Arra szavaztunk március 9-én, hogy 2009-től töröljék el a vizitdíjat, a korházi napidíjat, és az oktatási hozzájárulást. Ehhez képest teljes az egyetértés a pártok(!) között, hogy már idén április 1-től töröljék el ezeket a díjakat, a népszavazás eredményét nagy ívben leszarva.
Az, hogy januártól ne kelljen fizetni, teljesen logikusan teljesíthető úgy is, hogy előző év április 1-től szünteti meg a törvényhozás a fizetési kötelezettséget. A szavazólapon nem az állt, hogy csak január elsejével szüntetheti meg. A topiknyitó tévedett.
De igaza van. Azért szavaztunk 2009 jan 1-es eltörlésről, mert az alkotmány szerint nem lehet költségvetési tételről szavazni és jelenleg a díjak költségvetési tételek. Ha idén eltöröljük és ha pótolni akarjuk azt, akkor azt a pénzt valakitől el kell venni. Most arról megy a vita, hogy kitől vegyük el. Úgy néz ki az önkormányzatok pótolják ki a pénzt, már aki tudja, majd késnek a járdafelújítások pl..
A sajtóba már az jelent meg, hogy "Mivel tehát a népszavazás ügydöntő volt, a törvényhozás köteles eltörölni mind a három díjat legkésőbb 2009. január 1-jéig."
Hornal nem az a gond hogy cso bunko, mivel keves a normalis a politikaban igy ez nem meglepo, az hogy tulajdonkeppen az szdsz hulye politikaja miatt tartanak itt a kormanypartok az mar erdekesebb kerdes, na ezert volt hulye amikor az eredmenyek lattan ezt mondta, raadasul latszott hogy o ezt mindig is igy gondolta, csak hat eleg vicces amikor az apa rohog a sajat fia lelovesekor.
Most már a politikai erők által jól fizetett "civilek" is fellépnek a népakarat ellen.
Somogyi (a hírszerzőspolitikaikapital ember), meg Giro Szász (a fideszes politológus aktivista) komolytalan javaslatot tettek a népszavazási limit 25%-ról 50%-ra emelésére. Tisztességtelen szemétség az biztos. Ez a két ember nem szólt egy mukkot sem, amikor az EU és a NATO népszavazások érvényessé tétele céljából levitték az 50%-os küszöböt 25%-ra. Azaz a két rendkívül lényegtelen kérdésben szerintük elég volt (a hülye Somogyi érvelése: mivel nagy volt az egyetértés a kérdésekben) az országlakók 25%-a, hogy csatlakozzunk, de pl. a 300 forintos vizitidíj világot rengető kérdésében minimum 50% kellene az urnáknál.... Tisztességtelenek, mint a politikusok (igaz, őket szolgálják). Választást lehet hasonló kautélák nélkül "nyerni", de ez nem zavarja őket (hiszen ott eredménynek kell lennie), nem így a népszavazáson: jobb, ha a nép nem dönthet.... Szégyelljék Somogyi és Giró Szász elvtársak magukat!
Arra szavaztunk március 9-én, hogy 2009-től töröljék el a vizitdíjat, a korházi napidíjat, és az oktatási hozzájárulást.
Figyelmetlen voltál. A szavazólapra más volt írva...
"Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen kórházi napidíjat fizetni?"
"Egyetért-e Ön azzal, hogy a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és a járóbeteg-szakellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen vizitdíjat fizetni?"
"Egyetért-e Ön azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetniük?"
Ne gyere Orkán erejű széllel:))))) Tudod jól, hogy nem erre szavaztunk, hanem arra, hogy Gyurcsány menjen a picsába, ahogyan ennek hangot is adott Horn:DDDDDDD Ami a vizitdíjat illeti, az teljesen rendben van, hogy már holnaptól:)))))))) Csak nem képzeled, hogy azért mert az Ágika lelejmolta a háziakat, még nyúzzuk tovább a betegeket!!!!!!!!
Végül, el tudod képzelni, hogy a FIDESZ adna ilyen ziccert a Lendvaiéknak, hogy csámcsogjanak hetekig azon, hogy a FIDESZ most mégsem???????:DDDDDDD Jól van ez így!!!!!!!!
Ez nem jelenti azt, hogy előbb nem lehet eltörölni.
A 2009. évi dátum csak ezért volt, hogy ne lehessen az idióta költségvetési tétel dologgal kilőni a népszavazást.
Előbb viszont el lehet. Viszont akkor az idei évre feltétlenül pótolni kell a költségvetésből.
Utána is, de az már a következő mese.
A kormány pont azért van, hogy ezeket a dolgokat megoldja, és nem azért, hogy Horváth Ágnes a picsáját meresztve minden lyukat a néptől kisajtolt pénzzel tömjön be.
1. Szerintem a kormánypártok be vannak sértődve a népszavazás után. Túlbuzgóságból már az idén áprilistól el akarják törölni a vizitdíjat, napidíjat, aztán erre hivatkozással elkezdenek hisztizni, hogy ez nem megoldható.
Egyetlen egy nyavalyás újságíró nem képes megkérdezni, hogy de uraim, miért sietnek annyira? Ha most nem tudják megoldani, akkor maradjanak meg a 2009 januári dátum mellett!
A népszavazás eredménye csak 2009 januártól kötelező!
2. A Fidesz-KDNP pedig belemegy ebbe csőbe, szerintem ők a népakaratot veszik figyelembe. Igaz, hogy a kérdések csak 2009 január 1. utánra vonatkoztak, de az emberek nyilván úgy vannak vele, hogy minél előbb, annál jobb.
Nem értem, hogy a Fidesz hogy mehetetett bele ebbe az idióta törvénykezési versenyfutásba, és azt meg pláne nem, hogy pont ő írja felül már a népszavazás estéjén a saját népszavazási kérdéseit.
Na, pont én vagyok az akit ez mindig is zavart.Ha nem is annyira -mivel a nekem szimpatikus politikai érőt támogatták- de simán szégyelltem magam a szoci szavazótábor miatt.
A nép ostoba pitiáner lúzerek gyülekezete.Ugyanazok ez emberek fognak a szoci választási kampányon csápolni, 2010-ben- természetesen nem Gyurcsánynak- akik ezen a nagyon szociális népszavazáson igeneztek, mint állat.