anno azt ígérték, hogy annak upgrade-elhetô lesz a prosija, oszt mégsem :-(
már muszáj volt váltani, kissé lassú volt a gép. érdekes módon a G3 -> G4 nem hozott akkora sebességbeli ugrást, mint a PPC -> G3...
hááát, a tv-netrôl most rossz híreket hallani, a XIII. (?) kerületben simán cserbenhagyták az elôfizetôiket, kivonultak a piacról, vagy mi. A Matáv ADSL jó lehet, ha van. Többet nem tudok, nem vagyok képben...
Hagyjuk.. az V. kerületben chello még egy darabig nem lesz, most mondta az ügyintéző :((( egyéb javaslat??? mindegy csak telefondíjat ne kelljen pluszba fizetni ehhh.
Megrendeltem, 2 vagy 3 napon belül kijött valaki, behúzott egy kábelt, rádugtuk, oszt működött. Mivel elég sokat lógok a neten, azon keresztül korrektúrázok az ügyfelekkel, így kb 30k-val kevesebb kiadásom van havonta. A Matávot amúgy is utálom, mihelyst megjelenik a környéken az elsô másik telefonszolgáltató, a Matávos telefonkábeleket el fogom nyiszálni még az utcán...
Egyébként van egy olyan sanda gyanúm, hogy a G4-esnek rossz a videokártyája, legalábbis nem tudom mire vélni, hogy a monitorom újabban állandóan elkezd kéken villogni, majd egy nagy pukkanás kíséretében csinál egy olyant, mintha degausst küldtem volna neki. Ugyanakor még mindig nem bír magához térni 'Sleep' után, ez a két dolog arra enged következtetni, hog valami nem klappol a videokártyával :-(
Kösz. Tehát ezek szerint NINCS magyar billentyűkiosztás az X-hez? Ez szomorú, mert a felülete tetszik, és a Bryce5 kicsit gyorsabban fut rajta, ez nagyobb rendereknél nyereség. Bár most, hogy elkezdtem turkálni benne, elég fapadosnak tűnik, tkp egy kopasz system a control panelekkel meg egy Explorerrel megfejelve. Lehet, hogy 2-3 év múlva lesz érdemes visszatérni rá...
pimac,
chellom van, mgoldottam/tuk, de fogalmam sincs, mi lehetett a bibi. a G3-at simán rádugtuk, oszt működött gond nélkül. A G4 meg nem. A fene sem érti. Egyébként van egy nagyon eccerű megoldása a dolognak, próbálj rá a chellora, ha nem működik, akkor kérj egy fix IP címet, adnak :-)
Csak kellô mennyiségű cseszegetés, határozott fellépés, és udvarias hangnem kérdése. Négy alkalommal telefonáltam a UPC vevôszolgálathoz, minden alkalommal megígérték, hogy egy órán belül visszahívnak, de egyszer sem tették meg. Az ötödik alkalommal ezt a szemükre hánytam, és megkérdeztem, hogy akkor most csak vállvonogatásra számíthatok, vagy sikerül megoldani a porblémát, mert ha nem, akkor keresnem kell egy új szolgáltatót, szükségem van a netre, egy döglött kábellel nem érem be. Ekkor EGYBÔL sikerült kapcsolni egy helpdeskes embert, aki szerencsére értelmes és normális volt, így megoldotta a kérdést. De elôtte futottam bele elég nagy seggekbe is, szerintem a negro világított a szájukban, annyira sötétek voltak.
A UPC ügyfélszolgálata elég siralmas, de amúgy ha már működik és fut a chello, akkor jó. Bár nem ANNYIRA gyors, mint amit ígérnek, 52-54k-nál gyorsabban még soha nem ketyegett, azt mondják, az ADSL pl. gyorsabb, talán olcsóbb is. Sajna úgy döntöttem, a Matávval elvbôl nem üzletelek többet, így nekem nem volt más választásom. Végül is nekem elég a chello, nincsenek túlzott igényeim ilyen téren...
Hivatalos rendszertamogatas tudtommal nincs. A Unicode miatt megjeleniti szepen az ekezeteket, de beirni nem tudsz magyar billentyukiosztas hianyaban.
Letezik egy nemhivatalos leiras, hogy mit kell csinalni, de az akkora macera es olyan konnyen elronthato, hogy inkabb hagyjuk, raadasul nekem nem is mukodott, de lehet, hogy csak en rontottam el. Ja es ez a 10.0-hoz volt kitalalva, hogy 10.1 mit csinal, azt lassan nekem is meg kellene kerdezni az apple.hu-s sracoktol. Ha megtudok valamit elmondom.
Udv: L.
akkor ne is merjem megkérdezni hogy chello-d van-e vagy sem? ... :) mondjatok valami vigasztalót hogy belefogjak az úgymond "első generációs" iMac-emmel...
én is csak a vállamat vonogattam, mert el sem tudom képzelni, mit is lehet még konfigurálni a gépen, szerintem semmit... (AppleTalk -> Ethernet -> active, + TCP/IP control panel)
a chello helpdeskjérôl meg ne is beszéljünk, ha megemlítem, hogy Mac-en ülök, sikítva menekülnek. ha valaki Mac-es tapasztalattal állást keres, szerintem náluk lehet kopogtatni. én gondolkodtam rajta, hogy írok nekik egy panaszlevelet, mert miféle diszkrimináció ez? végül is nem írtam, adtak annak a gépnek egy fix IP címet, azóta működik. ja, már csak ebbôl is adódik, hogy kommunikáltak a gépek, csak valahogy nem találták egymást elôtte...
a hardcercímet 4x (négyszer) ellenôriztettem, hogy van-e kapcsolat, azt nem tudom, de a helpdeskes csóka azt mondta, hogy "látja", hogy próbálkozott a gépem felcsatlakozni, csak nem megy neki. érdekes volt, mert úgy zajlott a dolog, hogy az egyik gépbôl kábel ki, a másikba be, szolgáltató felhív, hardvercím beállít, nem műxik, ellenôriz, nem műxik, ellenôriz, nem műxik, grrrr...
van közben egy Ethernet HUB, de ez gondolom nem változtat a lényegen, mert elôtte is úgy működött. vagy mégis?
És akkor mi van, ha a TCP/IP panelen beállítod a DHCP servert, és a gép nem ismeri fel az IP címet, hanem valami véletlenszerűen "kitalált" címekkel próbálkozik felkapcsolódni?
Némá! Átraktak minket a Hardver fórumba.
Hibás döntés. Hardverről a legkevesebbet van itt szó. Ez a lényeg. Ha Macintoshod van, messze nem kell a hardverrel pöcsölni annyit, mint a pöcénél.
nem olvastam vissza úgyhogy lehet hogy ezt már valaki kérdezte 1x.. :
van közületek valaki aki chello előfizető és tudna tanácsot adni arról mit hogyan? (iMac, 9.0 OS van most)... mit kell megkérdezni? mire kell odafigyelni? elnézést de kezdő vagyok ezen a téren :)