Valószínűleg nem véletlenül hívták Bolond vár-nak.
A szocializmusban meg ugye az ilyenek egyedieskedők főleg bolondnak számítottak.
Csak egy toronyszerűség volt akkor, amikor ott jártunk. Ott laktak. Se víz, se villany, se bútorok. Csak sok por, kövek, egy városi kislány szemében putri.
Azt hiszem, akkor nem szedtek belépődíjat - nem is igen volt hová belépni -, de nagyon sokan adtak nekik pár forintot. Gondolom, nem cementre, mészre, hanem a családnak.
Ha akarsz, akkor ne totojázz, mert nyáron a hőségben, aki halogatni akarta, mind meggondolja magát. Nekem három évembe volt, hogy a megszokott céggel karbantartassam, mert nem jöttek ki a klímásaim. Addigra viszont felszívtam magam, vettem kempingklímát és leszereltettem a picsába velüik a meglevőket. Szereltess a nappaliba egyet, van olyan verzió is, amihez két split van, persze nem tudom, lakáson belül hogy tudod elvezettetni. Nekünk a két szobában volt egy kisebb a hálóba meg egy nagyobb a nappaliba, de az a nagy aztán "kiért" a konyhába is. :) Ha nincs ajtó az se tragédia, függönyöket is tehetsz fel azokra a helyekre, ahol behúzna a meleg (vagy télen a hideg). De ha leereszted a redőnyt és nem nyitogatod az ablakot, akkor azért az a helyiség le kell hűljön, ahol a split van, és ha nyitott, akkor a többi helyiség is hűvösebb marad.
úgy értem, ha mobil klímád van, azt mindig áttolhatod oda, ahol éppen vagy. ne legyenek illúzióid, ha kikapcsolod a falit, akkor ugyanúgy elég hamar visszamelegszik a lakás, szóval tök fölösleges ott hűteni, ahol nem tartózkodsz.
Ebben igazságod van , de egy közös házba nem is mennék .
Ki van ez gondolva .... nekik egy nappali+3 hálós (két gyerek van) , nekem meg külön a kert másik végébe egy két szobás . Ha majd elpatkolok kiadják , vagy mit bánom én , addig meg a szemük előtt leszek , ha úgy adódik , hogy muszáj . Nekem tetszik az ötlet , csak idő kérdése (már ami az én részem ... meg is kell élni) .
Ami a linked alatt van , az drága (bőven 30 felett , és az az egy vélemény ami ott van , az is lehúzza) , az enyém meg tíz ezer .
Tudom én , hogy a klíma az igazi , de szegény ember vízzel főz .
(amúgy meg éppen szólt a fiam , hogy ha minden igaz , elkelt a házuk .... fene tudja mi/merre lesz még ... elvileg maga mellé akar venni , és az építkezést jelent ... sok pénz , idő ...)