Megnéztem az új társaság vezetőjének beszélgetését a szemétszállítás jövőjét illetően.
Tetszett, hogy Érden is megvalósítják a rendszeres zöldhulladék elszállítást, mert a kertekben folyamatosan gyűjteni, és csak évente kétszer elszállítani, az kevés.
Mosolyogtam viszont azon a részen, amikor az új vezető a „legélesebb változásnak” azt tartja, hogy a jövőben a dolgozók zöldszínű ruhában, és fehérszínű gépkocsikkal végzik a munkájukat.
Tök jó! Eddig azthittem hogy van az Érdkom és átveszi az ASA. Erre kiderül hogy az Érdkom az ASA alatt dolgozott. Mindegy, remélem elviszik a szemetet, és nem fog drágulni. Bár most azt mondják de kitudja?
Nem az ASA, ők eddig szállítottak. Egy önkormányzati cég alakult, az vette át az Érd-Komtól, mert törvény kötelezte. Érdi Hulladékkezelő vagy valami ehhez hasonló nevű, biztosan utána lehet nézni a nevének.
Ha megnézed a szemétszállítási díjat, az is magasabb 10 % al.
Ha lesz egyáltalán majd csökkentés, akkor, ott fogunk tartani, mint előtte. "
Nem tudja Valaki véletlenül,hogy holnaptól (04.01. Hétfőtől) ki és egyáltalán mikor szállítja a szemetet? Mindenhol csak azt látom,hogy az Érdkom már nem,de hogy akkor ki,arról hatalmas kuss van mindenhol...
Érdioldal. hu-n találtam, erre mondják minden rosszban van valami jó..... valakinek:
A kiváló érdi utakra-motorvédő lemezek szinte minden autótípusra!2013. 02. 19. 20:03 — herrwolfTelepülés: ÉrdIdőtartam kezdete: 2013. 02. 19Időtartam vége: 2014. 02. 19Leírás:
A csodálatos érdi utakon megvédheti autója motorját, váltóját vagy diferenciál művét a katasztrófális utak okozta ütődéses sérülésektől. Nem utolsó sorban a hatalmas tócsákba belehajtva a sártól, víztől amik több tízezer vagy akár százezres nagyságrendű kárt is okozhatnak autójában! Terepjárókra is! 2mm-es, szinterezett komoly anyagból, eléhető áron!
Amerre lakom, a Vincellér utca egy rövid, kb 50 méteres szakaszát tavaly nyáron helyreállították.Kiváló minőségben, azóta sincs rajta egyetlen repedés sem.
Na ha azt lehetett helyreállítani, akkor pl. az Alsóvölgyi utat miért nem ?
Elég öreg a járgányom(nekem nem telik terepjáróra),hallhatóan elszakadt egy lemez, de gondolom nem csak nekem.Ezt ki fizeti meg?
Aztán a Tárnoki út egy szakasza,Diósd határa és a Kutyavári utca között.Rengetegen használják, annak miért kellett konszolidálódnia?
Le kellett volna tömöríteni és mehet a beton, rá meg az aszfalt.E helyett vártak egy telet,fél évet, a nép meg le van szarva.
Nem értitek, hogy ezt a baromságot nem lehet kimagyarázni?
Az Alsóvölgyi és a Felsővölgyi úton még a napokban is töltötték fel a rendszert vízzel, talán tömörséget néztek.Na de ennyi idő után?
Azt nem most kell nézegetni.Tavaly nyár végén kellett volna.Ott lakom, nyugdíjas vagyok, ott műszaki ellenőr sosem járt.Ha a kivitelező végzett, rögtön be is temették az árkot.Lejtés, tömörítés, tömörség vizsgálat, na ne már.
Ez egyszerűen csak szervezés kérdése lett volna. Aztán majd ha átadják, potyognak majd a milliók az érintett népségnek jutalom gyanánt, mi meg mehetünk a francba, majd csak elfelejtjük az egészet.
Látom nálad is kezd félig teli lenni az a bizonyos pohár. XD
Ez egy jó alternativa az biztos, nincs súlypénz nincs benzinköltség, nincs ozonszennyezés. De tény lassan az lenne a legbiztosabb eszköz a közlekedésre. De ezt félretéve, tényleg remélem hogy normális megoldás születik.