Pont a mimózás topicban tettem fel én is erről érdeklődő kérdést, ugyanis tavasszal vettem egy kis példányt, aztán mostanra egészen megnőtt, szép kis fácska lett belőle. Neten én úgy olvastam, hogy -5 C-ig télálló, de én egyenlőre kint tartom a védett teraszunkon.....
segítsetek!!!Kaptam egy kis fát...Szicíliából hozták a magot és ott azt mondtak sárga virágú mimoza....a levele pont olyan mint a selyemakácé csak annak a kis törzse zöld ennek meg barnás...a levelét este összecsukja mint a selyemakác a kép ekkor készült...felismeri valaki ....jövőre kiültethető vagy nem????[image1]
segítsetek!!!Kaptam egy kis fát...Szicíliából hozták a magot és ott azt mondtak sárga virágú mimoza....a levele pont olyan mint a selyemakácé csak annak a kis törzse zöld ennek meg barnás...a levelét este összecsukja mint a selyemakác a kép ekkor készült...felismeri valaki ....jövőre kiültethető vagy nem????
A mamej már csak ilyen.Az enyém első évben lett egy méteres.))Igaz szerintem most 3 év után lehet bedöglik,mert szeptemberben megfázhatott és most lebarnult.(((((
Ahogy a szerecsendiok is(igaz mellette a fahéjnak meg semmi baja nem volt),most kályhához kerültek,ha ott sem jön rendben feladom:((
De szerintem az Oázisben is elképzelhető, hogy kérni lehet (anno én ott vettem 60 cm-est 800 ft-ért) és úgyis hoznak hollandoktól, belgáktól mindig növényeket, beteszik a listájukra.
De egy kis játszadozást most megér a megvetés is a radiátor tetején télidőben. :)
Megnéztem azt az oldalt, brutál áraik vannak, elég nagy kaszával dolgoznak.....(vidékre elkérnek 3500 ft posta és csomagolási költséget, mikor 830 ft egy standard postai csomag!) ennyi erővel már a belgáktól érdemesebb rendelni.
Hát nem tudom...én régebben vettem magot,egy se kelt ki ,pedig néhány évente próbálkoztam.Egyszer vettem Rappaiéktól ,az nagyon szépen fejlődött csak egyszer véleten kifagyott.
valóban ennyibe kerül csak a csomagolás és a szállítás +2300ft+490ft.....szerintem így egy kicsit sok ...vagy nem?????nem vagyok tisztába az árakkal.....
Angol nyelvű oldalon olvastam, hogy 25 C az ideális neki a csírázás szempontjából és meleg, fényes helyre kell tenni, állandóan nyirkosan tartani a közeget.
Hát, ez kínos. Még egy növénynek telelőhelyet keresni? :( Erről még semelyik oldalon nem olvastam, hogy nem önporzós. Na mindegy, köszi a felvilágosítást.
Akkor viszont cserélnék valakivel porzónövényt. Az enyém (az eredeti, amit sikerült megfagyasztani kb. -5 fokon) ha jól emléxem, Bene Lászlótól volt, vagy esetleg a monorierdei öregtől, nem jut eszembe a neve. Van egy kis növényem, amit elcserélnék. Kb. félméteres 3 éves bokrocska, jövőre szerintem még nem virágzik, de ki tudja.
Kb. 2-3 hónapig. Nem néztem akkor utána, de lehet hogy kell neki hidegkezelés vagy előáztatás, majd most ha rendelek újrta elolvasom mit írnak a szakik....
Van egy kb. 8 éves feijoám, minden évben virágzik, néhány termés köt is, de ősszel még ezek is lepotyognak, és még ilyenkor is csak 1x3 cm méretűek. Maga a növény szép, egészséges bokor. Mi lehet az oka, hogy nincs rendes termés? Idegen megporzásra lenne szüksége?
Sziasztok! Még így gondolkoztam, és eszembejutott két érdekes növény legalábbis számomra érdekes, mégpedig a tömjén (Boswellia serrata) és mirha (Commiphora myrrha) ezeket sem lenne rossz nevelni, valakinek van, illetve volt velük tapasztalata?