2. Azért, mert a kivánt hatást nem érte el. Nem halt meg senki. Pusztán ijesztgetésre a bomba túlontúl erős volt.
Ezzel a bombával simán tudott volna embert embereket ölni, ha nem egy ablakmélyedésbe helyezi be úgy, hogy csak egy irányba menjenek a repeszek és az út felől pedig még határolja is egy tereptárgy (ami megvédte a taxist is) És mindezt közelről felügyeli.
Honnan tudhatjuk, hogy nem ez volt a kívánt hatás. Persze az igazán érdekes, hogy csak a szerencsén múlhatott, hogy nem halt meg a 2 szegény rendőr.
3. Azért mert a bomba és a rendőrök között foglalt helyet, holott a bomba mögé is állhatott volna
Én úgy láttam, hogy a bomba mellett állt valamelyik szomszédos bemélyedésben és a felvételen az is látszik amint beljebb húzódik a detonáció előtt.
Tényleg úgy tűnik, hogy pont ez a 2 rendőr volt a célpontja.
1. Nem tudom, ha igazat ír az ujság, akkor meg kell lennie.
2. Azért, mert a kivánt hatást nem érte el. Nem halt meg senki. Pusztán ijesztgetésre a bomba túlontúl erős volt.
3. Azért mert a bomba és a rendőrök között foglalt helyet, holott a bomba mögé is állhatott volna. Így a közeledő rendőrök esetleg igazoltatják és ha a rendőrök voltak a célpont, akkor meghiúsult volna a misszió.
Ha a bomba mögé áll, ott ettől nem kellett volna tartania, mivel a rendőrök mindenképpen elhaladtak volna a bomba előtt, mielőtt hozzá elérnek.
Miért ne...a tuzszerészek kozt bizonyosan vannak akik betegesen vonzodnak a robbanoanyagokkal szerkezetekkel valo munkàhoz még ha nagyon jo munkàt végeznek is és megbecsult tagjai a csoportnak.
A Teréz körúton szombat este két rendőrt súlyosan megsebesítő bombatámadás elkövetője a helyszínről távozva eldobta világos sapkáját, majd lecserélte fehér edzőcipőjét is - számolt be a nyomozás fejleményeiről a Bors.
'Nem tudom, hogy az elmebetegek képesek-e ilyen módon tervezni és azután azt pontosan végre is hajtani, erről egy pszichiátert kéne megkérdezni.'
Egy skizofrén paranoiàk vagy uldozési màniàs, sok esetben teljesen normàlisnak tunik a kornyezete szàmàra és sokszor komoly diplomài is lehetnek.....Ettol eltekintve példàul megvan gyozodve hogy ezt vagy azt a vilàgveszélyt neki kell elhàritani vagy legalàbbis ebben részt venni...Teljesen indokolt lehet az o fejében ( mint a muzulmàn terroristàk esetében) az akcio amit elkovet....
Egyébként amellett, hogy óvatos, hidegvérű személy, követett el komoly hibákat is. A sapka levétele és eldobása (zsebredugás helyett), a "gyenge" bomba, a robbantás előtti rossz pozíció megválasztása (a rendőrök igazoltathatták volna), a hirtelen átöltözés. Ezek mind komoly hibák.
Ha esetleg sikerult leolvasni a gyàrtàsi szàmot a mardvànyokon, akkor màr tudjàk melyik uzletekbe kerulhetett és kik fizették kàrtyàval, hàny orakkor és az esetleges kamera a vàsàrlot is mutathatja kis szerencsével....