Nem használok állványt, kézből készültek a becsatolt képek is. Az őzeket 1/50-el fotóztam az IS-nek köszönhetően az 1,5x400mm-en. Tudom, hogy nem egy NG minőség, de ahhoz képest megjárja, nem?
Hát nem tudom. A két nagy gyártó, nem akar mostanában "olcsó" nagytelékkel elhalmozni minkent. Csak a méregdrágákat nyomatják. Persze a többi obigyártó se töri magát nagyon(pl:Sigma,Tokina).
400-500mm nem tudom , hogy működik az IS(VR). Az biztos, 300-on a Nikon működik. Az új trióra kíváncsi lennék. Csak az áruk nagyon fájna. Ahogy seeman is írta: "ha leejted, egy hétig sírnál."
Köszönöm, hogy te magad is hozzásegítettél a megoldáshoz és tapasztalataidat, tudásodat nem rejtetted véka alá. Úgy gondolom, hogy éppen ez a fórum célja és örülök az itteniek pozitív hozzáállásának.
Az együttműködést természetesen úgy értettem, hogy AF-el. Ráadásul nem tapasztaltam számottevő lassulást, vagy pontatlanságot és a képminőség romlást sem érzékelem. Egy DSLR-ben tapasztaltabb fotós barátom szerint is meglepően gyors és pontos így az AF. Persze, minden viszonylagos, nekem megfelel. Főleg, ha a konverter árát az obiéhoz hasonlítom 1 : 15 ! Csekély ráfordítással 150-600-as zoomot kaptam.
Köszönöm a topiktársak segítségét!
(Egyébként, ha a bélyegre rákattintassz, akkor akár tenyérnyi méretben is megnézheted! :-))
mondjuk megneznek egy 1:1-es kropot is, de belyegmeretben tenyleg nem tunik rossznak... :) sikerult valamennyire AF-elni is? az af sebessege valtozott valamelyest?