Remélem a konzilium nem vérre megy nálatok. Canyonnal bármit meg lehet tenni ezért vettem Nyikont. :)) tényleg viccet félre, szerintem a végeredmény a lényeg és nem a felirat.
A sportfotósok nevezhetők riporternek? Akkor egyszer nézz körül nyitott szemmel egy nagyobb versenyen (mindegy mi az: foci, torna, atlétika, tenisz vagy autóverseny ...stb.). :) Meg fogsz lepődni.
Talán a napisajtónak dolgozó fotósoknál van 50-50 %.
Az 5D-n 2 mozdulat: egy a fókuszgombra, utána egy mozdulat a joystick-kel. Nem boszorkányság, csak szokás és rutin kérdése. A váltáshoz nem kell elvenni a vázat a szemedtől, csa a jobb kezednek tudnia kell, hogy mi hol van. Ez a viszont Nikonra is érvényes.
Amúgy meg el kell, hogy keserítselek, az 1D sorozat beállítási módszerei is ilyenek, gomb + vezérlőtárcsák. Ezért aztán szarok azok is. A sok tudatlan fotóriporter is azért veszi meg őket, mert hulladék a kezelésük. :)
Most őszintén. Neked bejön, hogy a fókuszpontok között a körkörös tekerővel kell körbemenni? A középső fókuszpontig mire eljutottam addig 4x körbetekertem a tárcsát. Nikonnál ez két felfele mozdulat a joystickon. Ezen nincs mit vitatni, eccerűen átfontolatlan tervezés.
Sajnálom, de nem értek egyet veled. A Canon (és más vázak) használatát is meg lehet tanulni vagy szokni, sőt... meg lehet kedvelni is. Azért, mert nem a Nikon-filozófia szerint működnek, még lehetnek jók.
Ha meg olyan rosszak lennének, a tervezők már régen átvariálták volna.
Neked nem jön be, másoknál viszont működik a Canon vázak kezelése.
Kétségtelen, hogy a Canon sokat fordított a PR-re, be is jött nekik. Most viszont (egy évtizedes késlekedés után) a Nikon-cég költ vagyonokat a reklámra, mert rájöttek, hogy anélkül totál vesztésre állnának. Ilyen világ van.
De, mer sok ember azé vesz canont, me mindenki asszondja az a király. Sztem kezelésre nagy hulladék. Persze az 1d sorozatró nemtok véleményt alkotni, me nemismerem. Viszont aki használt 1 hónapig nikont akkor az ilyen kategóriába tuti nemakar kézbefogni ilyen gépet...
Nem vitaalapnak, csak úgy: ha olyan szar lenne, ahogy írod, semki nem venne Canont. Nem ismered a gépet, így a kezelését sem, azért fikázod szerintem. De harag nincs! :))