Az a gond hogy én sem tudom ,pontosan melyik ez.De az tuti,hogy ez nekem is van,annyira jellegzetes a levele.Én még Spanyolországbol hoztam a magot,elvetettem és egy év alatt másfél méteresre nött:))
Most három éves de még nem virágzott,csak nő,nő,már elérte az üvegház tetejét(3,5 m)
Pont a mimózás topicban tettem fel én is erről érdeklődő kérdést, ugyanis tavasszal vettem egy kis példányt, aztán mostanra egészen megnőtt, szép kis fácska lett belőle. Neten én úgy olvastam, hogy -5 C-ig télálló, de én egyenlőre kint tartom a védett teraszunkon.....
segítsetek!!!Kaptam egy kis fát...Szicíliából hozták a magot és ott azt mondtak sárga virágú mimoza....a levele pont olyan mint a selyemakácé csak annak a kis törzse zöld ennek meg barnás...a levelét este összecsukja mint a selyemakác a kép ekkor készült...felismeri valaki ....jövőre kiültethető vagy nem????[image1]
segítsetek!!!Kaptam egy kis fát...Szicíliából hozták a magot és ott azt mondtak sárga virágú mimoza....a levele pont olyan mint a selyemakácé csak annak a kis törzse zöld ennek meg barnás...a levelét este összecsukja mint a selyemakác a kép ekkor készült...felismeri valaki ....jövőre kiültethető vagy nem????
A mamej már csak ilyen.Az enyém első évben lett egy méteres.))Igaz szerintem most 3 év után lehet bedöglik,mert szeptemberben megfázhatott és most lebarnult.(((((
Ahogy a szerecsendiok is(igaz mellette a fahéjnak meg semmi baja nem volt),most kályhához kerültek,ha ott sem jön rendben feladom:((
De szerintem az Oázisben is elképzelhető, hogy kérni lehet (anno én ott vettem 60 cm-est 800 ft-ért) és úgyis hoznak hollandoktól, belgáktól mindig növényeket, beteszik a listájukra.
De egy kis játszadozást most megér a megvetés is a radiátor tetején télidőben. :)
Megnéztem azt az oldalt, brutál áraik vannak, elég nagy kaszával dolgoznak.....(vidékre elkérnek 3500 ft posta és csomagolási költséget, mikor 830 ft egy standard postai csomag!) ennyi erővel már a belgáktól érdemesebb rendelni.