Megnéztem, és eszembe jutott Konishiki, aki akkoriban a kedvencem volt. Miután kiesett a felsőbb osztályokból tovább harcolt, mert, úgy tudom, a tosijorik közé akart kerülni. Oda pedig csak akkor van/volt esélye, ha aktív bírkózóként lép át közéjük. Amint most látom az interneten, nem sikerült neki. (Ha valaki úgy gondolja, hogy butaságokat írok, javítson ki!) Elképzelhető, hogy Azuma is ilyen cipőben jár?
Megnéztem én is a képet, s nem értem a megjegyzésedet. Egy szürke, a hátán feliratos T-shirt mióta "egyenruha"? A toll a kezében .... miért visszaminősítés? A hülye kép-aláírás miatt??
A Sumoforumon már meg is jelent egy kép Tochiazumáról, biztonsági őr kinézetű munkakörben tevékenykedik a Tornán.
Érdekesek a japánok ezzel az "elsőből utolsó" szemléletükkel. Ez nagyjából olyan, mintha egy bajnokság után a gólkirály szedné a jegyet egy stadion bejáratánál.
Amint az szokásos, az összes potentát dumál össze-vissza, egymásnak meg önmaguknak is ellentmondva (ebben Kitanoumi szokott a legnagyobb király lenni). De a dumáktól függetlenül is tök nyilvánvaló a helyzet: egy yushóval tuti megkapja a rangot, ha meg nem nyer, akkor majd meglátjuk.
Asashoryu edzeni járt a Tokitsukaze beyánál, és ennek eredményeként Toyonoshima megsérült (boka- és térdszalag). A Tokitsukaze Ichimon (9 heyát tömörítő szövetség) hivatalosan tiltakozott a Takasago Beyánál, és kilátásba helyezték, hogy ha Asa nem változtat a módszerein, akkor "többé nem lesz szívesen látott vendég".
A Sumoforum egyik postja szerint Tochiazumáék hétfőn sajtótéjékoztatót tartanak, ugyanis az orvosi vizsgálatok eredménye rosszabb lett a vártnál, ezért az Ozeki visszavonul.
Felkerült néhány videó is a YDC sokenről, a két másik idősebb Ozeki elég harmatosan szerepelt. Taikai már húzza a bal lábát, pedig el sem kezdődött a torna.
Hát nem tudom.....furcsa dolgok vannak ebben a cikkben. Ha enniyre adják veszik a meccseket, akkor nem tudom elképzelni, hogy a japánok ne tudnának maguknak egy jokozunát "vásárolni"....