Keresés

Részletes keresés

Szalkó Creative Commons License 2006.03.17 0 0 554

Szervusztok!

A Plus áruházakban is vásárolhatók rodik. Én a gyöngyösiben láttam két cseréppel, 999 Ft-ért. A cimke (!!!) szerint "Album Novum" nevű nagyvirágú, nagylevelű, örökzöld fajta.

leanderek Creative Commons License 2006.03.17 0 0 553

Idemásolom Neked a Bp-i üzleteiket:

XIX ady Endre u, X Körösi Cs S u, XIV Füredi u, VIII hős u, X Sibrik miklós u, XX topánka u, XXI Kossuth L u, XI Rétköz u, XIIIJász u, XV, Régi Fóti u

és vasárnap is nyitva: III Huszti u, IV Baross u, XVII Pesti u, XVIII Lőrinc center, XVIII Margó Tivadar-Baross u

És képzeld Próba szerencse: tegnap elkocogtam egy másikba és OTT VÁRT RÁM két kis rodi :))), pedig már szinte lemondtam róla

Előzmény: kiwancsi (548)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.17 0 0 552
Stiglinc, tudom, csak ismetelem magamat - rhododendron, azalea kinntre valo.
Keress egy kedves felarnyekos helyet -ha van kicsi nap jobban ho - sok-sok mulchot tegyel kore es hasznalj valami fold savanyitot. . .ultesd kinntre, nem szobaba valo.
Ha nagyon kedveben akarsz jarni, foleg a kezdesnek, tedd a bokrocskat egy godorbe, amit savanyu folddel toltesz fel.
Előzmény: stiglinc (539)
kiwancsi Creative Commons License 2006.03.17 0 0 551

Hát én kerestem az interneten...:-(

Előzmény: stiglinc (549)
leanderek Creative Commons License 2006.03.16 0 0 550
stiglinc Creative Commons License 2006.03.16 0 0 549
Már hogyne lenne! Több is van, neked legközelebbi az óbudai, ha érdekel a címe, megnézem térképen :-)))
Előzmény: kiwancsi (543)
kiwancsi Creative Commons License 2006.03.16 0 0 548

Hát igen. A vidék az vidék. :-)

Itt még Penny sincs.:-)

Előzmény: rágica (547)
rágica Creative Commons License 2006.03.16 0 0 547
Itten, Nagykőrösön délután én voltam az első vásárló a Penny-ben. Kb 20-30 cm-es igen erőteljes, haragoszöld levelű, de egy ágú növények voltak, bár a levélhónaljakban már látszanak a rügyek.
kiwancsi Creative Commons License 2006.03.16 0 0 546

Az Auchan-ban Azalea Japonika lesz.

Mit gondoltok?

Az ugye nem télálló?

ZsuR Creative Commons License 2006.03.16 0 0 545
Csodalatos az a masodik kep (is).

Atultettem par rhodot az osszel. . .most drukkolok nekik - remelem, jol vannak.
Előzmény: leanderek (544)
leanderek Creative Commons License 2006.03.16 0 0 544

Én elmenten, de nem volt egy darab se az eladók szerint elfogyott :(

Vigasztalásul mindenkinek akinek hozzám hasonlóan nem jutott két kép:

kiwancsi Creative Commons License 2006.03.16 0 0 543

Nem sikerült elmennem. :-(

Penny meg nincs is Bpesten.

Hanem drukkoljatok nekem, mert a sárgám alatt van egy ledugott ág, és ugyan kissé hajlott, de egész élőnek néz ki.

Akkor pedig a gyönyörűségemnek fia lesz, amire oly régen vágyom. :-))

Előzmény: kiwancsi (542)
kiwancsi Creative Commons License 2006.03.13 0 0 542

Felizgattál! :-)

Előzmény: leanderek (541)
leanderek Creative Commons License 2006.03.13 0 0 541
Aki bővíteni szeretné a gyűjteményét annak felhívom a figyelmét, hogy a múlt héten a plus-ban vettem rhodit és a héten a Pennyben lesz akció  459 ft-ért
hflaokon Creative Commons License 2006.03.13 0 0 540

Üdv mindenkinek. Jól értesültektől tudom, hogy az idén is lesz tavasz. Jelenleg -3°c és 80 km.-es szélvihar.

Rigót fotóztam és csak otthon vettem észre a képen, hogy mennyire meg van duzzadva a feje felett a /virág ?/ rügy.

És egy tavalyi kép ugyanerről.

stiglinc Creative Commons License 2006.02.03 0 0 539

Köszi a viagasztalást! Ez már jobban hangzik egy picit :-))))

Előzmény: kiwancsi (538)
kiwancsi Creative Commons License 2006.02.02 0 0 538

Én azért el tudok képzelni egy köztes megoldást. :-)))

Ha úgy bánsz vele ahogy írtad, talán beáll egy normális/természetes ritmusra.

Akkor valszeg tavasszal fog virágozni.

Legrosszabb esetben ősszel. :-))  ---a kertben!!

Ezeknek többnyire mesterségesen befolyásolják a virágzási idejét, hogy olyankor nyíljanak amikor kevés a virág.

Előzmény: stiglinc (535)
stiglinc Creative Commons License 2006.01.30 0 0 537
Ha ebben a topicban kicsit visszaolvasol, részletes leírásokat fogsz találni :-)
Előzmény: Évi5 (536)
Évi5 Creative Commons License 2006.01.30 0 0 536

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Szeretnék a kertembe ültetni rhododendront és áfonyabokrot. Mindkettő a savanyú talajt szereti, ami nálam nincs. Érdemes földcserével próbálkozni? Úgy gondoltam, hogy egy nagyobb gödröt kibélelek fóliával, és abba raknám az új, növénynek megfelelő talajt, trágyát. Meg lehet így oldani?

Olvasmányaim szerint mindkét növény sekélyen gyökeresedik, így nem kell mély gödör. A fólia pedig azért kellene, hogy a talajvíz ne mossa ki a tápanyagokat, ne meszesedjen vissza a föld. Vagy a gyökérzet kilyukasztja a fóliát? Milyen tanácsot tudtok adni? Mekkora gödör kell a gyökérzetnek?

Valaki próbálkozott már hasonlóval?

Előre is köszi a tanácsokat.

Üdv

Évi

stiglinc Creative Commons License 2006.01.28 0 0 535

:-((((

Előzmény: Tozatu (534)
Tozatu Creative Commons License 2006.01.28 0 0 534
Melegben hamarabb elvirágzik,de éppen beviheted, ha lusti vagy kikukucskálni a hideg szobába.Sajna ez ilyen fajta.
Előzmény: stiglinc (533)
stiglinc Creative Commons License 2006.01.27 0 0 533
És akkor ez most azt jelenti, hogy bőszen virágzik a hideg szobában (ahol persze senki nem látja), majd örökzölden virít a kertben késő őszig és újfent a hideg szobában nyílik? Nem mondhatnám, hogy ezzel belopja magát a szívembe...
Előzmény: Tozatu (532)
Tozatu Creative Commons License 2006.01.26 0 0 532

savanci=savanyú. Úgy nézem, hogy ez a szobai fajtája.Abból is gondolom,hogy most ennek a szezonja van.

Bárcsak már a kirakásnál járnánk!:)

Előzmény: stiglinc (515)
kiwancsi Creative Commons License 2006.01.26 0 0 531

Ja, ezt tényleg ismerem, de nem tartok ilyet.

Előzmény: stiglinc (530)
stiglinc Creative Commons License 2006.01.26 0 0 530

Na ez az a bizonyos növény. Ő kezd kétszer ekkora leveleket hozni, amikor megfelelőnek találja a fényviszonyokat. Bár, én már most is érzékelem, hogy legalább a nappalok hosszabbodnak, csak sajnos iszonytató hideg van!

Előzmény: kiwancsi (523)
kiwancsi Creative Commons License 2006.01.25 0 0 529

Na a tavasz az nekem is...! :-)

Igaz már csak a virágok miatt. :->>

Illatos: A Jeli arborétumban hatalmas illatos bokrok vannak messzire érződik az illat.

Idén az egyik kertészet(csomagküldő) is kínál ilyet.

az a bizonyos Bakker akiket itten nem túl nagy elismeréssel emlegettünk.(van egy ilyen topic)

Ez volt illatos.

Előzmény: ZsuR (528)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.25 0 0 528
Igen, tudom, hogy csak nagy erodfeszitessel tarthato rhodo Mo-n. . .de hat nem ez lenne az elso erofeszites valami kulonleges neveleseben, nem igaz?

Kicserelni a foldet nem eleg, hanem folyamatosan kell taplalni a rhodokat es azaleakat - itt is, ahol "native" - azaz vadon is talalhato.
Az elso par evben erre fittyet hanytam, meg is latszott a bokrokon, parat el is vesztettem.
Aztan vannak olyan ismeroseim, akiknek hatalmas bokraik vannak minden tragyazas nelkul.

Amit en mondogatok (mint egy elakadt lemez), ne tartsatok oket lakasban. . .
Utana neztem a tropusi fajtaknak, eddig meg csak nagyon elteri kinezetueket lattam. Ugyanaz a csalad, de nagyon maskepp nez ki.

Az illat: en meg nem talalkoztam illatossal!

A bimboim meg. . .:)) . . .az orgonakon, igeretesek! Az atultetett voros viragu rhodokon fura bimbok vannak, felek iden nem lesz rajtuk virag! BAr a fura bimbok mar atultetes elott voltak furak - most izgatottam varom, mi lesz veluk.
A legujabb szerzemenyek (a to mogott torpe azaleak, rozsaszinek) nalam meg nem nyiltak, viragoztak mikor vettem, kicancsi leszek. .. vagyok. . .de nagyon.

Meg sokat szeretnek venni iden (meglepetes, mi???) a jobb oldali szomszed es a mi kertunk koze - van egy resz, ami eleg elzart, mind a ket oldalrol, azt a resz fel lehetne tolteni vagy harom szep rhodoval. . .

A fiameknank igertem kettot (nagyot), mert eleg kozel van a hazuk az uthoz, es jo lenne kicsi takaras. Na ott nem lehet eveket varni a novessel - minel elobb kellene. Tavasszal.
A meter magasoknak van am ara: kb 100 dollar. . .darabja. Van egy megbizhato kerteszem, majd toluk veszem, mert eddig meg minden szepen nott ami toluk jott.

Mar csak a tavsz hianyzik!!! De nagyon. . .
Előzmény: kiwancsi (517)
stiglinc Creative Commons License 2006.01.25 0 0 527

Ennek a moholynak utánajárok...:-)

Előzmény: kiwancsi (526)
kiwancsi Creative Commons License 2006.01.25 0 0 526

Ránézésre. :-))))

Sokat tanulmányoztam a neten.

Különben nem egészen ugyanolyan. Ha jól sejtem ennek kicsit molyhos a hátoldala.

Ez vékonyabb, simább, amaz kicsit domború.(ezeket nem látom csak gondolom)

Nem biztos, csak úgy látom innen. :-)

Előzmény: stiglinc (524)
stiglinc Creative Commons License 2006.01.25 0 0 525

:-))))

Jól elvagyunk....

Előzmény: kiwancsi (523)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!