Még egy darabig lepel alatt lesz. Az elvégzendő feladatok fontossági sorrendjében a 3. helyen áll! (1. Szoba festése, 2. mopedautó vizsgára előkészítése) Ezek után jöhet a kicsomagolás és a fúrás faragás! Mit ne mondjak szivesen átugornám az első két feladatot, de azt is meg kell csinálni!
Hétköznap úgy pörögnek a topikok hogy beleszédül az ember. Pedig hétköznap az emberek (elvben) dolgoznak, rohannak, gondjaik vannak, stb. - mégis írogatnak órabérben.
Erre fel megjön a hétvége, amikor (szintén elvben) mindenki ráérne, egyéb dolga sem lenne - de a topikokba mégse irkálnak.
Még nyáron érthető lenne - nade ilyen ótvar, szeles-nedves időben.... .
Meg az is lehet,hogy összekeverték a szélességet a magassággal?Mert kevés bódé van ami 170 széles a Kip meg főleg nem azok közé tartozik.Azért van rajta a kinyomható tető,hogy a nagydarabok is elférjenek benne,mint a Caerleon!
Hát,ha van kedved visszakereresni még kb. október elején raktam fel az egész fejlesztésről képsorozatot,merthogy nekem ez a fűtés utólagos beszerelés!Ebben gyárilag nem volt.Október 23-án voltunk vele főpróbán a mecsekben.Amikor éjjel 4 fok volt kint én meg bent kártyáztam meg boroztam 20 fokban a zasszonnyal!Igaz akkor még nem volt benne a ventillátor.Arra már használat közben jöttem rá,hogy attól sokkal hatékonyabb lenne!
Nekem is a szekrény aljában van,de hogy ne vesszen el a rakodórész emiatt kivágtam az oldalát és a maradék anyagból csináltam egy ajtót.Beraktam egy perforált rozsdametes anyagot amin jól megférnek az edények.Mert ugye a lábas az talán nem fog tüzet.Bár egyáltalán nem forrósodik fel mögötte a levegő.
A terelőlemezen meg gyárilag alul van kb 12 cm-es rés teljes szélességében.
Egy számítógép ventilátor ilyen csodákra képes. Nekem a konvektor a szekrény aljába van beépítve teljesen zárva an a hátulja, és az oldala. Akkor ott is lyukat kéne vágnom hogy kitudjon menni ventilátorral mozgatott meleg levegő.
Persze!+meg a lámpákról is amint lefényképeztem.Szándékomban is volt csak még nem volt rá időm képeket csinálni.Még benne vannak a szerszámok is,mert közben munka lett és abba maradt a projekt.Mert első,hogy zsét szerezzek a megélhetéshez meg a további fejlesztéshez.
De nem kell ám valami nagy dologra gondolni!Egy számítógép ventillátort becsavaroztam mögé,mert azt találtam a leghalkabbnak és amikor akarom bekapcsolom és nyomja a meleg levegőt.Besegít a gravitációnak...
Te büdös ganéé!Láttam ma összepaktáltál a zzasszonnyaa!!!Mégis kellett volna abba a budielenbe raknom valami ,,ajándékot"!
Hát erre a bódéra még asszem várhatsz!A hét elején volt az a 100 ezer ft-os adria.Abba beleugrottam volna,de elkelt.Nem válaszolt vissza a tulaj.Pedig azt gondoltam,hogy lealkudok még vagy 30-at aztán kiszórom a belsejét és kezdem az alapoktól a saját tapasztalataim alapján.Pedig pont hétfőn voltam pesten és rögtön oda kellett volna menni megalkudni!Ezt elkúráltam...
Ezért holnap hirtelen felindulásból elmegyünk Oberwartba bóóházni...
Hátha találok valami kamperos cuccot.Vagy valami hasznosat.
Még nem csomagoltad ki a bódét?Már nagyon kíváncsi vagyok rá!Az enyém be se volt csomagolva.Ősszel lemostam forró viasszal nekem az bevált.Egész télen fejlesztettem rajta amikor volt időm vele foglalkozni,meg persze kedvem,mert anélkül kár nekiállni...
Új világítás ami takarékos,ventillátor a konvektor mögé stb.
Remélem nem vásárolták meg az már megérett a szemétre. Hogy milyen kereskedők vannak. Most hirtelen az egyik ismerősöm jut eszembe. Vásároltak egy Opel Astra GTC-ét garanciális volt. Nem müködöt az elektromos ablakemelő rajta. Bevitte a szervizbe nem tudták azonnal meg javítani. Azt mondták nekik hogy minek kell leereszteni az ablakot úgy is van benne klima. Az benne hülyeség hogy komolyan is gondolták a szervizbe amit mondtak nekik. Nagy veszekedésre meg javították az elektromos ablakot.
Amikor anno tabbertet vettem ugyan igy jártam, lemntem miskolcra lakót nézni, majd miskolc határában közölte az eladó, hogy Ongára kell menni. Az udvaron öreg lakók semmi kereskedés holott a telefonba ezt mondta. A laküó teteje az ajtó felett be volt rogyva és végül kiderült 1972-es kiadás. Szóval a guta kerülgetett, hogy 200 kilcsire elmentem a hülyesége miatt.
Mostani vásárlás előtt Gödre csábitott ki egy ilyen mint akit irtál. Ilyen szupi olyan szupi. Kiérek nem volt ajtaja a lakónak és csepereg bele az eső és kb 10 cm magasan felázva a padló lakó pedig 2000-es évjáratú volt. Az oldaka összevissza nyomkodva.
Egyébként szegény ismerőseid annyit autóznak,hogy a végén 300 ért vehetnének pesten is lakót. Pesti vagy ugye?
Nahát, ma voltak az öreg barátaim Pápán - bódénézőben.
Egy 4,50 es (talán Bürstner, de nem biztos) - de szinte 1:1 -ben az enyém tesója, kinézetre, mindenre.
250-et kértek érte - sátor nélkül. Nade, amit meséltek - attól leültem. De ők is.
Képzeljétek el, a tetőablak egyszerüen: hiányzott. Ki lehetett látni az égre. A pali azt mondta, hogy "ez nem gond, mert majd tesz oda egy lemezt".
De aztán rá 5 percre jött az ötlete, hogy: "....talán ne is ragassza be, csak tegye úgy rá - mert jó az nyáron, ha ki lehet nyitni ??" Mindent a vevőért, ugyebár?
Nade odabent? Állt a víz a padlón - tocsogtak benne - de a eladó szerint az kiszárad - ha meleg lesz úgyis nyáron használják majd. Minden fala és a plafon is teljesen fel volt puklisodva a víztől...de a csúcs a szekrény volt - amelyik ki volt teljesen hasasodva a bódé belseje felé a korhadástól.
Az eladó szerint ezek nem nagy bajok, mert a gumik még jók alatta - és az a legfontosabb - és hogy ennyi pénzért már csak rosszabbak vannak.
Mert ha nem állna benne a víz - akkor egy ilyen bódé legalább 800 ezer lenne.
Papírok és sátor nélkül. Ész megáll, hogy milyen emberek vannak. .
Szerintem a lengyel lakó biztos könnyebb és itt korábban irtak egyet, ami pl 650 kg össztömegűnek irták. GPS kolléga jobban képben van a súlyokkal vagy egy kereskedőnek elmondod biztos tud segíteni.
Igen az lesz az enyém és a kéttengelyes tabbert valszeg a régi lakóm. Sinen vagyunk már a nevemen van és biztosítást is kötöttem rá. Jövő hétvégén beavatás lesz. Tetszett,bár kivül belül még egy nagytakatítás. Tud valaki jó polirt a lakóhoz megfizethető áron és ami a festéket nem szedi le.
Nagy szekérhez nagy bódé ez igy dukál egyébként E kategória kell és nem kell számolgatni. Kb 120 pénz most. a kolléga a 2.8 t gépével a 750 belül is tudna azért lakót is venni