Igaz , hogy osztódni nem tudok , de ha egyszer ajtók nélkül mintegy "egylégterű" a lakás , akkor az egészet kell hűteni nem ? Ha csak a nappaliba tetetnék klímát , az a büdös életben nem hűlne le , mert a többi helyiségből pótlódik a meleg .
nekem azt mondják a gyerekeim, hogy szereltessek a plafonra ventillátort (igen, két l-lel írom, csakazértis!!!), mert az nagyon jó, csöndes és hatásos.
Találtam a neten egy "kb. mekkora legyen" cikket . Hááááááát egy vagyon .... 2 db. 3,5 kellene , 1-1 a nappaliba , és a vendégszobába , mert a lakáson belüli elhelyezkedésük okán , így kb. hűtenék az egész lakást (ajtóm nincs csak a klotyón , meg f.szobán) . Meggondolom én ezt ... qrva drága .
Van két kisméretű' hordozható miskulanciám , abból eggyel is jól bírtam a tavalyi nyarat .
Pont ezen agyalok .... hogy rá kéne szánnom magam a klímára .
Csak nemtom' a 68 m2 (3 szoba) hányat/mekkorát kíván . Van-e olyan nagy teljesítményű , amiből egy is elég . Persze a klímás tudni fogja , csak bennem van a gyanú , hogy neki az a jó , ha tizet veszek ....
Itt végre lement 16 fokra az idő, bevallom, én ezt szeretem. :D Bár már melegszik, mert kisütött a nap. 25 fokban már meg akarok halni, teljesen hozzászoktam az itteni klímához: télen 5-10 fok, nyáron 18-23 fok, bár tavaly is volt pár hétig kánikula. Az Északi-tenger se felmelegedni, se nagyon lehűlni nem engedi az időt. Plusz a parton mindig fúj valamennyire a szél, szóval amikor nálunk meleg van, fel kell autózni és a víznél pont elviselhető lesz az idő.
Az Alkotmány u-i fát most darabolják, szállítják. 1 kukásautó - ami a konténerekből gyűjti a szemetet - a lombnak, 1 hatalmas, platós teherautó - erre pakolják a törzs darabjait -, és még egy platós, amire a közepes/kisebb ágakat lombostul.És valamilyen vezetékeket is kifordított a földből.
Ez igen. Láttam a budapesti katasztrófafelvételeket, nagyon durva. Jó néhány éve már volt egyszer ilyen, akkor arról volt szó, hogy elfelejtették kinyitni a csatorna túlfolyóját, és nem tudta elvezetni a vizet. Remélem, hogy most nem ez volt a helyzet. Amúgy is, amit barmoltak a csatornázással, elkeserítő. A Ferenc krt-on konkrétan szarszag jön fel a Petőfi-hídnál, mert amikor méretezték az új szennyvízkezelőt, elfelejtették, hogy régen öblítették is a csatornákat, hogy ne bűzölögjenek, meg hogy az viszi el az esővizet is. Szerintem patkány is ezért van, átöblítéskor biztos pluszban megfulladt pár, mint nagy esőzésekkor is.
De vidéken se jobb a helyzet, az emberek nem nagyon vannak képben az olyan elavult technológiákkal, amik még a rómaiak idejéből maradtak fenn néphagyományként: pl. a csatornázás. Így aztán a vidéki házunknál is fennforgás volt, szóval idén nyilván ki fogja ásni a csatornát az önkormányzat a kedves utcabeliek házai előtt, akik betemették. :)
bevallom őszintén, nem gondolkodtam még el a kérdésen, mert pillanatnyilag (anyagi okból kifolyólag) nem aktuális. a 110-es elég jó méretnek tűnik saccra, de majd akkor választok úgyis, ha rászánom magam. ki tudja, mi lesz még addig! :)