Keresés

Részletes keresés

ColinCrazy Creative Commons License 2002.05.31 0 0 121
Fluffy N. (mozirajongo@yahoo.co.uk)
Talán őt is meg kellene hívni ide. :-)

Date: 26 March 2002
Na tessék, már megint Hanzi szülinapja! :-)

Tibor Szervet was my main reason to see the film.
Akárcsak nekem!

Planet of the Apes
Ammegmi? (Nincs kedvem szótárat keresgetni - igaz, hogy csak fel kéne állnom és már el is érném, de nem érzek hajlandóságot.)

Előzmény: vincere (116)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.05.31 0 0 120
Ő is jó persze,
Persze! :-)

Amikor a Művészdobogós riportban (másodszorra ez is jobb, Vincere?) a darabról beszélt, már tudtam, hogy ezt meg fogom nézni. Idpontot majd egyeztetünk Vincerével.

Előzmény: triklopsz (115)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.05.31 0 0 119
Nem tudom, hogy jut ilyen eszedbe, h. meghívjuk őt színházba...
Idézzem egykori kedvenc dalomat, mely egyre inkább kezd aktuálissá válni?
(A tapétával megpróbálok összebújni, s nem ártani senkinek,) őrült vagyok, ez természetes, kicsit őrült! by Edda from MISKOLC

Bár, végül is ha egyedül is képes elmenni megnézni egy darabot, miért nem tehetné meg ezt inkább velünk!!! Mi biztos jobb társaság lennénk a senkinél...
Na ugye! Csak aztán szünetben okosan kéne viselkednem = a másik énemnek kéne felülkerekednie, mert aztán egy életre meg lesz a véleménye rólunk (bizony, Rólad is, amiért szóba állsz egy magamfajtával). Tudom, hogy úgysem hiszitek el (Ti=fórumosok általában), képes vagyok én csendesen és szolidan is viselkedni...

Javaslom, csak azután hívjuk meg, miután sikerül felvenni vele a kapcsolatot, és ő is visszajelez vagy valami...
"De méért?" Bocs, ezt nem tudtam kihagyni.

Azon még gondolkoznom kell, merem-e előtte vállalni, ahogy nevetek...
Abban a helyzetben úgysem lesz lehetőséged ezen morfondírozni...

Jó, hogy itt vagy, olyan magányos voltam egész nap!
Nahát, nem sokáig örülhettél nekem! Pontosan 2 hét után tegnap értem haza újra 9-kor. 17-e óta a 21:40-es vagy 22:40-es vonattal indultam haza...

Előzmény: vincere (112)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.05.31 0 0 118
Sziasztok!
Örülök, hogy gyarapszunk!
Topicgazdi különös módon végigdolgozta a napot és még csak két falat kaját (egészen pontosan kuglófot) mert magába tömni a nagy nyomás alatt... Olvasásotok közben majd gondoskodom a gyomromról is. :-)
lakos Creative Commons License 2002.05.31 0 0 117
Én is láttam ezt a darabot és nagyon jó. Volt ugyan egy kis kellemetlenség, ugyanis az erkély bal oldalon ültünk fent, és a színpad bal oldaláról valami baromi erős lámpa szinte végig a szemembe világított, ez azért kicsit zavaró volt. Persze ennek semmi köze a darabhoz meg a színészekhez, de azért ilyenekre figyelhetnének.
Előzmény: triklopsz (115)
vincere Creative Commons License 2002.05.31 0 0 116
Hozzászólás az imdb.com-ról a Valami Amerikához:

Fluffy N. (mozirajongo@yahoo.co.uk)
Budapest, Hungary

Date: 26 March 2002
Summary: 10 points

We checked out this movie on its premiere night. The place was overcrowded.

I wanted to see the movie so badly because of Tibor Szervet, who played the American filmproducer, Alex. I have seen him various times on stage and he is excellent.He was my main reason to see the film.

I loved the plot, quite original. I almost fell of the chair with laughter. The soundtrack is excellent. Apparently, more people have seen this (in Hungary) than blockbusters like the Planet of the Apes or Moulin Rouge. It's really refreshing to see something so typically Hungarian sometimes.

Well done Gabor Herendi! A sequel maybe? :)

triklopsz Creative Commons License 2002.05.31 0 0 115
a darab nekem nagyon tetszik. már másodszor láttam.
Ő is jó persze, de az én nagy-nagy kedvencem Schell Judit, aki hihetetlenül jó volt tegnap is.
Előzmény: vincere (114)
vincere Creative Commons License 2002.05.31 0 0 114
És miylen volt? a darab és Ő?
Előzmény: triklopsz (113)
triklopsz Creative Commons License 2002.05.31 0 0 113
tegnap ismételten láttam a Patkányokat és benne a kedvenceteket (is).
vincere Creative Commons License 2002.05.30 0 0 112
Nem tudom, hogy jut ilyen eszedbe, h. meghívjuk őt színházba... Bár, végül is ha egyedül is képes elmenni megnézni egy darabot, miért nem tehetné meg ezt inkább velünk!!! Mi biztos jobb társaság lennénk a senkinél...
Javaslom, csak azután hívjuk meg, miután sikerül felvenni vele a kapcsolatot, és ő is visszajelez vagy valami...

Azon még gondolkoznom kell, merem-e előtte vállalni, ahogy nevetek...
Jó, hogy itt vagy, olyan magányos voltam egész nap!

Előzmény: ColinCrazy (111)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.05.30 0 0 111
Ejnye, még ezt sem tudják!
Született: 1958. március 1. (az ő honlapjáról)

A magzatra egyébként is kívácsi vagyok. Úgy látszik, nemcsak én voltam SzT-re fogékony 1993-ban.

Eszembe ötlött, vajon vállalná-e, hogy eljöjjön velünk Sóskára, ha meghívnánk? Te vállalnád egyáltalán? Röhögőgörcs, stb. Én igen, amilyen őrült vagyok. :-)

Előzmény: vincere (110)
vincere Creative Commons License 2002.05.30 0 0 110
Az imdb.com-on ez van kedvencünkről:

Tibor Szervét

Date of birth (location)1 May 1958
Tibor Szervét

Actor - filmography
(2000s) (1990s)

Valami Amerika (2002) .... Alex Brubeck
... aka Kind of America, A (2002) (International: English title)

Mikor síel az oroszlán? (2001) (TV) .... Dad (Mr. Kovács)

"Kávéház" (2001) TV Series .... Dezső, Magda's husband

Irány Kalifornia! (1997)
... aka Let's Go to California! (1997)

Citizen X (1995) (TV) .... Detective

Magzat, A (1993)
... aka Fetus (1993)

ColinCrazy Creative Commons License 2002.05.30 0 0 109
Nagyszerű ajánló! :-)

Néhány napra (előreláthatóan a jövő hét kezdetéig) fájdalmas búcsút veszek kedves topicomtól, de nyugodt vagyok, mert van, aki szorgalmasan gondozza! :-)

Rendben, Vincere, menjünk jövőre Miskolcra! (Egy gonddal kevesebb.)

Előzmény: vincere (108)
vincere Creative Commons License 2002.05.30 0 0 108
"Súgó csiga-díj Szervét Tibornak
Szervét Tibor (van-e, hölgyeim, aki Miskolcon e nevet nem ismeri) lett az év legnépszerűbb színésze a Pesti Súgó által meghirdetett szavazás alapján, melyre kizárólag interneten lehetett voksolni. A Súgó Csiga-díjat a Színházi Világnapon a Thália Színházban vehette át Szervét Tibor, aki színházunkban most rendezőként debütál (Mezítláb a parkban), ha filmen is akarják látni, ne hagyják ki, nézzék meg a Valami Amerikát is!"

vincere Creative Commons License 2002.05.30 0 0 107
"A Mezítláb a parkban egy fiatal szerelmespárról szól, akik házasságuk első hetét élik, először laknak együtt, s ebből a helyzetből egyszer csak kinő mindenféle váratlan fordulat és konfliktus - ahogy ez mindannyiunk életében is történik. Neil Simon nagyon pontos és hiteles helyzeteket ír meg rendkívül érzékeny verbális humorral. A szövegpoénok és az azok mögötti bájos emberi helyzetek ritka együttállását képes a darabjaiban, így a Mezítláb a parkban címűben is megteremteni. Ha magyar szerzőhöz akarnánk hasonlítani, akkor Molnár Ferenc jut az eszembe, aki szintén nagy értője volt annak, hogy igazi emberi helyzeteket teremtsen de úgy, hogy azon a közönség mégis sokat nevethessen. Nem valamiféle fal-komédiáról van Neil Simon esetében szó, nincs benne semmiféle túlzásba vitt teátralitás.

Minden valaha volt szerelmes ember számára felismerhető szituációkkal találjuk magunkat szembe, a szereplők olyan csapdákba kerülnek, mint életünk során mi mindannyian. Férfi és nő hogyan érthetné meg egymást, hisz mindkettő mást akar, a férfi nőt, a nő férfit akar - mondta Karinthy. Amit az egyik fél teljes szívéből ad, az a másik ember számára mérhetetlenül idegesítő, amit az egyik fél mint az élet lehetséges élési módját felajánlja, az a másik számára teljesen elfogadhatatlan és unalmas.

Nekem az a tapasztalatom, hogy a nők hamarabb megriadnak egy kapcsolat leállásától, hogy a szenvedélyes és vad kezdés, ami egy kapcsolat kezdetét jellemzi, egyszer csak egy kiszélesedő folyómederbe jut, és az életen eluralkodik a mindennapok unalma. Ezzel szemben a férfiak, amikor már megteremtik a kapcsolat alapjait, szívesebben leállnak. A Mezítláb a parkban alapkonfliktusa is ez: Uram Isten, mostantól már így lesz?! De hiszen nem így kezdődött! - gondolja a lány. Paul pedig azt mondja: Miért kell felrúgni azt, ami - szerinte - az élet alapvető komfortjához tartozik. És mind a kettőjüknek igaza van! És mégis megpróbálják valahogy megérteni a másikat, a másik világlátását, s ez által - láss csodát -, kicsit meg is változnak. Számomra talán a szabadság kezeléséről szól Neil Simon színdarabja, arról, hogy két ember egy kapcsolatban egymáshoz viszonyítva menynyire lehet szabad.

Lejegyezte: Kornya István"

vincere Creative Commons License 2002.05.30 0 0 106
Most olvasom a Miskolci színház honlapján, h. a Mezítláb a parkban-t jövő évadban is játsszák. Mondjuk magamtól is rájöhettem volna, h. nem azért mutatnak be április 19-én egy darabot, h. utána csak 2 hónapig játsszák. Tehát ezt jövő évadban nézzük, mikor nyugodt körülmények között emg tudjuk szervezni!
ananova Creative Commons License 2002.05.30 0 0 105
Aki 18,43-kor még itt kavar, az ne csodálkozzon, hogy elkésik a tett szinhelyéről!!
Bár, ahogy elnézem, bocsánatos bűn, már csak a 100-as miatt is, és persze elsősorban SZT miatt!!

Sóska remek volt,régen röhögtem ennyit és igy, ha hajlandó valaki majd a szinházasba "átköltözni" pár percre, akkor kifejthetjük. :))

Előzmény: ColinCrazy (104)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.05.29 0 0 104
Ja, és hoztam Neked a Művészdobogós riportot! :-)
Előzmény: ColinCrazy (103)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.05.29 0 0 103
Nem egészen egy hete? Még csak 5 napja! De mintha mindig is lett volna! :-) Dédelgettük a keblünk alatt, majd megszületett!

Mint Anának szóban már megemlítettem: engem holnap ki fognak nyírni, amiért most nem dolgoztam, de egyszerűen muszáj volt idejönnöm! Indulok én is! Még utoljára jól kiSóskázom magam. :-)

Előzmény: vincere (102)
vincere Creative Commons License 2002.05.29 0 0 102
Éljen a kerek!!! Nem egészen egy hete indított topiknál nem rossz! Persze ha ilyen emberek indítják és kezelik, mint mi...
Szeged ügyben még kombinálok.
Na elindulok, mindjárt személyesen is megbeszélhejtük mindezt.
ColinCrazy Creative Commons License 2002.05.29 0 0 101
100! 100! 100! 100! 100! 100! 100! 100! 100! 100! 100! 100! 100! 100! 100! 100! 100! 100! 100! 100!
100! 100! 100! 100! 100! 100! 100! 100! 100! 100! 100! 100! 100! 100! 100! 100! 100! 100! 100! 100!
Máris! :-)
Előzmény: ColinCrazy (100)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.05.29 0 0 100
A kerek tiszteletére most már "magamtól" (HmÁ_CC oldala) hozom ezt a képet!
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Éljen Szervét Tibor!
ColinCrazy Creative Commons License 2002.05.29 0 0 99
A Budai Polgárból:
Ezt a cikket ígérték nekem annak idején, aztán mégsem kaptam meg a nyomtatott példányt. :-(

a 11-es busz végállomásánál Mátyás király vadasparkja,
Ha a Főnökömhöz megyünk (életemben eddig 2-szer), ott kell leszállni. :-)

Eleinte mindig bennem volt egy rendkívüli megfelelési vágy, nagyon akartam, hogy minden pillanatban, minden gesztusban és hangsúlyban a lehető leghitelesebb legyen a figura.
Sikerült!

- Sokan nézik és sokan szeretik.
Úgy bizony! Nem szabad ebben kételkedni!

A barátaim szerint még a csapból is én folyok, de megnyugtattam őket, hogy egyszer úgyis "elállok".
Csak nem!

talán a Ványa bácsit emelném ki, amely már a 125. előadásnál tart. Szerencsés csillagzat alatt született és ritka szép produkció lett. Mindenkinek nagy feladata van benne. Még most is nagy élmény eljátszani - remélem megnézni is.
Valóban. Élmény!

A legutóbbi bemutatónk, a Patkányok is szeretett, de kegyetlen darab. Szörnyű sorsokat és élethelyzeteket mutat be.
Ezt sem fogjuk kihagyni!

Sose felejtem el, milyen boldog volt akkor a kisfiam; ott ült kipirult arccal, csillogó szemmel, azután megkérdezte: - Apu, téged ennyien ismernek?
És még szeretik is! Nem is lehet nem így tenni!

Bárki bármikor elhagyhatja a párját, felrúghatja az addigi életét. Ez nem jó. Főleg nem a gyerekeknek.
Jaj, ezt én sem tudom elviselni...

hiszek abban, hogy a színpadról a nézőket nagy katarzisokkal lehet megajándékozni, és ez az igazi értelme és szépsége ennek a pályának.
Megint csak egyetértünk: én is hiszek benne, sőt át is szoktam élni.

Előzmény: vincere (69)
vincere Creative Commons License 2002.05.29 0 0 98
Szegeden is vannak persze ismerőseim...
Nem tudom, most már viszont felmerül az anyagi szempont is. Szombattól munkanélküli vagyok, nagyon úgy néz ki, egy hónapig nem kapok fizetést, akkor még azt se tudom, az albérletet miből fizetem ki, nemhogy Szegedre utazgassak színházba...
Előzmény: ColinCrazy (96)
vincere Creative Commons License 2002.05.29 0 0 97
Nem tudom, mi legyen Miskolccal. Élnek ott ismerőseim (hol nem...), csak pont azon a hétvégén (június 29-30) programom van. Bevezetést igényel...
Tata legnagyobb eseménye minden évben a június végén megrendezett Víz-Zene-Virág Fesztivál, három napos reneszánsz mulatság, rengeteg kulturális programmal, koncertekkel, minden. Utoljára 94-ben voltam... Vagy dolgoztam, vagy szervezeti programom volt mindig. Idén végre el akartam menni (pl. Republic, Quimby koncert - Tatán nem minden nap van ilyen!), Hannácska is élvezné. Erre azon a hétvégén lesz a nálunk minden évben szokásos Közéleti hétvége, most Balatonlellén, amit a magamfajta karrierista politikai ember nem hagy ki (főleg választást megnyerő évben...).
Tehát, én ott leszek, és a miskolci ismerősök is ott lesznek. Azt a haveromat szemeltem ki szállás szempontjából, akiről már meséltem, h. a Szervétes előadásokat soha nem bliccelte el gimiben...
Nem tartom túl valószínűnek, h. Balatonlelléről vasárnap este hétre Miskolcra lehessen érni, meg fogalmam sincs a programról.
Na mindegy, végiggondolom. Ehhez mondjuk nagyon sok feltételnek kell teljesülnie (van elég hely Rolandéknál, Roland is jöjjön el velünk színházba - ez mondjuk nem lenne gond, csak az idő!). Jegyeket megvenni lenne a legkönnyebb elintézni.

MIT CSINÁLJAK?!

ColinCrazy Creative Commons License 2002.05.29 0 0 96
Na most akkor erre is megyünk?
Júli 1-7 nekem junior öttusa Eb, de azért 1-2 napot szívesen kihagynék miattuk!
Előzmény: vincere (68)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.05.29 0 0 95
Kb. ilyennek ismertem meg. :-)
Előzmény: vincere (67)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.05.29 0 0 94
NSZ • 2002. április 26.
1. Az meg mi?
2. Hanzi szülinapja! Aznap Galoppoztunk Akvamarival és Mónival (aki jön a SÖR-re is)!

Mindenkiben nagy élményt hagyott a film emléke, de én nem is igen emlékszem rá.
Ezzel én is így vagyok.

Előzmény: vincere (65)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.05.29 0 0 93
Világosíthattak volna a képen... ezt csak azért mondom, mert mostanában állandóan ilyesmivel kell foglalkoznom (=munka, nem belső késztetés).
Előzmény: vincere (64)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.05.29 0 0 92
Ezt a darabot nem fogjuk mi már látni? :-( Brühühü!
Előzmény: vincere (60)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!