajat kell használni.
Lépésben jöttem reggel az M3 bevezetőn, amikor ráfordultam a Róbert Karcsira a kuplungpedál akadt felengedés végpontja előtt pár centivel. Továbbment, de érezhetően akadt.
Néztem lefelé miközben nyomkodtam, az akadáskor láthatóan megmozdult a fékpedál is és a gázon is éreztem egy kicsit. Hiába nyomkodtam így maradt, idegbetegség ezerrel, melóhelyre érkezésnél alapos átvizsgálás elhatározva. Amikor elértem a Lehel útig a jelenség hirtelen megszünt, közeli vizslatásnál nem láttam semmit ami gyanús lett volna és azóta sem fordult elő.
Nem magyaráztak ezek semmit csak a fejüket vakarták. Én néztem meg, hogy nekem Marelli gyártmányú a klímahőcserélő háza - ez biztos mert rá van írva - és ezen van egy plusz rögzítési lehetőség nem csak a felső ha jól emlékszem négy? csavar hanem egy további a fedél legmélyebbre futó részén no meg kicsit bonyolultabb a felületi kiképzése, de a Valeo fedél is pont jó rá csak a további csavar helyén nincs se lyuk se lehetőség csavar betételére. Hogy mitől ilyen olcsó a Valeo és mitől ilyen drága a Marelli? Tudja a Jóisten.
Szerezni hol lehet azt nem tudom, venni bármelyik márkaker.-ben lehet. Ha az egyikben nem kapsz olcsóbbat (cca 214 Ft) egy másikban biztos fogsz. Hogy ez miért van, igazán nem tudom, de Öregmackónak a fedél és a klíma típusával magyarázták. Műszakilag a két fedél típus egyenértékű!
HA végeztek töréstesztet a Thaliával akkor annak kell lenni hivatalos nyomának, Ha meg nem, akkor mindenki azt gondol amit akar.
Egyébként meg nem a csillagok száma a fontos, hanem, hogy lehetőleg elkerüljünk minden olyan helyzetet amiből baj lehet.
17 csillagos autóban is lehet nyomorékká az ember...
Ha a kérdésed a két autó tömegének viszonyára vonatkozik, arra nagyon könnyű választ találni bármely forgalmazó honlapján. Amúgy az én Thalicskám (Phase I) pl. könnyebb mint a következő széria (Phase II).
Mivel a Thaliát Törökó-ban rakják össze -és az eddigieken nem fognak változtatni- szerintem ott biztosan gyártásban marad, esetleg csak hozzánk nem fogják hozni...
:(
Én inkább valószínűsítem a párhuzamos értékesítést, ami persze biztosan függ az eladott darabszámoktól!
Ezeken nem szabad gondolkodni - olvasni sem kellene, de persze ha nem olvasssuk akkor nem tudjuk meg mekkora baromságokat írnak- mégis meddig kellene lejjebb menni?
Rollert kell venni, annak ugyan elég puritán a felszereltsége, viszont egész jókat lehet akár tizenezer forintokért is kapni...ahhoz képest bármilyen autó bazi drága és fölösleges...nem? Vagy azért van (alsó)határ?