Szóljon ez a topic csak a MANDOLINról. Nem igaz, hogy az egész országban 3 év alatt nem sikerül 2-3 embernél többel találkoznom, akinek van ilyen hangszere. Úgyhogy írjatok bármiről, a mandolinotokról, kedvenc zenéről, példaképekről, itthoni koncertekről, tapasztalatokról.
Szia. Na utanna olvastam a Wegen pengettyuknek. Az M sor az nekem gaz. En egy TF 140-at szeretnek megsimogatni. Ilyened van vagy rendeljek be egyet probakeppen.
A brosurad fotojan 351esek voltak. Nekem 346os kell. (Szerintem neked a mandolin pengeto az a 346, de ez igy nem teljesen igaz mert van aki 351essel pengeti a mandolint es van aki 346ossal pengeti a gitart) :P
Emberek a rendelest a heten kellene leadni. Ne tul sokat mert sok cuccom lesz. Ugy nez ki jovok Marciusban is, akkor is tudok szallitani.
Bátorkodnék nektek mutatni egy régi felvételt az egykori zenekarommal, mandolinozással spékelve. Ne a technikát nézzétek, azóta úgy érzem sokat fejlődtem, itt még nagyon kapkodós, nem győztem a tempót, meg hamis is volt a hangszer. Szóval un bloc hallgassátok az egészt, ne a mandolinra hegyezve... Összességében szvsz egy nagyon jó szám, jó volt játszani.
Ahogy a Levi mondja, felteszed a hangszer rezonátor tetejére(általában a húrláb mögé) a hangszedőt a zöld gyurmával és kész. Biztos jó lenne a reneszánsz lanthoz is. Gyere be a boltba a hangszerrel és próbáld ki. Levi, ezeket a kódokat én nem ismerem(tudom mit jelöl,de így nemtom beazonosítani).A lényeg, hogy jött Mandolin pengetyű is M100,M150,M200 és még majdnem minden típus.Tegnap Inch is vett valamelyik mandolin pengetőből...majd ő magmondja a frankót.
Nagyon picike a Basik. Az elhelyezessel sokat kell kiserletezni. Egyebkent meg keress ra a weben s fogsz talalni fotot. Erno aszem lentebb megadta a Schertler weboldalait.
Ami nagyon tetszik a Schertler megoldasaiban, hogy 1 perc alatt le lehet venni a hangszerrol, mint ha ott se lett volna. Igy nem csufitja el a hangszert. Ha kell egy perc alatt felszereled s van pickup, ha miksizel vagy akusztikus jam van akkor meg nem kell. A Dyn es a Basik is ugy van kialakitva hogy leszerelheto.
Eleinte nagyon ockodtam attol hogy leszedni, feltenni, mekkora gany. De annyira szepen van kidolgozva a hangszedo, a doboza, tarolasa, felszerelese, stb hogy nem gaz. Sot.
Tobb hangszeren is hasznalhatoak a picikek. En a Dynemet hasznalom a 2 mandolinomon, a mandolan s egyik gitaromon is. De szerintem meg a dobrot es a dobro bogot is be lehetne vele erositeni. Ennek a hatranya az hogy szinpadon nagyon szivas hangszert valtani. Annyira hogy nem is tanacsolom egyszerre tobb hangszeren hasznalni szinpadon.
Wengen lyukas haromszog (346) is jott vagy csak sima cseppfender 351-es alakut hoztal? Thile bacsi (kolyok) irta valahol hogy most ilyet hasznal. Bar nagyon meg vagyok elegedve a 346os Jazzmando Pro-Plec-el de azert kiprobalnam mire a felhajtas. A 346hoz ragaszkodok viszont.
A Schertler DYN hangszedők/mikrofonok/ a lehető legmagasabb minőséget képviselik. Ami ezeknél jobb hang, azt a hagyományos miksik jelenthetik és az is Neumann,Schoeps,Bruel,stb...2-5x a DYN áráért. Itt igazából nem is az árakról van már szó hanem mi a felhasználási igény és környezet. A legdrágább DYN-GP Grand Piano készlet 3 napig tudott a boltban lenni, mert az egyik legnagyobb hangosító cég azonnal megvette egy Papp L. BSArénás koncerten kipróbálás után...én még hallottam a DYN-V hegedű miksit, na az is nagyon rendben van, van még bőgő miksim de azt nem tudtuk kipróbálni. Továbbá érkeznek most STAT hangszedők is,ami csak bőgőre,hegedűre és csellóra van. Szerintem a Schertler erőssége a vonós hangszerek és az egyébként hangosításilag macerás hangszerek...A BASIK nagyon jól szól a kisebb testű hangszereken és kiváló megoldás pl. OUD(arab lant)-ra. Ezeket tapasztaltuk eddig...de jövő héten kipróbáljuk sztepmikrofonként is a BASIK-t. Ma este klub és viszek pár újdonságot is, amiket ki lehet próbálni:SCHERTLER UNICO erősítő, WEGEN pengetők.
Schertler velemeny (hamar szoba jott). A Dyn az valami eszmeletlenul bszott jo. Nem is hiszem hogy ilyen hangszedot valakinek sikerult osszehoznia. Cserebe bszott draga. Annyira hogy epeszu ember ennyit nem kolt meg talan hangszerre sem.
A Basikrol nekem az a velemenyem hogy nem szol jo. De ehhez vegyetek hozza a kovetkezoekt.
1, Szerintem semmi nem szol jo. A Dyn meg egy rendes mikrofon 2, Eddig csak a Dyn-el hasonlitottam ossze. Annal nem szol jobban (cserebe 1/5 az ara) 3, En is csak gitaron hallottam. S mint alul olvashato, az Erno szerint sem szol jol gitaron.
Magyarul ez a velemeny eleg semmit mondo.
Egyebkent meg a Hot Clubban teljesen jol szolt a rotmusgityon. Zeneben nem hallottam hogy akarmi gaz lett volna. (S ott gitaron volt, jo hogy ilyen hulye gitaron.)
Szoval mindenkeppen erdemes kiprobalni. A cegrol nagyon jo a velemenyem.
A SCHERTLER amiket már említettem, azok a ragasztgatós miksik. Nézz utána a honlapunkon vagy a schertler.com-on. Én biztos nem tudom megoldani 1 nap alatt a MESA-t, de a szervízes emberem talán igen. Küldát valahogy a telszámod és elküldöm a kontaktot. Matyi, a labdázás helyett megtanulhatnál pár Hendrix mandolin fordítást:)
Akusztikus Hendrix? 25 perces Hear My Train A'Coming? ;-) jól hangzik...
Még tavasszal ajánlottad az új hangszedőket, azok között volt egy "ragasztgatós", amit át lehetne tenni egyik hanxerről a másikra, valami olyasmit szeretnék, a mikrofonhoz béna vagyok, mindig elmozdulok előle. Meg akkor nem tudok a fejem mögött szólózni a mandolinon...
OFF Stageshop, 1 kérdés: szerinted megoldható a Mesa-m javítása 1 nap alatt? 2-án szombaton este játszunk Pesten, már reggel felvinném nyitásra, és hátha valami piszlicsáré ügy van vele. Ha nagyobb a gond akkor úgyis ott kell hagynom és valami kölcsönerősítőn játszani. Menne így vajon a dolog?
gyere a klubba ha engedi időd. Szerintem most hétvégén is jó sokan leszünk, legalábbis lemérve a boltban tett érdeklődésekről. Mikrofon a tuti, de ha akarsz egy univerzális miksit ami nem szed össze mindent a színpadról akkor a Schertler nyer...a BASIK-SET nagyon jó minden szempontból.A DYN szériák még jobbak, de hatalmas az árszakadék a két típus között. A BASIK-t javaslom mindenkinek, rengeteg típusú hangszeren próbáltuk már és meglepően sokan is vásárolnak. Gitárra nem a legjobb megfejtés, de a kisebb testű hangszerekhez pl. hegedű,mandolin, lant/oud,stb kiváló. STMS! Ádám/Zsolt/Én játszanánk 3 nótát a klubban, szerinted belefér a programba? A Hendrix emlékbulira próbáltunk és annyira jó, hogy szeretnénk a klubba is kicsit pengetni...
kész, leálltam a hangszervásárlással, a családnál is betelt a pohár... egyszer, majd úgy 3 éven belül szeretnék venni (nem a neten) vagy csináltatni egy rendes ír buzukit/oktáv mandolint.
Most meg még venni kék valamilyen hangszedő-félét, az akusztik klubra legkésőbb. Stageshop már ajánlott cuccost, de még nem tudtam eljutni hozzá :-(
Meg összeállt egy új cédére-való, jan-febr-ban szeretném felvenni, az is kőccség.
Az a német srác aki már az első alkalommal is érdeklődött. Veszítek a dolgon sajna, kevesebbet kapok érte, mint számítottam, az ebay-es jutalék miatt, meg a postaktg egy részét is átvállaltam. De kellett a lovetta, itthon sztem egy évig is árulhattam volna.
Megjött a basszpedálom, jó kis játékszer. Szép kis aláfestést csinál, tök semleges hangszínnel, de egy bőgő hangjától (meg pláne színpadi jelenlététől) baromi messze van. Meg tanulni kell rajta, sokat.