akkor mar kezdheted is a balhet mert amikor alairtuk az eloszerzodest tavaly tavasszal akkor nem 2004 majusrol volt szo mint atadas. Tehat azt mar nem is tartottak be. :))
Jo oke kozvetlenul nem rajtuk mulott, a kedves alvallalkozojuk szurt ki veluk es igy velunk is.
lehet hogy nem az egyetlen. De gyanitom hogy semmilyen mas szempont nem osztokeli jobban mint ez.
Csak az hogy tervezett atadas az nem sokat mond mert akarmikor lehet mast mondani. Az olyan igeret nem igeret amit megvaltoztatunk. Azt nem igeretnek hivjak. A kotberezest azt mar inkabb lehet igeretnek nevezni, mert ez az egyetlen datum ami nem modosul.
Ja, 2004. okt. 30-tól jár a kötbér nekem, de én azért nem mosnám egybe a tervezett átadást és a kötbérezést. Gyanítom, hogy nem a nekünk fizetendő kötbér az egyetlen, ami a beruházót a mielőbbi átadásra ösztökéli.
...van benne néhány pontatlanság. Pl. az első ütem, vagyis az első két (E, D) épület átadása május végétől folyamatosan ...
Az lehet hogy szoban ezt igerik, de a szerzodes szerinti hataridok azok ugy vannak ahogy a Nepszabiban irtak. Meg ha jol tudom neked is 2004. okt. -tol jar csak a kotber?
Szoval irasban nem igertek soha senkinek majusi atadast ebbol a szempontbol nem pontatlan a cikk. Az most szoljon akinek olyan szerzodese van hogy majustol kotbert kap, mert akkor en is reklamalok a Nepszabinal.
Az E(A) területén, a sarokban is elkezdték a födémhez a zsaluzást, de nagyon nem tudnak tovább menni, amíg nincs kész az a pár oszlop, meg a lépcsőház fala. A D területén is csak a vasalással meg zsaluzással haladtak szombat óta (azzal viszont rendesen), új öntésű betonnak nem látom nyomát.
Határidő vs. Népszabi cikk: helyreigazítást kértek, van benne néhány pontatlanság. Pl. az első ütem, vagyis az első két (E, D) épület átadása május végétől folyamatosan, a szeptemberi határidő (esetleg október) a második ütemre, vagyis a harmadik (C) épületre vonatkozik.
OK, előfordulhat, hogy felcseréltem a két céget meg az épületeket, de most egy hírös-ép zászlót láttam a konténerek közt (igaz, lustaságból nem másztam el a felvonulási területig, így nem tudom 100%-os bizonyossággal állítani, hogy csak a hírös-ép van ott), és csak a D-n dolgoztak.
Ha netán rossz következtetést vontam le ezekből, akkor szorri az érintett cégektől (is).
Ez nem vicc.Ha csak azt az ingatlant adod biztositekkent amit megveszel akkor tenyleg ekkora onero szukseges.Ez azert van igy mert a hitelbiztositeki ertek alt. a forgalmi ertek 70%-90%-a es a felveheto hitel ennek max. a 60% forrasoldali hitelnel,80% kiegeszito kamattamogatasu hitel eseten.Tehat a felveheto hitel 42%-54% illetve 56-72% lehet.
Ha jol tudom akkor az E es a D epuletek eseteben ez valahol olyan 75% korul van.
Kedves lakótársak!
A mai napon hívtak az MKB-ból hogy július 3-ra tervezett hitelszerződés aláírását el kell halasztanunk, mivel a CP jogászai valamiféle módosítást eszközölnek a szerződésekben. Hogy mit azt nem tudtam pontosan kideríteni. A bank szerint valami olyasmit, hogy nem csoportos, hanem egyéni szerződőként kerülnek megkötésre a szerződések, míg a CP szerint valami olyasmi van a dologban, hogy közvetlenül tőlük vásároljuk meg a lakást. (Én úgy emlékeztem, hogy ezek eddig is így voltak, de délután átfutom az adásvételi szerződést.) Biztosítottak róla, hogy semmilyen tartalmi dolog nem változik, mindez csupán jogi dolog. Valaki tud erről valamit pontosabbat, vagy csak minket érintett eddig? Ja fontos lehet hogy az E épületben vettünk lakást.
Nekem azt írták, hogy nincs konkrét 42 lakás, és az csak egy beszélgetésben hangzott el. Szóval egyszerre kb ennyit tudnak átadni, ennyi emberük van, és folyamatosan adják majd át a lakásokat. Szóval nincs konkrét 42.
De az engem is idegesít, sőt FELHÁBORÍT, hogy az E épülettel nem haladnak. Több késést nem engedek meg, mert abból már botrány lesz!
Reggel a tetthelyen jártam. A Hírös-ép vadul állványozza és zsaluzza a D épület 0. szintjét, meg a medence környékét (beton még csak a pilléreken), az E-n viszont döbbent csend honol, leszámítva néhány bezsaluzott-vasalt és -betonozott pillért (miért? miért? miért? mit csinál a pannon-épker?).
És tényleg, melyik az a negyvenkét lakás? (Légyszi, árulja már el valaki, ha nem pont itt, akkor a szupertitkos levelezőlistán.) Úgy emlékezem, az E épületet mondta a projektvezető úr, mint elsőként átadásra kerülőt, ehhez képest tisztes lemaradásban vannak a D-hez képest.
Tök jó: az index.hu-n popup flash reklámban nyomatja a CP, hogy az első két épület értékesítési sikerei után megkezdték a második ütem értékesítését, de a honlapon még mindig nincsen fenn a C épületről semmi :)
Erre az érkeztetéses dologra nem gondoltam. Azért ezt jól kitalálták...
Azt mondod, hogy Te annak ellenére 5%-on kapod, hogy márciusi az érkeztetés dátuma?
A hitelkerelem elbiralasanal hogy a regi v. uj feltetelek alapjan kapod a hitelt mint mar irtam az elozo hozzaszolasomban(830) - nekem ezt mondta az MKB-s ugyintezo amikor a mult heten beszeltem vele - az szamit hogy a foldhivatalhoz mikor lett beadva a vegleges adasveteli szerzodes (jun. 16 elott v. utana). Igen a pecseten van ez rajta.
...jelenlegi kondíciók mellett nyújtanak hitelt, tehát 6%-al
A jelenlegi rendelet szerint max. 5% lehet a kamat uj lakasra, hasznaltra 6%.
Most a kedvezőbb 5%-os kamat mellett kapok hitelt, vagy 6%-on.
Szerintem ha a datalt szerzodest ujra be is nyujtanad a bankhoz akkor is a regi feltetelek alapjan (5.5%=3.75%+1.75% ez volt az utoljara ervenyes kondiciojuk a modositas elott) kapnal hitelt mert az erkeztetes jun. 16 elotti,maj. 22 ha jol ertem.
Azon is gondolkodtam, hogy ha 6%-ot akarnak rámverni, akkor visszavonom a hitelkérelmemet és beadok egy újat. Azért 1% difi súlyos ezreseket jelent törlesztőrészletben...
Csak arra kell figyelni hogy a szocpolt.,adovisszateritest stb. csak az adasveteli megkotesetol szamitott 120 napon belul lehet kerelmezni,utana nincs ra lehetoseg. Ha esetleg ujra beadod akkor kifuthatsz ebbol.
Sziasztok!
Nekem ez a hitel dolog nem teljesen világos. A korábbi kondíciók szerint 3.75% + 1.75% volt a felállás. A múlt héten minden bank felvitte a plafonra a kamatait (összesen 5% ill. 6%). Én azt hittem, hogy ezzel megszívjuk, mert aki régebben nyúltotta be a hitelkérelmét, de még nincs hitelszerződése (pl. én), annak jelenlegi kondíciók mellett nyújtanak hitelt, tehát 6%-al. Én már korábban beadtam egy szerződést, mert kérték, de azon nem volt földhivatali pecsét, azt mostanában kaptam meg máj.22-i datálással. Akkor ezt most újra be kellene nyújtanom? Most a kedvezőbb 5%-os kamat mellett kapok hitelt, vagy 6%-on. (Netán a korábbi 5.5% mellett?)
Azon is gondolkodtam, hogy ha 6%-ot akarnak rámverni, akkor visszavonom a hitelkérelmemet és beadok egy újat. Azért 1% difi súlyos ezreseket jelent törlesztőrészletben...
Most a földhivatali érkeztetés dátuma számít (gondolom ez az a dátum, amit a pecséttel rányomtak), az, hogy ezt a szertődést mikor nyújtottam be a banknak, vagy az, hogy mikor kötöm meg a hitelszerződést?
a változtatás előtt beadott kérelmekre még 3.75% + 1.75% az érvényes.
A vegleges adasveteli foldhivatali erkeztetese szamit, a jun. 16-ikai mar az uj szerint biralodik el. En elotte adtam be meg marc.-ban es megis az uj szerint kapom majd a hitelt.Lehetett volna bukta is de igy nyertem 0.5%-ot.
Azt mondtak hogy az elofin. jutalek marad havi 0.5%, a weboldalon is annyi van irva.
Most már a forrásoldali hitel kondíciója is olvasható az MKB honlapján. A csaboc által említett érték stimmel, de a változtatás előtt beadott kérelmekre még 3.75% + 1.75% az érvényes. Engem speciel most jobban érdekelnek az egyszeri költségek meg az előfinanszírozási díj, mert kicsit ki vagyok számolva így az elején ...
Annyira örülök a képeknek...jó látni,hogy haladnak.. remélem ez továbbra is így marad :). Amúgy mindig nézem a Millenárisban a kis táblát ami az Uniós csatlakozásig hátralévő időt írja ki, hogy tudjam kb. mennyit kell még aludnom, de tegnap láttam, hogy 323 nap volt ma meg csak 315 :) Hihi... mindegy kb. 320-at kell még aludni...remélem :))
a kepek sorszamozasa nem sorfolytonos. Csak monoton novekvo :).
A 2.kepnek is 640x480-as kepnek kene lennie. Majd meglatom mit teszel at a honlapodra. Ami nem lesz OK akkor azt majd elkuldom e-mailben.
Köszi a képeket.
(A 2. kép nálam "szélesvásznú panorámakép", nem tudom, hogy ez szándékos-e. A 3. hiányzik, bár ez lehet, hogy szándékosan nem került fel.)
A képek meggyőztem, bocsi mindenkitől a daruval és a födémmel kapcsolatban. Az ismerős régen látta, s nem építész (s nem is épít).
A képeket talán már ma átteszem.
A lényeg: szerintem szépen haladnak. A daruk számát tekintve meg 50% gyorsítás várható. :-D