Ilyen volt ez kezdetektől, csak mivel megfogadtam, hogy nem rohanok a szervizbe csip-csup ügyekkel, megvártam az első nagyobb gondot, na és akkor gondoltam ha már itt van nézzék meg azt is. Nem is az bosszant, hogy ilyen, mert már megszoktam, hogy a bal kezemmel lent fogom a kormányt, és akkor nem érződik a különbség, hanem hogy ez azért nem egy olyan hiba amit hetekig keresni kell, és az többszörös diploma kell a megjavításához!
A kocsi nem mászkál rendesen egyenesben lehet tartani -legalábbis eddig, mert a pénteki állítgatás után ez is vacakabb lett, de még tűréshatáron belül van-, csak ferde kormánnyal. Ha mindkét kezem ugyanarra a pontra teszem, mondjuk pont a keresztrészre, akkor a bal kezem kb 1.5 cm-rel feljebb van. :(
Még egy kis adalék a kormány félreálláshoz:
Én a Cliomat kb 3 éves korában elvittem futóműveshez. Nem kellett volna...
Gondom ugyan nem volt vele semmi, nem állt ferdén a kormány, nem húzott félre, nem kopott félre a gumi, egyszerűen csak a budapesti utakon eltöltött 75.000 km és 3 év miatt gondoltam megnézetem, okosok szerint úgyis legalább évente meg gumicserekor érdemes megnézetni, beállíttatni. Ja, és egyszer fogtam egy akkora kátyut a jobb elsővel, hogy a gumi ment a kukába, javítani sem lehetett.
Na, a futóműves méregetett, majd állítgatott. Ennek hatására a kormány totál ferdén állt utána (de nem húzott félre ay autó). Mivel láttam, mit csinált (a jobb első összekötőt "vette rövidebbre") és ugyanoda visszavinni nem tudtam, bár nem is akartam, fogtam magam és én vissztekertem az anyát oda, ahol eredetileg volt. Azóta a kormány újra egyenes, nem húz félre, gumi nem kopik félre, minden OK.
-Ezzel nem azt akarom mondani, hogy essetek neki s.k. szemre beállítani, csak úgy elmeséltem okulás képpen.-
Egyébként nincs harag, csak talán jobb lett volna minden "érdekes" véleményre azonnal egyenként reagálni, megvitatni, akkor nem gyűlt volna fel egy rakás gőz bennem sem. :)
Az üléssel kapcsolatosan nekem is van 1 észrevételem!
Nem tudom, Ti tapasztaltátok-e, de nekem néha az az érzésem, mintha dőlne hátra, és mindig vissza kell állítanom! Valakinek nem volt hasonló problémája?
Ööööö....... szóval! Már a múlt héten pénteken ott voltam, de gondoltam nem húzom fel magam mégegyszer miközben leírom a tapasztalatokat. Nagyon meglepődtem volna, ha elsőre sikerül minden (ennyire szerethetnek a szervizben, hogy visszavárnak? Pedig már megtanulhatták volna, hogy én az a fajta vagyok aki addig visszaviszem amíg meg nem csinálják rendesen)
A hibalista, és elháritása a következő volt:
1. Hiba
Hidegben nehezen indul
1.Megoldás
"Nem tudjuk,mit csinált a munkatárs, mert mire átvettem az autót lejárt a műszakja"
(Szerintem: semmit)
2.Hiba
Kormány jobbra áll
2. Megoldás
"tessék használni, majd meglátjuk, hogy jó lett-e!"
(ugyanolyan, sőt a futómű már nem olyan pontos)
3. Hiba
Az üléstámla lötyög
3. Megoldás
"Hozok egy másik thália kulcsot, és megnézzük annak milyen!"
(be kellett ismernem, hogy ez bizony ilyen, de megnéztem egy cliót annak aztán lehetett rángatni meg sem mozdult) "Hát igen nem clio ülés van benne!"
Na ezek után gondolom sejtitek mennyire örülök egy újjabb látogatásnak!
Köszi a tippeket kuplungakadás ügyben, remélem nálam is a szőnyeg volt a hibás.
Nem gyári csak tesco gazdaságos (kék csíkok nélkül), de nem nagyon csúszkál szerencsére.
Itt egy kis kérdőív, aminek a nyereménye nagyon aktuális.
Nyerj az Abroncs Kereskedőház ( http://www.auto-world.hu/ )felajánlásában egy 40 000 Ft értékű vásárlási utalványt, amely beváltható az Auto World áruházban gumiabroncs, felni vásárlásakor! Beküldési határidő: 2004. november 9. Sorsolás: 2004. november 11. Részletek ( http://www.webnyertes.hu/?jatek=78 )
Nekem sajna nem tölti be az oldalt (csak a kérdőíves részt) :(
v_tibor, nem is vitattam, hogy nem minden meddo befektetes, csak kicsit a 80e koruli arat keveseltem... ilyen alapon az auto sem meddo befektetes, ha eladod az aranak egy reszet viszontlatod :-) csak eppen mikor ott allsz a kasszanal es ki kell csengetni a lovet, nem nyugtat, hogy majd lesz neked jobb is, ha visszakapsz belole :-)
Ennyire nem kellene dühöngeni. Nyugi! Más úgy állítja el a futóművét, ahogy szeretné.
Viszont nem lenne jó ha meghonosodna a lehülyézzük egymást stílus.
Én még azt sem értem, végül is kire vagy dühös. De ez az én bajom :-)
Na kicsit lenyugodtam, probalom kicsit finomabban megfogalmazni a gondolataim, mint tegnap elnemkuldott uzenetemben...
v_tibor, aki kicsit is ert az autokhoz, legalabb latott mar AM, vagy hasonlo autos ujsagot, az nem ir ekkora hulyesegeket...
eloszor diplomatikusan lehulyez, aztan elojon a minden gumis hulye es geci adocsalo szoveggel. Valoban nekem szerencsem van gumis havernek sosem fizetek, de ha azt szeretned 7 peldanyos szamlat ir, csak neked kedves kartacs... Arrol hogy a kartacs szemre megmond 2-5 gramm centir hibat nincs mit mondani, vannak tapasztalt emberek, a szal szakadas, esetleg meg elofordulo 10-12 gumi, felni hibarol ne beszeljunk, ugy is tudod kartacs mirol beszelek...
En mint Pesten autozo ember tudom, hogy a magyar utak nem igazan futomu baratok. A gumis is egy szakember, nem tehet rola ha vannak szemetek is a szakmaban, tudnek meg par szakmat felsorolni ahol elofordulnak, jo magyar szokas szerint...
en paranoid ember vagyok, a gepemen ket virusirto van, kiegeszitve ket spyware keresovel, az automnal sem bizom a szerencsebe. Arrol nem beszelve, hogy egy nem geci gumis tud meselni a nem eszrevett felni hibakrol, amik abszolut jot tesznek a gombfejeknek, futomunek amblock, nem mindenki olyan sas szemu, mint az itt megismert kollega...
A kormany beallitasarol nem irnek semmit, mert nem ismerjuk boszi tortenetet, de az elottem szolok mar felvazoltak mire is gondolhatok...
Szoval, mikor az eszt elkezdjuk osztani probaljuk meg felmerni, hogy vannak esetleg emberek akik nem 60e km-t vezetnek evente es esetleg innen is tajekozodnak dolgokrol...
Summa: en cska
szeretnek eszmet cserelni anelkul, hogy barkit kioktatnek, mert engem is erdekelnek autoink hibai, mindenki csak tanulhat belole...
Én ezért a megoldásért Vácon szájonvágtam a OFF Suzuki ON szerelőket, ugyanis ez más megoldást igényelt. Érdekes módon Szolnokon rögtön beállították a futóművet.
Mellesleg nekem elnyalta a gumit, szóval érdemes megnézetni.
Hátsó ütközéses teszt nem ártana. Mikor anno kedves Anyukám Toyota Starlet-jét lerongyolták, az autó hátsó fele hiányzott. Mázli, hogy Öcsém akkor óvodában volt.
(Toyota Starlet vs. Land Rover Discovery. El lehet képzelni, hogy nézett ki a kocsi. Ezért is utálom az olyan plázacicákat, akikről virít messziről, hogy vezetni nem tud, a jogosítványt megvette, de azért terepjáróval jár, ha már hülye az egészhez, legalább ne törjön le a műkörme. Bocs, ma utálom az embereket :))))
Tolatóradar: Zoli! Én már tolattam sötét parkolóban úgy, hogy fordulásnál az elejét figyeltem, a radar meg becsipogott. Azonnal fék. Neki volt igaza. Azt is nézd meg, hogy mi a radar mérési tartománya. (Ahogy te is írtad, amikor tolatáskor úgy érzed, hogy meg kell állnod, akkor még egy csomó hely van hátul.) Az enyém mérési tartománya 1.5-0.1 m. Ezzel nem azt mondom, hogy a mögöttem lévőre 10 centire rá kell állni, de két kocsi közé történő bemanőverezésnél minden centi számít.
Ferde kormányállás: Boszi! Nálam ezt a régi kocsin egy járdára történő ferde felugratás előzte meg. A futóműves alul kilazított néhány csavart, ekkor a látszólag futóműtől függetlenül mozgó kormányt középre állította, a futóművet műszerrel (lámpa, kivetítés) beállította, csavarokat meghúzta. Érdemes lenne egy futóműbeállítóval megnézetned.