Keresés

Részletes keresés

stiglinc Creative Commons License 2006.02.03 0 0 539

Köszi a viagasztalást! Ez már jobban hangzik egy picit :-))))

Előzmény: kiwancsi (538)
kiwancsi Creative Commons License 2006.02.02 0 0 538

Én azért el tudok képzelni egy köztes megoldást. :-)))

Ha úgy bánsz vele ahogy írtad, talán beáll egy normális/természetes ritmusra.

Akkor valszeg tavasszal fog virágozni.

Legrosszabb esetben ősszel. :-))  ---a kertben!!

Ezeknek többnyire mesterségesen befolyásolják a virágzási idejét, hogy olyankor nyíljanak amikor kevés a virág.

Előzmény: stiglinc (535)
stiglinc Creative Commons License 2006.01.30 0 0 537
Ha ebben a topicban kicsit visszaolvasol, részletes leírásokat fogsz találni :-)
Előzmény: Évi5 (536)
Évi5 Creative Commons License 2006.01.30 0 0 536

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Szeretnék a kertembe ültetni rhododendront és áfonyabokrot. Mindkettő a savanyú talajt szereti, ami nálam nincs. Érdemes földcserével próbálkozni? Úgy gondoltam, hogy egy nagyobb gödröt kibélelek fóliával, és abba raknám az új, növénynek megfelelő talajt, trágyát. Meg lehet így oldani?

Olvasmányaim szerint mindkét növény sekélyen gyökeresedik, így nem kell mély gödör. A fólia pedig azért kellene, hogy a talajvíz ne mossa ki a tápanyagokat, ne meszesedjen vissza a föld. Vagy a gyökérzet kilyukasztja a fóliát? Milyen tanácsot tudtok adni? Mekkora gödör kell a gyökérzetnek?

Valaki próbálkozott már hasonlóval?

Előre is köszi a tanácsokat.

Üdv

Évi

stiglinc Creative Commons License 2006.01.28 0 0 535

:-((((

Előzmény: Tozatu (534)
Tozatu Creative Commons License 2006.01.28 0 0 534
Melegben hamarabb elvirágzik,de éppen beviheted, ha lusti vagy kikukucskálni a hideg szobába.Sajna ez ilyen fajta.
Előzmény: stiglinc (533)
stiglinc Creative Commons License 2006.01.27 0 0 533
És akkor ez most azt jelenti, hogy bőszen virágzik a hideg szobában (ahol persze senki nem látja), majd örökzölden virít a kertben késő őszig és újfent a hideg szobában nyílik? Nem mondhatnám, hogy ezzel belopja magát a szívembe...
Előzmény: Tozatu (532)
Tozatu Creative Commons License 2006.01.26 0 0 532

savanci=savanyú. Úgy nézem, hogy ez a szobai fajtája.Abból is gondolom,hogy most ennek a szezonja van.

Bárcsak már a kirakásnál járnánk!:)

Előzmény: stiglinc (515)
kiwancsi Creative Commons License 2006.01.26 0 0 531

Ja, ezt tényleg ismerem, de nem tartok ilyet.

Előzmény: stiglinc (530)
stiglinc Creative Commons License 2006.01.26 0 0 530

Na ez az a bizonyos növény. Ő kezd kétszer ekkora leveleket hozni, amikor megfelelőnek találja a fényviszonyokat. Bár, én már most is érzékelem, hogy legalább a nappalok hosszabbodnak, csak sajnos iszonytató hideg van!

Előzmény: kiwancsi (523)
kiwancsi Creative Commons License 2006.01.25 0 0 529

Na a tavasz az nekem is...! :-)

Igaz már csak a virágok miatt. :->>

Illatos: A Jeli arborétumban hatalmas illatos bokrok vannak messzire érződik az illat.

Idén az egyik kertészet(csomagküldő) is kínál ilyet.

az a bizonyos Bakker akiket itten nem túl nagy elismeréssel emlegettünk.(van egy ilyen topic)

Ez volt illatos.

Előzmény: ZsuR (528)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.25 0 0 528
Igen, tudom, hogy csak nagy erodfeszitessel tarthato rhodo Mo-n. . .de hat nem ez lenne az elso erofeszites valami kulonleges neveleseben, nem igaz?

Kicserelni a foldet nem eleg, hanem folyamatosan kell taplalni a rhodokat es azaleakat - itt is, ahol "native" - azaz vadon is talalhato.
Az elso par evben erre fittyet hanytam, meg is latszott a bokrokon, parat el is vesztettem.
Aztan vannak olyan ismeroseim, akiknek hatalmas bokraik vannak minden tragyazas nelkul.

Amit en mondogatok (mint egy elakadt lemez), ne tartsatok oket lakasban. . .
Utana neztem a tropusi fajtaknak, eddig meg csak nagyon elteri kinezetueket lattam. Ugyanaz a csalad, de nagyon maskepp nez ki.

Az illat: en meg nem talalkoztam illatossal!

A bimboim meg. . .:)) . . .az orgonakon, igeretesek! Az atultetett voros viragu rhodokon fura bimbok vannak, felek iden nem lesz rajtuk virag! BAr a fura bimbok mar atultetes elott voltak furak - most izgatottam varom, mi lesz veluk.
A legujabb szerzemenyek (a to mogott torpe azaleak, rozsaszinek) nalam meg nem nyiltak, viragoztak mikor vettem, kicancsi leszek. .. vagyok. . .de nagyon.

Meg sokat szeretnek venni iden (meglepetes, mi???) a jobb oldali szomszed es a mi kertunk koze - van egy resz, ami eleg elzart, mind a ket oldalrol, azt a resz fel lehetne tolteni vagy harom szep rhodoval. . .

A fiameknank igertem kettot (nagyot), mert eleg kozel van a hazuk az uthoz, es jo lenne kicsi takaras. Na ott nem lehet eveket varni a novessel - minel elobb kellene. Tavasszal.
A meter magasoknak van am ara: kb 100 dollar. . .darabja. Van egy megbizhato kerteszem, majd toluk veszem, mert eddig meg minden szepen nott ami toluk jott.

Mar csak a tavsz hianyzik!!! De nagyon. . .
Előzmény: kiwancsi (517)
stiglinc Creative Commons License 2006.01.25 0 0 527

Ennek a moholynak utánajárok...:-)

Előzmény: kiwancsi (526)
kiwancsi Creative Commons License 2006.01.25 0 0 526

Ránézésre. :-))))

Sokat tanulmányoztam a neten.

Különben nem egészen ugyanolyan. Ha jól sejtem ennek kicsit molyhos a hátoldala.

Ez vékonyabb, simább, amaz kicsit domború.(ezeket nem látom csak gondolom)

Nem biztos, csak úgy látom innen. :-)

Előzmény: stiglinc (524)
stiglinc Creative Commons License 2006.01.25 0 0 525

:-))))

Jól elvagyunk....

Előzmény: kiwancsi (523)
stiglinc Creative Commons License 2006.01.25 0 0 524
Ezért hoztál zavarba. A most kapott rhodonak hajszálra ugyanolyan a levele, mint a tavalyinek, csak zöld. Akkor most honnan tudod, hogy a mostani nem télálló?
Előzmény: kiwancsi (520)
kiwancsi Creative Commons License 2006.01.25 0 0 523

Ja! Én arra gondoltam ami jelzi a tavaszt.

Az micsoda?

Az nem rhodo...gondolom. :-)

Előzmény: stiglinc (521)
stiglinc Creative Commons License 2006.01.25 0 0 522

Ja bocs, az előbb elvétettem a hozzászólás számát :-)))

Ez egy olyan piros szárú, piros, vese alakú levelű valami, a nevét nem tudom, de biztos ismered.

Előzmény: kiwancsi (519)
stiglinc Creative Commons License 2006.01.25 0 0 521

Te most ezt tőlem kérdezed?

Ti vagytok a rhodo szakértők!!! :-)

Majd ha nyílik, átugrasz és megnézed!

Előzmény: kiwancsi (519)
kiwancsi Creative Commons License 2006.01.25 0 0 520

Stimmel ez.

Az egyém most is zöld, egyébként ugyanúgy néz ki, de nekem halványrózsaszín-krémszínű a virág ahogy elnyílik.

Jól teszed ha meglocsolod, én is fogom, mert nincs rajta hó. Mindenesetre ha esne kevés azt mind rá kell hányni. Ja! Az örökzöldeket is meg kell ilyenkor, mert a vízhiánytól szenvedhetnek télen.

Előzmény: stiglinc (518)
kiwancsi Creative Commons License 2006.01.25 0 0 519

Stiglinc!

Felcsigáztál!

Mi ez a növény?

Zsur!

Ne higyj Stiglincnek! :-)))))

Az egészből csak a napsütés -a hétágra- igaz.:-)

Mostanában, itt a szomszég faluban, reggel -15°C is volt. A garázs ajtaja, ablaka belülről jeges volt (ott bent is -2°C az Opel szerint).

Gyorsan be is takargattam felülről is a muskátlikat, a leánderek bírják jól, bár az egyik kicsike lógatja a levelét, ha felmegy a hőm. 0-ra meg kell locsolni. A nagyoknak jó így is. Még mindíg jobb minha vizes lenne a föld.

Előzmény: stiglinc (512)
stiglinc Creative Commons License 2006.01.25 0 0 518

A virága inkább narancsos-vörös, a levelei meg szép zöldek voltak a nyáron félárnyékban. Most vörösödött be, hogy lombok híján süti a nap. Ha felenged a fagy meg is locsolom majd, ki ne száradjon nekem!

Tápom már van, granulált, majd kap azt is tavasszal.

Előzmény: kiwancsi (516)
kiwancsi Creative Commons License 2006.01.25 0 0 517

Édes Zsur!

Idehaza csak a nyugatdunántúlon van olyan föld.

Amiért egyáltalán lehet vele próbálkozni, az az, hogy nem nyúlik mélyre a gyökere, így aztán lehet gödörben földet cserélni.

De azért a 3-4m-es példányokkal semmi esély. Pedig azok az illatosak. De milyeeeeen!!!!

Beszéljünk az orgonádról! Hogy van? Neki is kell dícsérgetni a bimbócskáit. :-)

Biztos vagyok benne hogy meg is teszed! :-)

Előzmény: ZsuR (511)
kiwancsi Creative Commons License 2006.01.25 0 0 516

Gyönyörű a rhodo-d nagyon jó állapotban van. Ezzel nem lesz baj ha úgy tartod ahogy én. Vegyél tavasszal rhododendrontápot(van granulátum, az jó, mert elhúzódó hatású) az új bimbóknak.

Milyen színű? A leveléből ítélve piros vagy püspöklila, de nem akarok okoska lenni.

Szóval?

Előzmény: stiglinc (508)
stiglinc Creative Commons License 2006.01.25 0 0 515

Mi az a Savanci?

Ezek szerint te is nem télállónak gondolod? Mert akkor  most 2:1 ennek a javára. Ennek nem nagyon örülök, mert már így is bajban vagyok a teleltetéssel :-((( Nagyon várom a kirakást! Némelyik növényem hajt a teleltetőben, persze sápadt megnyúlt virgácsokat, brrr...

Előzmény: Tozatu (514)
Tozatu Creative Commons License 2006.01.24 0 0 514

A kapott azáleád-féléből /megjegyezem szép színű virága van/tavaly sikerült nekem is ismét virágzásra bírni, szebb lett,mint új korában.Savanciba ültettem át előző tavasszal és félárnyékban volt egész nyáron kint, sokáig virágzott. Idebent aztán sikerült túlöntöznöm és brü-hü-hü.

A kintinél vigyázz, hogy a nap ne süsse,szárítsa ki.

stiglinc Creative Commons License 2006.01.24 0 0 513

hétról = hét ágról

:-(

stiglinc Creative Commons License 2006.01.24 0 0 512
Részben itt van nálunk... Legalábbis kint hétról süt a nap, bár állítólag -10 fok van. Majd szólok, ha fel kell sorakozni a startvonalnál, mert van egy szobanövényem, ami elkezd nagyobb leveleket hozni, amikor már biztosra vehető, hogy nem marad el a tavasz...
Előzmény: ZsuR (511)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.24 0 0 511
Nem is azert tettem be, hogy ezeket keresd - hanem ahol nem adnak ennyi infot, tojd le oket. A helyi kerteszek itt azokat aruljak, ami a zonaban megel szabadon, ha nem az, figyelmeztetnek ra.

A bimboidrol. . .szepen fejlodnek :)).

En is szoktam beszelgetni hozzajuk - szeretik, nem ugy mint a ferjem. . .:)) ok, o is szereti, csak szerinte a jobol is megart a sok :))

Mara nalunk is kifeheredett a fu - zuzmara - de a fak alatt nincs. Hova tetted a tavaszt? Megint nem talalom!!!
Előzmény: stiglinc (510)
stiglinc Creative Commons License 2006.01.24 0 0 510

Én már elhatároztam, hogy nem veszek növényt ott, ahol nem kapok szakszerű információt róla, de ezt ajándékba kaptam.

A képekkel nehéz ügy, annyi sok nagyon hasonló van, de azért köszi :-)

Mit szólsz a bimbóimhoz? (Mármint a rhodim bimbóihoz :-))) Ha nem mondod, hogy fotózzam le, észre sem veszem. Szegény annyira kiesik a látókörömből így télen, de most elbeszélgettem vele egy kicsit, megdícsértem, betakargattam...

Előzmény: ZsuR (509)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!