Téli gumi ügyben köszönöm a hozzászólásokat!
A csomagtartó kihasználás ügyében annyit, hogy kb. 2 hónapja voltunk Bp-en fürdőszoba felújításhoz kapcsolódó cuccokat vásárolni, hazafelé meg még 1-2 bevásárlóközpontba is benéztünk.
Az eredmény: 16 doboz padló-, ill. falicsempe, mosdótál + szifontakaró, WC + ülőke, csaptelepek és kb. 6-7 szatyornyi élelmiszer, ill. ruha. (igaz utóbbiakból már jócskán jutott az utastérbe is) Be- és kipakolni ügyan nem volt a legjobb dolog (félig benyelt a hátulja, mire kicimbáltam a hátra tett dobozokat), de nem kellett semmit és senkit otthagyni. Ja és + 4 felnőttet is cipelt a kis Thália. Hát nem mondom, hogy nem sajnáltam, és hogy nem ült le a hátulja, de azért haza hoztuk a sok cuccot.
Két éve 9-10 között volt darabja, de a nyári felnije is használható, csak akkor ősszel-tavasszal szerelés. Végülis azt is ki kell bírnia, ha jó a szerelő (meg a gépe). A praktikusság miatt vettem felnit is anno, így csak állva felakasztom a falra a felni közepén, meg néha kiegyensúlyozás ...
messza állojon tölem, hogy beleszóljak, de a négy felnis téligumid kijön simán 80ezerből (es akkor kozeparat mondtam), egy megcsuszasbol fakadó törésed nemhiszem..
első, oldalsó, borulásos, gyalogos ütközési tesztről hallottam már, de hátsó ütközésről nem.
pedig tekintve arra, hogy egyrte több picányi csomagtartóju autó nem ártana ilyen teszteket is készíteni, hisz pl. a twingoban agyerek háta mögött van 30 cm, és vége.
lehet hogy vannak ilyen tesztek, csak mélyen hallgatnak róla?
4 felni mennyibe kerül kb. téli gumihoz? Én is nagyon gondolkozok téligumi vásárláson, bár nem tudom, hogy amennyit én fogok autózni hóban-fagyban, ahhoz kiadjak-e ennyi pénzt?
Dayton DW 500-at használok, amit a téligumi fórumon javasoltak Neked is. Az ára most 11-12 közt van 175/65x14 méretben. Eddig bevált, valamelyik nap fogom őket "aktiválni" újra.
Az enyém "patina zöld" színű. Ez az a szín, ami most a Thalia prospektus elején van! Nem is kellett várnom a kocsira, csupán 8 napot a megrendeléstől az átvételig!
tegnap én is szenvedtem a bepakolással (zsák krumpli, karton sör és egyebek): szinte be kell hasalni a csomagtatóba, ha sok a cucc.
Egy munkanélküli nőgyógyász jelentkezik autószerelőnek (RB-nél). A B. főnök vizsgázatatja: "itt ez a 16 szelepes motor, ha szakosan szétszedi 50€, ha jól össze is rakja még 50€!". A doki meg csinálja jól a munkát. A főnök értékel: "tessék 200€!" Doki:"de ez a duplája!" B:"50 a szétszedésért, 50 az összerakásért, +100€, mert mindezt a kipuffogó csövön keresztül végezte
A zöldszín pártiaknak! Ma láttam a thalia új zöldjét, olyan mint a meganeé.Eddig a hárs nagyon tettszett -persze az enyém is ilyen- , de ez a zöld nagyon el lett találva!
Üdv. minden Tháliásnak!
(Köszönet v tibor-nak, aki felhívta figyelmemet erre a topicra)
Én kb. 15 hónapja használok egy 2001-es 1.4-es (8V) Tháliát. Eddigi tapasztalataim pozitívak, a fogyasztással is meg vagyok elégedve, igaz én zömében nem városban használom.
Tavaly volt az első telem az autóval és bizony a nyári Goodyear gumival használtam. Hát bizony volt 1-2 izzasztó téli utam emiatt. Szóval megfogadtam idén téli gumival vágok neki a szezonnak.
Több márkán is gondolkodtam már (Fulda, Sava, Uniroyal, Semperit kb.15.000, illetve Dayton, Debica kb.11.000) Egy autószerelő és gumis ismerősöm, a Fuldát és Uniroyal-t ajánlotta, de a Debicát is (árához képest) jó guminak tartja. (Én a Semperit-re voksoltam volna, de azt nagyon nem ajánlotta!?) Van esetleg valakinek tapasztalata ezekkel a téli gumikkal kapcsolatban? Főleg a Debica érdekelne, mert most e felé hajlok a legjobban.
Köszi előre is!
v_tibor, anno valoban kerttem a felvetelem, ki is toltottem a regisztaciot, de valahogy elvesztem a tomegben, meg meg a tagdijat sem utaltam, de most mar urra leszek a helyzeten, akarok egy kartyat en is :-)
Amugy az enyem hars, es gyonyoru, bar sotetzoldet akartunk, de arra varni kellett volna...
Financiális okok miatt tavaszra, nyár elejére halasztva, de mindenképpen megane lesz ugy néz ki és valszeg az is sötétzöld. Már túl vagyok az 50000 km-en nagyobb problémák nélkül.
Jut eszembe ... a Tied milyen színű??? :-) (A klubban 5 givernyzöldet találtam)
A tagok közt a Honlap-on nem látom a Nick-edet, így a színt sem ... pedig már az első hsz-edben kérted a felvételt. Vagy csak én vagyok vaksi? Átnéztem vagy háromszor 8-(
Szerintem a következő is lehetett. Ha megnézed a gázpedálnál nagyon frankó, szakszerű, pericíz munka következtében a pedált körülvevő tömítés szokott ilyen "fennakadásokat" okozni. Nekem is csinálta, és amikor megnéztem mi a franc akad nem hittem a szememnek! Láttátok milyen "profi" munka van ott?
Az enyimnek is van, csak nem raktam fel rá, mert egyrészt sajnáltam kiluggatni, másrészt meg akkor nehezebb felszedni takarításkor. Hát maradt az igazgatás...