Keresés

Részletes keresés

Mike Creative Commons License 2002.01.07 0 0 4514
Ez csak parasztvakitas, azert hogy a jonep beijedjen. Szoftveresen pedig barmit meg lehet torni, foleg amiota feltoltheto firmware is van.
Előzmény: hORK (4512)
Mike Creative Commons License 2002.01.07 0 0 4513
Ha nem 100 evvel ezeleott lett volna olvashato, akkor talan erdekes lenne meg a dolog.
Előzmény: Törölt nick (4511)
hORK Creative Commons License 2002.01.07 0 0 4512
Mit ért vajon azalatt, hogy "automatikusan bezár minden másolásra alkalmas programot" ?! Linux alatt pl. cdfs-el nem tudom bemountolni? Hogyan, és mit zár be???
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.07 0 0 4511
Bocs, azért remélem olvasható ...
Előzmény: Törölt nick (4510)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.07 0 0 4510

Gyorsan tönkremegy a másolásvédett CD

Néhány másolásvédelemmel ellátott zenei CD-t nem lehet DVD lejátszón, autó hifi berendezésen és a számítógépes CD meghajtóban lejátszani.
A CD-technológiát feltaláló, és a Compact Disc-ek licencét birtokló Philips nem hajlandó tovább tűrni az áldatlan helyzetet.

vomit (vomit@mail.index.hu)
2002. január 3., csütörtök 14:28

Gerry Wirtz, a holland konszern szerzői jogi irodájának igazgatója szerint a Compact Disc fogalmának nem felelnek meg azok a lemezek, melyek problémákat okoznak a lejátszásuk során. Véleménye szerint egy valódi CD-t mindenhol le lehet játszani, CD-ROM meghajtókban, az autók hifijében és a DVD meghajtókban egyaránt.

Nem CD-minőségű lemez

A Philips menedzsere arra figyelmeztette a másolásvédett CD-ket kiadó lemezcégeket, hogy a Philips a termék borítóján egyértelmű figyelmeztető feliratot követel meg. Eszerint "Ez a termék nem CD, nem nyújt CD-minőséget, és nem rendelkezik egy CD élettartamával."

Gerry Wirtz véleménye szerint a CD-lejátszó hibajavító képességeit nagyon igénybe veszik a másolásvédelmi eljárások. Idővel minden lemezen keletkeznek apró karcolások, melyek zavaró hatását normális esetben a hibajavítás képes kiküszöbölni.

Gyorsan romló felvételek

De ha ezt a funkciót már a kezdeteknél a végletekig kiaknázzák, a hangminőség gyorsan romlani fog. Néhány héttel a megvásárlás után már előfordulhat, hogy a lemezt egyáltalán nem lehet lejátszani. Még azokat az ügyfeleket is súlyos csalódás érheti később, akik most még a
működőképes CD láttán azt gondolják, hogy nem érinti őket a probléma - véli a Philips managere.

Számítógéppel nem másolható

Az Európában a boltokba kerülő lemezeken néha semmi, máskor apró betűs felirat jelzi a másolásvédelmet: "Cactus Data Shield 200". A tel-avivi székhelyű Midbar Tech által kifejlesztett eljárás lényege, hogy a CD két kupac adatot tartalmaz.

Az egyik kupac adat maga az album, tizenkét dal hagyományos 16 bites trackek formájában. A másik kupac ugyanez az albumot tartalmazza igen erős digitális tömörítésben (30 MB a teljes album), és emiatt igen rossz 80 kbs-os minőségben.

Az asztali számítógép CD-meghajtója a lemez lejátszásakor automatikusan bezár minden másolásra alkalmas programot, és a rossz minőségű felvételt játssza le, ha egyáltalán.

Itthon is egyre több a másolásvédett lemez

A nemzetközi példákat követve a hazai kiadók is fokozatosan áttérnek a másolásvédett CD-k forgalmazására. Ezeket a lemezeket csak audio CD-játszóban lehet meghallgatni, számítógépen nem. Mivel minden ilyen lemezt külön címkével jelölnek meg, a kiadók nem számítanak arra, hogy bárki is pert indítana a lemezek másolhatatlansága miatt, mint ahogy Németországban történt.

Előzmény: Macimedve (4508)
Mike Creative Commons License 2002.01.07 0 0 4509
Nem.
30 nap.
Szobeli garancia sajnos nem garancia.
A burn proof-os cd irok tudjak folytatni. Egyebkent nem tudom elkepzelni, hogy lehetne, vagy egy uj session-t irsz ra? Ja jo el tudom kepzelni pl. track-eket irsz ra. Dehulyevagyok :(
Előzmény: toyotakacsa (4505)
Macimedve Creative Commons License 2002.01.07 0 0 4508
Én már találkoztam néhánnyal.... Az otthoni audió és az autohifi gond nélkül megette. A minőségről nem tudok mit mondani, mert nincs mihez hasonlítani. Egyébként a minőségi problémákat a főleg a tartósságra szokták mondani, állítólag az ilyen lemezeknél a hibajavító egység már új CD-nél is a határon dolgozik (ez persze a hangminőségnek sem tesz jót), de néhány apró sérülés könnyedén a túlpartra löki. Legalábbis a jogtulajdonos Philips valamelyik igazgatója valami hasonlót nyilatkozott. Sajnos az interjút nem olvastam, valamelyik rádióadásban ismertették hírként, így nem biztos hogy jó az interpretáció....
A Yamaha 8824 hibátlanul olvasta, grebbelte, aztán meg is írta a másolatot.
Egy régebbi Lite-On olvasó viszont sokáig kergette, de nem tudta a TOC-ot beolvasni. Aztán miután ugyanabban a gépben beolvasta a Yamaha, már a Lite-On is lejátszotta.
Előzmény: Justis_4_US (4507)
Justis_4_US Creative Commons License 2002.01.07 0 0 4507
Valaki vett már másolásvédett CD-t? Télleg szarabb minőségű? Nem lehet semmiképpen feltörni? Mi a védelem lényege? Télleg nem olvassa az autó CD? Mert akkor én dobhatom ki a szeteróm a szemétbe.
Degeczi Creative Commons License 2002.01.07 0 0 4506
Szobeli garancia eseten jogi szempontrol nincs ertelme beszelni, orulj, ha egyaltalan nem hajtottak el!
Egyebkent valodi garancianal is asszem 2 het a cserekeszulek nelkuli limit (ha nem adnak es ennyi ido alatt nem tudjak javitani, akkor jar egy uj - de ez most ugyis mindegy)
Előzmény: toyotakacsa (4505)
toyotakacsa Creative Commons License 2002.01.07 0 0 4505
Hi all!
Ért valaki a jogi dolgokhoz?
Visszavittem a cd írómat, hogy rossz. Azt mondták 2 hét. Addig nem lesz cd íróm,. Nem járna ilyenkor cserekészülék? Nem értek hozzá, csak kérdezem. 24e pénzért vettem, "szóbeli" garncia volt rá.
Más. Azt tudtátok, hogy buffer underrun esetén nem feltétlenül kell kidobni a lemezt? Mert mindig azt írják hogy ilyenkor el lehet dobni. Már nem egyet folytattam, és jó lett, kb 50 Mb a veszteség csak. Bocs, ha már tudtátok, ha valaki nem tudta volna, és érdekli én hogyan csinálom, szívesen leírom.
Előzmény: toyotakacsa (4502)
Ordas Creative Commons License 2002.01.07 0 0 4504
4500, ennyi CD-t szeretnek meg hibatlanul megirni az irommal :)
Tóth Attis Creative Commons License 2002.01.06 0 0 4503
Paraszti logikával: "kisiklik" az író fej cd-t cseszheted. Gyenge mechanika miatt gondolom én. Lassabban még megy neki.
Előzmény: toyotakacsa (4502)
toyotakacsa Creative Commons License 2002.01.06 0 0 4502
zolkoo:

Ez a sáv követési hiba, ha lefordítom Track Following error.
Nekem is ezt csinálja, csak 8-szoros írásnál.(LG 8*4*32).
4-szeresen viszont megírja.
Próbáltad 2-szeresen írni? Nekem a lassabban írás bejött.
Egyébként a mai napig nem válaszolt rá senki, hogy mi a fenét jelent ez az üzenet, pedig kiváncsi lennék.
Annyit javasoltak, hogy vigyem vissza az írót. Holnap megyek is. Szurkoljatok. :)

Előzmény: zolkoo (4498)
Krisztofer Creative Commons License 2002.01.06 0 0 4501
Lenne egy nagy kérdésem!
Mi az a "timing problem"?
Ezt az EAC szokta nekem mondani grabbelés után, és meg is lehet hallgatni azokat a szakaszokat, ahol a "timing problem" előidéződött. Rendszerint nem hallok semmit, néha egy picit pattanást, de van olyan, hogy ott hibás a CD. Rendszerint azonban ha újra beolvastatom, már semmi baja nincs.
Kérdésem, hogy akkor az EAC ennyivel hibásabban grabbel, mint mondjuk a Nero, mivel az nem jelez soha ilyen hibát, vagy ott is felléphet a hiba, csak nem jelzi ki? Mit jelent az, hogy timing problem? Hogyan védekezhetek ellene?
Ki mit ajánl ma grabbelésre?
zolkoo Creative Commons License 2002.01.06 0 0 4500
Az SCSI kártya egy Initio 940, az írón 1999 január van én ujonnan vettem kb. 99 március-április körül. A szorakozást kb. 1 hónapja kezdte.
Lehet, hogy nincs köze a ketőnek egymáshoz de ekörül volt egy BIOS frissítés is az íróban.

Üdv Zolko

Előzmény: Ordas (4499)
Ordas Creative Commons License 2002.01.05 0 0 4499
Hm, nekem ilyen van. Milyen SCSi kartyad van? Mikori az iro? Mikor kezdte ezt?
Előzmény: zolkoo (4498)
zolkoo Creative Commons License 2002.01.05 0 0 4498
Hello Mindenki

Egy kis segítségre lenne szükségem.
A CD íróm elkezdet szorakozni azt csinálja, hogy elsem kezdi az írást és a következő hibaüzenettel leáll:

1:16:26 #12 mmc 2304 File Writer.cpp, Line 314
Sáv követési hiba

1:16:26 #13 Text 0 File ThreadedTransfer.cpp, Line 211
all writers idle, stopping conversion

1:16:26 #14 Text 0 File ThreadedTransfer.cpp, Line 205
conversion idle, stopping reader

1:16:26 #15 Phase 38 File dlgbrnst.cpp, Line 1163
CD-írás hiba: 4x (600 KB/s)

1:16:26 #16 Text 0 File Scsicmd.cpp, Line 275
SCSI not using temporary buffers

1:16:26 #17 Text 0 File Scsicmd.cpp, Line 298
10 out of 10 temporary buffers allocated
Ha valakinek volt már "szerencséje" ehez hasonló hibához vagy tudja, hogy milehet ez akkor kérem írjon nekem a következő címre: pzolko@wetel900.net
Az író egy YAMAHA 4416S 1.0h BIOS-al, idáig hibátlanul működött.
Köszi Zolko!

Attosz Creative Commons License 2002.01.04 0 0 4497
A különbséget jól látod, illetve én is ennyit tudok róla, a törlés működését pedig a műjégpályán látható karbantartó gépezettel szokták szemléltetni. Helyileg megolvad az adathordozó és kiegyenlítődik valahogy.
Előzmény: Ordas (4496)
Ordas Creative Commons License 2002.01.03 0 0 4496
Alapvetoen az ujra irhato CD-knel mi a kulonbseg a Quick Erase es a Full Erase kozott? A quicknal csak a tartalomjegyzeket torli, s csak irasnal irja at az adatokat? Mig a fullosnal "szuz" alapotba hozza a CD-t?

Amugy maga az ujrairhato CD torlese/irasa hogy mukodik?

YoungOld Creative Commons License 2002.01.03 0 0 4495
siMMi: Na, én is erre gondoltam, csak rosszul emlkékeztem, nem a jel gyengébb, hanem a visszaverődés mértéke. Bocs a "félre-emlékezésért"...

Kezdem feladni a Neroval való intim kapcsolatomat, ha nem tudtok segíteni:(((

Előzmény: siMMi (4491)
Tóth Attis Creative Commons License 2002.01.03 0 0 4494
Az enyim is ezt csinálta. Szerintem nyugodj bele, régi már szegényke... Egyébként régen asszem kiírta, tehát ez kopás.

Ami a kérdésem viszont! Neroval továbbra is megoldhatatlan a nem-adminisztrátori cd-írás XP illetve gondolom más NT-k alatt?

Előzmény: dannion (4493)
dannion Creative Commons License 2002.01.03 0 0 4493
Sziasztok, a kérdésem az lenne, hogy miért nem irja a 80 perces CD-ket az irom. Tipusa Matsushita CW-7502 SCSI 4x. Easy CD 4-et használok, látszólag megírja de csak 690 MB-ot tud olvasni a CD ről.
Válaszokat előre is köszönöm

Laci

Pappo Creative Commons License 2002.01.02 0 0 4492
üdv mindenkinek!
van egy kis gondom a nero5.5.1-tel
avi fileokat irtam fel, es iráskor bekapcsoltam a verify opciot, es a megirt cd-k mind hibásak voltak valahol
viszont sfv-t generálva az eredeti avikból illetve a felírt avikból a checksum egyezik
akkor most mi van?
(iro:plex2410a,a cd-ket 12x ill. 16x irtam)

siMMi Creative Commons License 2002.01.02 0 0 4491
YoungOld: köszi a tippet! Utánanéztem: állitólag a CD-R lemez a lézernyaláb kb 70%-át, a CD-RW lemez csak a kb 20%-át tükrőzi vissza az olvasófejbe. Lehet, hogy ez kevés az asztali lejátszónak az RW érzékeléséhez :(
Zolcsi Baba Creative Commons License 2002.01.02 0 0 4490
Ordas (4479): Próbálj meg egy orig audio CD-t meghúzni egy kampósszöggel... Meglátod, hogy örök életű-e a préselt CD !!! 8-) Ha a fedőréteget megsérted (netán a préselt barázdát is!!), akkor a préseltnél is gond lesz az olvasással, nem ?! Legalábbis a gyakorlat ezt mutatja...

Tybald (4481): már nekem is lenne Nintaus-om, ha.... nem tenne minden audio és mp3 track közé 2 mp csendet !!! Szal "TAO"-s a fiúcska erőst !!! Mielőtt bármelyiket is megveszed, vigyél magaddal egy live lemezt (vagy Floyd-ot) + egy directory-kba rendezett mp3-ast, és próbáld ki mielőtt negveszed. Hacsak nem mániád a számok közötti pontosan 2.00 sec-es némaság... 8-))

Gamer (4485): Természetesen csak egyszer kb.115 megáról van szó. Ricoh, Verbatim elvileg 1000x írható újra, de csak bírjon ki 300-at, már akkor is bót, nem ?! 8-)

GaMeR Creative Commons License 2002.01.02 0 0 4489
A 100 megarol ugye csak egyszer kell lemondani? Hanyszor lehet "torolgetni" a CD-rol? Vagy idoben meddig birja?

Koszi!

Előzmény: Törölt nick (4471)
nebamun Creative Commons License 2002.01.02 0 0 4488
Nem akarok reklámozni (ezért nem is linkelek), de én a Három Testőréknél vettem (www.3t.hu)
Bruttó 600Ft volt a Phillips, 650 a TDK és 700Ft a 80'-as TDK.
Előzmény: irba (4487)
irba Creative Commons License 2002.01.02 0 0 4487
Sziasztok !

Hol a szöszben lehet 10x-es RW disk-et venni ? Mindenhol csak 4x-eset látok.

Köszi

bixi Creative Commons License 2002.01.01 0 0 4486
Ha tv-d és hangrendszered külön-külön 200K ft alatti, akkor nem fog érezhető különbséget a Nintaus és egy márkásabb cubb között érezni...
Előzmény: Törölt nick (4485)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.01 0 0 4485
Fene tudja, a nagy cégek közül kevés gyárt olyan asztalit ami mp3-at is lejátszik azok pedig elég drágák.
OFF(?)
Én most olyan DVD-játszót keresek ami DVD/CD/CD-R/CD-RW/VCD/MP3-at tud és audió lejátszóként is jó a hangja, eddig ami fenti kritériumoknak megfelelt az a THOMSON DTH5000-es sorozatszámú modellje (a metróban akciban 60000.-) és a keravillban kapható Grundig 54.0000.- körül:(
Kérdés valaki ezeket próbálta-e már, mik a tapasztalatai?
Ja és versenyen kívól a Nintaus 9001 ami régiókódmentes, tudja a fentieket, de elég vegyes véleményeket hallottam róla (főleg az audió hallgatás a szempont mivel alapvetően arra használnám) no és mint DVD a képminőség is lényeges.
Előzmény: bixi (4479)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!