Hát nem tudom.....furcsa dolgok vannak ebben a cikkben. Ha enniyre adják veszik a meccseket, akkor nem tudom elképzelni, hogy a japánok ne tudnának maguknak egy jokozunát "vásárolni"....
Azt ne feledjük már el, h Asasoryu yokozunává választása előtt pontosan ugyanez volt az ellenzők legfőbb érve - túl sokat alkalmazta a félreugrás-lenyomás technikát. Ha ő tehette, akkor más miért nem?
Ne értsük félre, ezt én sem tartom elegánsnak. Néha jó poén, de a szumó ne erről szól...
Pont ezért tartom méltatlannak, Hakuho várható előmenetelét figyelembe véve pedig unszimpatikusnak. Ha valamikor, akkor most nagyon erősnek kellett vona lennie, nem cselesnek. De majd elválik, hogy a japánok gyomra beveszi-e...
Azért ne legyünk elfogultak ez is szumó része, csak visszaemlékezve az eddigi Asa-Hakuho meccsekre nekem hiányérzetem van. Mekkora küzdelem volt amikor 2006 Nagoya Bashon Hakuho derékba eltörve Asa-t kidöntötte a dohyo-ból, na valami ilyet vártam. http://www.youtube.com/watch?v=Vuc-UVe596U
Hát nem tudom. Szerintem ez iszonyú rossz tachiai volt Asa részéről, túl mélyen, fejét leszegve ugrott előre, amolyan Iwakiyamásan. Talán lebecsülte a gyereket?
Mindenki alkalmazza a félreugrást és ha kell egy kis lenyomással is besegít (hatakikomi). Akkor szoktak csak beszólni ha valaki túl sűrűn csinálja. Tornagyőzelemre menő összecsapáskor azonban nem illik ezt a technikát alkalmazni, hiszen küzdőszellem és a nézők kiszolgálása mindenekelőtt.
Hakuho egyébként is a legkiidegelőbb a sanyakuk közt, Chio-t is rendesen beugratta párszor míg nekikezdtek a küzdelemnek.
Egy szép mozdulat. Aki végrehajtja Goeido, korábban Sawai, aki a japán középiskolás (amatőr) yokozuna volt. Masutooval kezdett a profi ligában, és akkor írták róla a The Sumo Archives-ban. Más kérdés, hogy a tori-naoshi-ban kikapott. http://banzuke.com/~juryoika/200703/day8/200703080205%20Shirononami-Goeido%20replay.avi
Asasyoryu is ott volt, de ő nem volt ott az öltözőjükben amikor én bementem, ugyhogy azért kárpótlásul ezt a képet küldöm neked:)
De a "tánca" nagyon hatásos volt, és hát mindenki őérte van oda, amugy (személyes vélemény:tök kis alacsony, de aranyos,már amennyire egy szumóbirkozó aranyos lehet:)),szóval én magasabbnak gondoltam...
I really cannot comment what the requirements (for yokozuna promotion) but I can tell you he will need to step up to a higher level as 13 wins alone without yusho may not be appropriate for consideration.
az előző tornák eredményeit nézve nem valószínű, h Hakuho a yokozuna-esélyekkel indulhat a májusi tornának, talán ha zensho yushot ér el... ráadásul elég csúnya volt ez a tornagyőzelem, kettei-sen félreugrással, :(((