Keresés

Részletes keresés

digicat Creative Commons License 2011.06.02 0 0 1769

" meg azt sem tudjak, hol talalhato a Karpatok"

Szerinted a magyar egészségügyben (helyettesíthető a legtöbb szakmával) miről társalognak az alkalmazottak??

A Francia alpok csúcsairól, Napóleon életéről vagy inkább Barátok közt, Győzike és hasonlók a téma?

Ahogy írsz az elég nagyképűség. Semmi gond ha téged érdekel valami és ismered a témát, de ha nem fogadod el hogy mások leszarják az történelmet (vagy bármi más témát) akkor egyszerűen nagyképű vagy. Fogadjunk hogy rengeteg téma van amihez még a legelemibb szinten sem tudnál hozzászólni. Pl. te hány európai hegységet tudnál felsorolni, és ezek közül hányat tudnál elhelyezni térképen segítség nélkül (pl. Jotunheimen mond valamit)?

Ez az általános (alap)műveltség pedig valami kommunista maradvány lehet, valóságban ilyen nincs. Milyen alapon várnád el bárkitől hogy tudjon valamit ami szerinted érdekes de amúgy őt nem érdekli? Engem sem érdekel a történelem (leszarom mi történt régebben mint 20-30 éve, van nekem saját életem most amivel foglalkozzak nincs időm azon nyavajogni hogy mások mit csináltak X évvel ezelőtt), sőt fogózz meg, Petőfi verset sem tudnék elszavalni, mégsem hiszem hogy emiatt műveletlen bunkó lennék. Egyszerűen csak más dolgok érdekelnek mint téged, de ettől egyikünk sem lett értékesebb.

Előzmény: punasok (1768)
punasok Creative Commons License 2011.06.02 0 0 1768

Teny, hogy nalunk M.o.-on nagyon keves ember erdeklodik Mongolia tortenelme irant, ami engem erint sokkal jobban erdekel a tortenelem amiota felnott lettem, mivel a gimiban "szerencsemre" olyan igazi seggfej toritanarom volt. De felnottkent senki sem tiltja meg, hogy barmi irant erdeklodjunk, s raadasul az eletem parja egy ketlabon jaro tortenelmi lexikon. S ami itt nagyon tetszik, hogy franciaul  sokkal nagyobb a szakirodalom, s barmilyen temarol, ez nekem nagyon bejott.

De azert igazat kell adni Rufellanak, mivel az atlag francia alapmuveltsege eleg alacsony.A mutoben ahol dolgozom, van egy romaniai kolleganom, nagyon jokat rohogunk a mi kis francia kollegainkon, akik persze azt hiszik, hogy ok "szartak" a spanyol viaszt, s meg azt sem tudjak, hol talalhato a Karpatok. A legfrisebb hiressegi pletykakrol mindent tudnak, de altalanos muveltseguk eleg hianyos, s neha meg a dokikon is meg kell lepodnom, pedig ok allitolag a tarsadalom "ertelmisegi reszei".  

Előzmény: Törölt nick (1767)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.02 0 0 1767

Te érdeklődsz Külső-Mongolia történelme iránt?  :-))

Előzmény: Rufella (1760)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.02 0 0 1766

De, esik bizony, nagyon durva,a faluban szerencsére nem, az autok a sipàlyàk

aljàrol 10cm -es hoval a tetejukon érkeznek. Ilyenkor szoktam itt nagyon kiakadni.                                                

Előzmény: Rufella (1762)
evm100508 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1765

Holnap tényleg nincs munkanap, Áldozócsütörtök van.

Visont a cég megadta a pénteket is, úgyhogy nekünk már hosszú hétvége van. :-)

És megvan a kulcs!!! Úgyhogy holnap megyünk megnézni a lakást, vagyis én először. Aztán lassan elkezdhetünk berendeznkedni. :-)

Előzmény: BZOTYO (1763)
BZOTYO Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1764

Köszi!!!

Holnap jelentkezem:

Előzmény: piela (1744)
BZOTYO Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1763

Sziasztok!

Csak most vagyok gépközelben, elsösorban letelepedéshez szükséges dolgok (lakásbérlés, iskola, ovi, orvos, stb.) érdekelnének.

Holnap nem dolgozunk, mert valamit nagyon ünneplünk (tényleg mit is?), és lessz időm egy kicsit korábban, több időt a gép előtt tölteni.

Előre is köszönöm!!!

Előzmény: toth0816 (1742)
Rufella Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1762

Nem esik nàlatok a hò ? A Pireneusokban igen. Itt nàlunk meg az esô esik és jòl lehûlt a levegô. Nyàrbòl a télbe...:-(

Előzmény: Törölt nick (1761)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1761

Nem akarom elragadtatni magam, mert néhàny kolléga lekaratézik,

de a franciàk, ugy ismrik a torténelmet , hogy mi vagyunk a csucs

A francia forradalom, Louis XIV, Napolen, I-II vilàghàboru, De Gaulle 

tàbornok, aztàn hoppà, meg àltlànossàgokkal oràkig megy a duma,

viszont konkrétum 1 szàl se. Azért birom oket, de trianonért habzik a szàm!

Előzmény: Rufella (1760)
Rufella Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1760

Talàn ha minden évben megemlékezünk a helyszinen, akkor egyre több francia is érdeklôdni és tàjékozòdni fog a dologròl. En legalàbbis minden ismerôsömnek elmeséltem màr. Egy ideig osztogattam a Szalay Jeromos Trinanonròl irt rendkivül alapos könyveit is.

A franciàkra egyébként jellemzô, hogy csak sajàt történelmüket ismerik (màr aki egyàltalàn érdeklôdik a történelem irànt, mert pl. a gyerekek nagy része utàlja ezt a tantàrgyat), + a közvetlen szomszédaikét (velük kapcsolatban).

Előzmény: Törölt nick (1757)
Rufella Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1759

Fôleg, h az elsô vh.-ba is ùgy lettünk bekényszeritve. Sokat gondolkodtam màr rajta, mi lett volna, ha Tiszànak sikerül létrehoznia, hogy Mo. nem lép be a hàborùba. Tudom, h abban az idôben és helyzetben az emberek el sem tudtàk képzelni,  hogy a hivatalos irott rendszerrel ellenkezôleg is lehetne  cselekedni  - kàr, hogy nem rendelkeztek elég bölcsességgel és bàtorsàggal. :-(

Emlékeztetôül (akit érdekel):

http://hu.wikipedia.org/wiki/Trianoni_b%C3%A9keszerz%C5%91d%C3%A9s

Előzmény: Törölt nick (1758)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1758

Vae victis ! (Malheur aux vaincus !)

Előzmény: Rufella (1755)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1757

Na persze, de 89-90-ig trianon nevét még kiejteni sem lehetett.

Engem a 70-es években elvittek màrcius 15-én, egy piros fehér zold

karszalagért a droidok.

Versailles-ban meglehetne szàmolni azokat, akik tudjàk mi tortént jun.4-én.

A degeneràlt Pàlfy Fr.oszàg utikonyvében egy fél sort ir, azt is 20.-ra téve.

Előzmény: Rufella (1756)
Rufella Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1756

Elég kezdetlegesnek tûnt ez a megemlékezés 2006-ban, de legalàbb volt màr ilyen is.  A helybéli lakosok az utcàn és az erkélyeken meg csak néztek, fogalmuk se volt ròla mi történik itt ? :D

Előzmény: Törölt nick (1752)
Rufella Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1755

Csak megjegyzem, h még jò hogy ingyenesen csinàljàk ezeket a dokumentumokat: Fr. o. egy gazdag orszàg. Magyarorszàg nem.

S hogy mitôl gazdag Fr.o.  ? Ha a történelmét nézzük, Charlemagne kezdte a nemzeti vagyon gyûjtését. A legyôzött avaroktòl 17 szekér aranyat és kincset zsàkmànyolt, késôbb pedig a gyarmatositàsokkal is sokat gazdagodott az orszàg. A mai vilàgban pedig fegyvergyàrtàssal, repülô-, vonat-, atomerômû-, autogyàrtàssal...stb. (a fiuk biztos jobban tudjàk) jutnak haszonhoz.

Magyarorszàg nem gyarmatositott senkit történelme folyamàn, a Habsburg uralom kirabolta, Trianon utàn pedig elvették tôle területének 2/3-àt, àsvànyi kincseivel (aranybànyàk !), a kommunizmus pedig teljesen elszegényitette, h ma màr kölcsönök nélkül képtelen az orszàg ellàtni magàt. A szovjet blokk meghatàrozta, h mit gyàrthat (sem autòt, sem fegyvert), azutàn pedig még a meglévô iparàt is lehetetlenné tették, h teljesen függôvé vàljék.

Hogy lehetne összehasonlitani Fr.o-t, aki a hàborukbòl is  gyôztesen került ki, s azòta szakadatlanul fejlôdhetett egy Mo-gal, mely mindig csak veszitett több szàzaz òta, a II.vh. utàn pedig mintha megàllt volna az idô, egészen a kilencvenes évekig. Tul nagy a lemaradàs, a hàtràny, melyet be kéne hozni, s sokszor még most sem szabad az akarat.

Előzmény: piela (1723)
Rufella Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1754

Nem értek egyet, h neked lenne elsôbbséged, amikor fölhajtasz az utra, különben nem lenne ott az elsôbbségadàs jelzô tàbla. Mindig a tàbla a mérvadò. A gyakorlat viszont az, hogy udvariassàgbòl beengednek, beljebb mennek a sàvokban (de vannak olyanok is akik nem; és bizony hiàba gyorsitottàl, néha lassitanod kell, vagy betuszkolod magad közéjük).

Előzmény: BZOTYO (1741)
Rufella Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1753

Igen, amikor bemész a körforgalomba, nem kötelezô balra indexelni, de nem àrt abban az esetben, ha nem az elsô kijàraton mész ki. Ugyanis ezzel a többieket segited, akik odébb be szeretnének jönni, h ne kelljen nekik megvàrni, mig mindenki kimegy. Fôleg, ha akkora a forgalom, h mindig jönnek. A többsàvos körforgalomban pedig, ha nem az elsô kijàraton mész ki, akkor beljebb kell hajtanod, kivéve, ha nem tudod, h  hol kell kimenned, mert  akkor több kört is tehetsz (mig eldöntöd, h hovà is akarsz menni), de ekkor  mindig legkivül.

Előzmény: Dobri (1743)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1752

digicat Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1751

További összehasonlítós oldalak:

http://www.kayak.com

http://www.momondo.com/

http://www.expedia.co.uk/Flights

http://www.fapados.hu/

Wizzarinél van Wizz Xclusive, néha vannak nagyon jó ajánlataik.

Előzmény: toth0816 (1747)
toth0816 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1750

Jó kérdés:-)De elég szépen veszem az akadályokat,ahoz hogy rinyálos vagyok:-)

Előzmény: Dobri (1749)
Dobri Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1749

Mitől nem félsz?:)))

Előzmény: toth0816 (1745)
piela Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1748

Szia Vera,

mi általában a Go voyages-on keresztül vesszük a jegyet, mindig kiadja a legkedvezőbb ajánlatokat és a csatlakozások

is mindig jók!

http://www.govoyages.com/

Ildi

Előzmény: toth0816 (1747)
toth0816 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1747

Sziasztok!

Segitsetek,ha hozzátok jönnek látogatoba hogyan rendeltek repülőjegyet és Nantes-ig melyik járat lenne jó?,Mi autóval tesszük meg az utat.Életemben nem repültem,de nem is fogok,de a rokon ugy jön.Tőlem kér a megrendeléssel segítséget és nem tudom nem-e rossz ajánlat amit én találtam,mit kell figyelembe venni??Elöre is köszönöm.

evm100508 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1746

Ezt az elsőt mondták, hogy nagyon vigyázzunk, mert pórul járhatunk, ahogy kijött értünk az ismerősünk a reptérre, és rákanyarodtunk az útra, ami Versailles felé jön Párizsnál. HOgy ott nekünk van elsőbbségünk, pedig mi csatlakozunk be az útra. De tök jó, hogy leírtad ezeket, mert én még nem vezettem itt, de tervezem, hogy fogok.

Dobri, mostmár vannak otthon is 2 sávos körforgalmak, de fogalmuk sincs az embereknek, hogy hogy kell használni, össze vissza mennek benne...

Vera, ez az alacsony lámpa nekem is nagyon tetszik! Tényleg tök jó ötlet!

Előzmény: BZOTYO (1741)
toth0816 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1745

Szia!

Én a körforgalomtól ugy meg rémültem,hogy 1 hónapig nem ültem kocsiba,jó hozzá teszem hogy tavaly karácsonyra szereztem meg a jogosítványomat,és januárba jöttünk ki,mostmár minden gond nélkül megyek,igaz fura számomra hogy milyen nagy számban törnek az autók:-)Az indexelést megszoktam,most szerintam Magyarba néztek furán.

Viszont ami nagyon tetszik,a lámpáknál van alacsonyabban elhelyezett lámpa is,ez okos dolog.

Üdv Vera

Mindent össze vetve Nekem nagyon tetszik Franciaország,szivesen vagyok itt.

Előzmény: Dobri (1743)
piela Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1744

Szia,

ment az e-mail! :)

Előzmény: BZOTYO (1740)
Dobri Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1743

Üdv!

"Egyébként ami még fura volt, hogy körforgalomban balra kell indexelni?"

....................................

15 éve itt franciában is vizsgásztam kreszből,de emlékeim szerint akkor nem volt ilyen.Azóta persze változhatott!:)

Szerintem inkább csak jelzik vele,hogy nem az első kijáratnál mennek ki belőle.Emlékeim szerint otthon még nem is láttam 2 vagy 3 sávos körforgót,így ez furcsa lehet az elején,hogy ha 180°-nál többet akarok benne haladni akkor be kell menni a belső sávba.

Előzmény: evm100508 (1739)
toth0816 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1742

Szia BZOTYO!

Nagyon szívesen segítek ha gondolod,nyugodtan irhatsz nekem is ugy is egyedül érzem magam,a fiaim kint tombolnak egésznap a férjem meg dolgozik,rítkán hallok(írok) magyar hangot:-)

Most fogjuk megigényelni a letelepedéshez szükséges papírokat,iratjuk a srácokat oviba(suliba)

Én elkezdem a nyelviskolát amint elintézödött a munkanélkülibe a regisztrálásom,a férjem már jár és téritésmentesen,mert itt van meló helye.

Előzmény: BZOTYO (1740)
BZOTYO Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1741

A KRESZ nem egészen úgy műkődik mint moban. Én is a saját bőrömön ( csak jelképesen!) tapasztaltam meg néhány helyi sajátosságot, jó ha figyeltek rá:

-autópályán, gyorsforgalmi úton a gyorsítósávból felhajtónak van ellsőbsége

-pályán, gyfu-n álltalában a legbelső sáv szűnik meg

-kanyarodáskor a kis ívben kanyarodónak van elsőbbsége, bármelyik sávba is fordul

Egyébként nagyon udvariasan, előzékenyen vezetnek (legalábbis itt) de a szabályaikhoz mereven ragaszkodnak.

Ráadásul autópályán (főleg magyar rendszámmal) nem nagyon szokott az ember tötyögni, na ilyenkor egy sávmegszünés érdekes szitut okozhat.

Nem akartam senkit kioktatni, csak gondoltam, hogy jobb ha tudtok róla.

Előzmény: evm100508 (1739)
BZOTYO Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1740

Szia Piela.

Bocs hogy így kéretlenül megszólítalak, de most olvastam a mai hozzászólásokat, és nekem is olyasmi gondjaim vannak mint Toth0816-nak.

Küldenék egy e-mail címet, tudnál néhány kérdésre válaszolni?

Előre is kösz.

Előzmény: piela (1728)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!