Keresés

Részletes keresés

szucsati Creative Commons License 2003.07.08 0 0 884
Én beszélek róla, s az első két képen látszik. De nem vagyok bene biztos, hogy ez egy külön szint, de csak azzel az 1 méterre érték el a terepszintet.
Előzmény: ebsik (883)
ebsik Creative Commons License 2003.07.08 0 0 883
Óóó. Gyönyör a köbön, szépen dolgoznak (legalábbis 640x480-ban semmi kivetnivalót nem látok).

Nem értem pontosan, hogy miről beszéltek mint vízszintes 1 méter magas szint - látszik ez valamelyik képen?

Előzmény: szucsati (882)
szucsati Creative Commons License 2003.07.07 0 0 882

szucsati Creative Commons License 2003.07.07 0 0 881
Ez azt jelentené, hogy minden épületbe a Gömb utca felől kell bemenni, csak az E-be a Lehel felöl? Szerintem lesz még egy portaszolgálat legalább, mert a Gömb utcától a Béke térig nem hiszem, hogy olyan sok embert elsétáltatnak.
Nekem is hasonló elosztású supermarkettet magyaráztak anno. Annyit még, hogy nekem belső rakodót magyaráztak, olyan kis teremgarázst, hogy ne legyen olyan hangos.
Előzmény: Nőgyógyász (866)
szucsati Creative Commons License 2003.07.07 0 0 880
Nem tudom, miért lett rossz. Ma este felteszem a képeket, akkor majd meg tudod őket nézni.
Előzmény: csaboc (879)
csaboc Creative Commons License 2003.07.07 0 0 879
Koszi a kepeket amit kuldtel e-mail-ben de sajna nem lattam rajta semmit,mert hibasak.En sem tudok semmit errol a -0.5 szint dologrol.
Előzmény: szucsati (871)
erba09 Creative Commons License 2003.07.07 0 0 878
Hi kreko!

Minek neked ekkora budi? Olyan hosszu, mint a konyha. Talan tancolni akarsz benne?

Előzmény: kreko (274)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.07.07 0 0 877
Ha tippelni kéne, akkor azt mondanám, hogy nem egy síkban lesz a teljes földszinti rész ... de szólok, ha megtudtam valami biztosat.
Előzmény: szucsati (870)
csaboc Creative Commons License 2003.07.07 0 0 876
Hat abbol gondolom hogy DK-i fekvesu es oda inkabb a delelotti orakban fog sutni a nap.Delutan mar a park feloli oldalt suti.

Az ismerosod milyen klimakkal foglalkozik?

Előzmény: agihuszar (873)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.07.07 0 0 875
Rákérdeztem, és most pontosítanám magamat: az a helyzet, hogy valóban szupermarketnek szánják azt a részt, de még semmi biztosat nem lehet tudni, mert az üzlethelyiségek értékesítése csak később esedékes. Először lakókkal szeretnék megtölteni az épületet :)
Előzmény: agihuszar (868)
szucsati Creative Commons License 2003.07.07 0 0 874
Képet úgy tudsz feltenni, hogy feltöltöd először valahova (pl. ingyenes szolg.) a képet, s utána tudod ide beszúrni.
pl.:
>img src="http://www.myhomepage.hu/..."<
A relációs jeleket fordítva kell írni!
Remélem, nem írtam el.
Előzmény: tgabika11 (872)
agihuszar Creative Commons License 2003.07.07 0 0 873
Miből gondolod Csaboc,hogy az az oldal nem lesz anniyra meleg? Jó lenne... :) Nekem van klímás ismerősöm úgyhogy nem izgat mondjuk annyira mert nagyon profi de azért jobb lenne ha nem kéne vennem! :) Ami viszont érdekelne,hogy mennyire lesz hangos a 3. emelet a Lehel út felől?Erről tud valaki valamit?
Előzmény: csaboc (869)
tgabika11 Creative Commons License 2003.07.07 0 0 872
Azt nem tudja valaki, hogyan lehet kepet ide a forumba berakni?
Előzmény: szucsati (871)
szucsati Creative Commons License 2003.07.07 0 0 871
Ha már erre jársz csaboc: Nem tudom, mikor voltál utoljára a CP felé, de Nőgyógyász lakótárs most küldött nekem képeket. Ahogy nézegetem őket feltűnt, hogy lenne valami -0.5 szint is. Ugyanis a -1. szint teteje kb. 1 méterrel lentebb van mint a terepszint. Ez az 1 méter külön kap vasalatot, a külső falak keskenyebbekké válnak (kb. felére), s megjelentek vízszintes vasalatok is. Tudsz erről valamit, mi lehet ez? Esetleg Nőgyógyász? Ha tényleg így lesz, akkor én csak valami szerelvényszintre tudok gondolni (víz, csatorna).
A képek este 6 után (olcsóbb) fent lesznek (8 darab kép). Neked, csaboc, elküldtem e-mail-ben kettőt.
szucsati Creative Commons License 2003.07.07 0 0 870
Ha már erre jársz csaboc: Nem tudom, mikor voltál utoljára a CP felé, de Nőgyógyász lakótárs most küldött nekem képeket. Ahogy nézegetem őket feltűnt, hogy lenne valami -0.5 szint is. Ugyanis a -1. szint teteje kb. 1 méterrel lentebb van mint a terepszint. Ez az 1 méter külön kap vasalatot, a külső falak keskenyebbekké válnak (kb. felére), s megjelentek vízszintes vasalatok is. Tudsz erről valamit, mi lehet ez? Esetleg Nőgyógyász? Ha tényleg így lesz, akkor én csak valami szerelvényszintre tudok gondolni (víz, csatorna).
A képek este 6 után (olcsóbb) fent lesznek (8 darab kép). Neked, csaboc, elküldtek e-mail-ben kettőt.
csaboc Creative Commons License 2003.07.07 0 0 869
Nőgyógyász: ...egy hete kb. négy hónapot jósolt..

Ha jol szamolom a 4 honap legjobb esetben is oktober veget jelenti.

Ez azt jelenti, hogy elvileg októberre szerkezetkész lesz viszont tető még nem lesz?

Nalunk a szerkezetkesz allapot a teto elkeszultet is magaban foglalja a szerzodes szerint, ugy ahogy azt Nőgyógyász emlitette, fizetnunk csak akkor kell.

Ez a szupermarket jó dolog viszont

Csak leugrunk a lifttel ha kell valami a boltbol:))Majd papucsban megyunk vasarolni:))

Klima ugyben nekem a muszakis azt mondta hogy hivatalosan nem lehet, de miutan atvetted a lakast azt csinalsz amit akarsz. Szerintem az elokeszitest a falban v. a padloban biztos megcsinaljak ha kerjuk hogy ne utolag kelljen vesni a mar kesz falat. Egyszer-ketszer jartam arra delutan es szerintem a Lehel uti oldal nem lesz nagyon meleg.

Előzmény: agihuszar (868)
agihuszar Creative Commons License 2003.07.07 0 0 868
Ez azt jelenti, hogy elvileg októberre szerkezetkész lesz viszont tető még nem lesz? Legalábbis én így értelmeztem :) Ez a szupermarket jó dolog viszont azt lehet tudni, hogy milyen lesz? Ugye nem SPAR? :)) És akkor oda bárki bemehet? Viszont a lakóparktól el lesz különítve?
Előzmény: Nőgyógyász (867)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.07.06 0 0 867
Sacc/kb. szeptember vége, vagy inkább október lehet a következő részletfizetés, legalábbis az értékesítő hölgy egy hete kb. négy hónapot jósolt ... az ütemezés szerint a tetőt is magába foglaló szerkezetkész állapotról szóló eladói értesítést követő 14 napon belül esedékes, és ebsik szakértő úr :) szerint a tető időigényes munka.

De nem bánom, ha belehúznak, és előbb kell fizetni ... én már most szívesen költöznék, ha lenne hova :)

Előzmény: agihuszar (863)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.07.06 0 0 866
Tudtommal az E épület földszintje végig a szupermarket lesz, és tartozik hozzá egy vevőparkoló is, szintén valahol a földszinten, külön bejárattal. Ahol az elsőként felépített Gömb utcai daru van, ott lesz valami rakodóféleség (gazdasági bejárat? vevőparkoló bejárata? vagy mindkettő?).

A rajzokról nekem úgy tűnt, hogy a 24/7 portaszolgálat a D bejáratánál lesz, viszont az E épület három lépcsőháza nem innen közelíthető majd meg, hanem közvetlenül az utcáról, mert ott van közöttük ugyebár a szupermarket. De nem kérdeztem rá, és műszaki rajzot 13 éve tanultam utoljára, szóval lehet, hogy félrebeszélek ;-)

Előzmény: agihuszar (865)
agihuszar Creative Commons License 2003.07.06 0 0 865
Nekem a tárolóról még semmim sincs... :) jó lenne már bemenni de soha nem jutok el odáig :).Valaki itt megemlítette, hogy supermarket.... hol lesz ez? Erről én nem tudtam semmit :)
Előzmény: Nőgyógyász (864)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.07.05 0 0 864
Nincs újabb infóm ahhoz képest, amit már itt megírtam ... ha nem változott a helyzet, akkor csempeválasztás e hónap közepén-végén esedékes. Tényleg, még mindig nincs tárolóról végszerződésem ...

Közben haladnak a munkával, már csak az E (C) végén van egy kis terület, ahol nincs még zsaluzva a -1 szinten a födém. Az E (B) lépcsőházig kész a födém vasalat, megérzésem szerint szerdáig ki is öntik. A D területén újabb pilléreket látok a földszinten, illetve a födém újabb részét öntötték ki betonnal, az uszoda mellett korábban elkészült résztől egészen a Gömb utcáig.

Tök jó élőben látni, ahogy formálódik az épület, amit korábban tervrajzról meg a makett alapján próbáltam meg gondolatban elképzelni :)

Előzmény: agihuszar (863)
agihuszar Creative Commons License 2003.07.05 0 0 863
Jók a képek!
:)
Amúgy valaki tud valami konkrétat, hogy mikorra várható a szerkezetkész állapot vagy valami hasonló? Tulajdonképpen azért érdekelne,hogy mikor kell majd a következő részletet fizetni. Meg persze hogy mikor látok még több falat :))
Sok-sok-sok falat :))
Csempeválasztás?
A klímával kapcsolatban tudtok valamit?
Előzmény: szucsati (862)
szucsati Creative Commons License 2003.07.04 0 0 862
ebsik Creative Commons License 2003.07.03 0 0 861
Gyorsan köt-e a beton? A végszilárdságát csak 28 napos korban éri el, de már néhány nap után (mondjuk 4-5-6-7, attól függ, milyen az idő, van-e benne kötésgyorsító, satöbbi) kizsaluzható, és megáll magában. Lehet építkezni köré (de még nem teherbíró, az alátámasztások még kellenek egy darabig).

Az acélhálós vasalást meg azért csinálják, hogy gyorsabban haladjanak :), hisz nem kell a helyszínen bíbelődni a szerelgetéssel. (Statikailag egyenértékű a másikkal.)

Előzmény: Nőgyógyász (860)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.07.02 0 0 860
Viszont ahol van már födém az E épület területén, ott ma estére nagyjából el is készült a vasalat. A betonozott részen pedig oszlopokat láttam bezsaluzva, szóval már a földszinten járnak, bár a -1 sincs teljesen kész. Ilyen gyorsan köt a beton?

Érdekes, hogy most más technológiával vasalnak: az alaplemeznél még úgy rakták egyenként egymás mellé meg keresztbe a szép hosszű betonvas szálakat, most a födémnél meg leraknak egy 2-3 négyzetméteres félkész rácsot, arra cikkcakkban távtartó szalag, majd még egy rács, és hipp-hopp kész is a szendvicsszerkezet.

Előzmény: tali (859)
tali Creative Commons License 2003.07.02 0 0 859
Nagyjából ez a helyzet. Kedd reggel 7.30-kor már javában dolgoznak. Az E épület és a medence közötti terület egy részét már le is betonozták. A töbi helyen is szerelik a vasalatot. Illetve az E épület kb. felén még nincs meg a födém.
Előzmény: szucsati (858)
szucsati Creative Commons License 2003.07.01 0 0 858
Kaptam új képeket (Köszi Nőgyógyász!), de sajna csak csütörtök este tudom feltenni, mert csüt. délelőtt vizsgázom. Addig is: E-A födém zsaluzva, a földszinti falinak vasbetonjai is nőnek. Kétnagyobb lyukat látok a fényképeken, amiknek nincs födémjük: egy kocsilejárót (?) és egy medencét (?), valaki írta volna korábban. Az E-C és medence (?) közötti részen már a vasalás is megvan a -1 tetején. Ha jól látom a D is zsaluzva van -1 tetején, de az E-B, E-C-n mintha..., de cáfoljatok meg! A fényképek alapján ennyit tudtam röviden leírni, lehet, hogy tévetek, egyre kisebb szögben lehet rálátni az építkezésre. Valószínűleg a helyszínen jobban látható mindez.
szucsati Creative Commons License 2003.06.30 0 0 857
Néhány lakás megint elkelt (a C épületről semmi ilyen infom nincs):

Szabad/Összes lakások száma:

D | E-A | E-B | E-C
8 | 1/11 2/6 2/6 2/6
7 | -/13 -/6 -/6 -/6
6 | -/13 -/6 -/6 -/6
5 | -/13 -/6 -/6 1/6
4 | 1/13 -/6 -/6 -/6
3 | 1/13 -/6 -/6 -/6
2 | -/13 -/6 -/6 -/6
1 | 3/12 2/5 1/5 2/5

6/101| 4/47| 3/47| 5/47

Eladva:
94% 91% 94% 89%

Összesen: 18/242
Eladva: 93%

tgabika11 Creative Commons License 2003.06.30 0 0 856
+ jó hír, hogy szombaton is folyamatosan dolgoztak!!!
Előzmény: Nőgyógyász (855)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.06.30 0 0 855
Helyzetjelentés a szombat déli állapot szerint: az E (A) lépcsőházon is túljutottak a falazással + födém zsaluzással, az uszoda mellett meg már a födémet vasalják. A garázslejáró egyik fala már áll, jól kivehető, hogy hol lesz a lejtős rész. A D területét lassan beborítja a födémhez készülő zsaluzás.

Az E (A) sarkánál ha jól sejtem, akkor az a megemelt födémrész a szupermarket bejárata lesz ...

Képek este mennek Szucsatinak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!