tök jo olvasni hogy vannak akik Magyarországon követik a szumot.
Az igazat megvallva én csak rákerestem egy kicsit, mert épp Japánban, Osakában tanulok 1 évig és voltam tegnap szumomeccsen, és bevallom nagy élmény volt, és most kezdem megérteni lassan(nagyon lassan) hogy milyen szabályok vannak de még nagyon az elején vagyok...:) és igaziból szerencsésnek mondhatom magam mert még találkoztam szinte az összes Ozekivel és közös képet csinálhattam Kotooshuval az öltözöjében.
Nem szeretnék kötekedni, de Chiyotaikai 2004 aki basho óta a 11 alkalomból mindössze csak 1-szer tudta megverni a Yokozunát(2006 aki)..És akárhányszor kadoban-ban volt, vagy kétségesre állt, sosem tudta legyőzni Asashoryut...
Asashoryu pedig ezzel már 10-4re vezet Hakuho ellen! De ha döntő lesz, nem hiszem, h a Yokozuna fog nyerni..mostmár nem.Ha pedig igen, akkor már télleg nem tudom, mikor nem ő fog nyerni!
Attila holnap a "veterán" Murayoshi ellen megszerezeti a hatodik győzelmét, amellyel valószínűleg felkerülhet a high-sandanme részbe. Onnan már csak egy apró lépés a makushita osztály. :)
Lehetseges a csere, utanalapoztam, utoljara 2003 Kyushuban volt, amikor a 13. nap utan Asa es Azuma 11-2-vel alltak, es O1e Chiyotaikai volt Asa ellenfele a 14. napon, es Tochiazuma a senshurakun.
En biztos megcserelnem, ha en csinalnam a torikumit :)
Felmerulhet az is, hogy Tochiozant felhozzak valami erosebb ellenfellel szemben a vegere, bar jelenleg nem jelent kozvetlen "veszelyt" a yushora. Igaz, ha Asa legyozi Hakuhot, akkor harmas kettei-sen is lehet majd.
Szerintetek megmarad a hagyományos, ranglista szerinti sorsolás, és az Asa-Hakuho meccs lesz a 14. napon, az Asa-Chiyo pedig a 15-en? Vagy csavarintanak egyet a katartikusabb finis érdekében, és megcserélik?
Imádom a szumót, és a most folyó versennyről szóló hírek keresése közben bukkantam erre az oldalra. Azért regisztráltam, hogy a segítségeteket kérjem. A hozzászólásokból kitűnik, hogy nézitek a versenyt. Azt szeretném megtudni, hogy hol, melyik csatorna közvetíti? Sajnos én csak az Eurosport későbbi összefoglalóit szoktam látni, más csatornán még nem találkoztam ezzel a remek sporttal.
Köszönöm a lehetőséget, hogy írhattam ide és a (remélem érkező) válaszokat!
(M7-E) Kokkai [8-2] 0- 0 [8-2] Tochiozan (M14-E) Az alsóházi menők közül ki marad versenyben a nagy meglepetésre?
(K-E) Ama [5-5] 5- 3 [5-5] Tokitenku (K-W) Mindketten túlvannak az összes magasabban rangsorolt ellenfélen (illetve Amára még vár Kaio), nagyon jó eredménnyel. És egy sekiwake hely felszabadul. "Hatpontos meccs", mondanánk a fociban.
(O-E2) Kotooshu [6-4] 4- 4 [5-5] Kisenosato (M1-E) Kisenosato régi mumusa a bolgárnak. Előbbi a sanyakuért megy, utóbbi meg bajba is kerülhet, ha kikap: Asa, Hakuho, Chiyotaikai még hátravan neki.
(O-E1) Chiyotaikai [6-4] 15-25 [4-6] Kaio (O-W2) Aki itt veszít, az felírhatja magának a kadobant, Kaio tán még anélkül is. Chiyo állása jónak tűnik, de ez csapda: Asa, Hakuho, Tochiazuma, Kotooshu vár még rá.