Én csak Kleopátrára emlékszem a Folytassa Kleo!-ból, de így utánanézve, tényleg pancsizott szamártejben az általad említett Néró feleség is. Mindketten fiatalságuk megőrzésének érdekében. Természetesen sikertelenül. A későbbi kísérletek szűzi vérrel próbálkoztak (valamelyik hibbant Báthory lány), ami színben már sokkal közelebb áll Emma fiktív paradicsomlépancsijához. De, mint megtudtuk, ő csak hajigálni szeretne velük. Mondjuk igaza van, a testedzés is fiatalít...
Példátlan összefogást látok, a fortepan facebook oldalán jártam
A Fahrenheit 451 -től kezdve sok minden eszembe jutott az értékmentők láttán.
A “Book People,” mintájára mintha a “Photo People” - szorgoskodnának szerte a városban. Hadd mondjak köszönetet mindenki nevében, azokéban is, akik még nem tudnak róla, hogy egyszer jelenteni fog számukra is valamit.
Mostanáig ástuk a pernyét és a romokat és kihordtunk a pincéből mindent, ami menthetőnek tűnt. Nehéz megbecsülni, hogy mi is maradt meg, de biztos, hogy sokezer negatívkocka megmentésére van esély. A következő ötlettel szeretnénk előállni. Akinek van kedve és türelme, holnap reggel 9-11 között, az Uvaterv parkolójából elvihet egy-egy kartondoboznyi, vagy szemeteszsáknyi részben összeégett, és szinte biztosan eláztatott negatívot. A feladat az lenne, hogy ki-ki otthon a fürdőkádban beáztatva, amennyire lehet letisztítsa a negatívokat, és megpróbálja megszárítani. Részletes "kezelési útmutatót" is írunk majd, ez most csak egy gyors hír.
Tehát aki szeretne részt venni a dologban, várjuk szeretettel a Budapest XI. Dombóvári út 17. sz alatt holnap reggel 9 és 11 között.
Első nekifutásra nekem az a zöldtetős, nagyméretű épület gyanús, nem pont a sarkon, de telekosztás után kerülhetett a sarokra épület. Ráadásul a címjegyzékedben 1-3 van megadva. Persze nemnéztem,hogy melyik a páratlanoldal-- pff, de onnan lehetett látni azt, amit leírtak anno.
Stílusjegye alapján Fillér Garas sarok. Igaz, pár éve azt a házat a homlokzat néhány darabjától eltekintve teljesen újjáépítették, de a maradékon gyakorlatilag ugyanez az eléggé egyedi neobarokk-art-deco-s megoldás található. Jobbra lent meg a Marczibányi téri kettős iskolaépület. Az a mély völgy meg az Alvinczi-Felvinczi.