Igazad van, csak tavaly mikor mentünk akkor nemistudom mennyi vízumot kellett volna fizetni a macedon határon. Időközben nyáron valamikor ezt felfüggesztették. Idén nem tudom mi a helyzet.
Ok de honnan tudjam hogy a sorban álltok ? :)
Azért imdulunk 2-kor mert du lehet átvenni a szállást és en úgy számoltam, 4 körül határon vagyunk akkor már világosodik is egy kicsit, aztán este 6 körül sartin vagyunk érünk. Meg az a pár óra alvás sokat jelent indulás előtt.
Sziasztok!Ma reggel jöttünk haza Paraliáról, nagyon szép volt, tiszta a tenger vize. Igaz érdemes elsétálni a távolabbi partra, ahol a vizi sport is van, mert arra homokos, elől apró kavicsos. Szerbiában 82,40-ért váltják át az eurót dinnárra (mi csak visszafele váltottunk a határnál), a benzin minden kúton 86,50 dinnar/liter, mi úgy vettük észre utólag, hogy a 95-ös és a 98-as is ugyanannyiba kerül.Mindneképpen érdemes váltani, pláne Macedoniában ajánlom váltsatok!!! Amikor mentünk a kapuknál euróval fizettünk, 50re 2eurót, 60ra 3eurót, 80ra szintén 3 eurót kértek el. Macedóniában 1euroért 60 dinárt kaptunk. Odafele csupán csak 5 euróval húztak le minket a kapuknál. Párom szülei utánfutóval jöttek, 2 kapunál természetesen többet fizette,k a harmadik kapunál kevesebbet fizettek,mint mi. Érdekes! Görögből visszafele váltottunk a határnál! Görögországban ha kell esetleg valahol fizetni, akkor az 2euró.
Szerbiában odafele Beograd-Nis szakaszon 1238 din-ra 15 eurot kértek el, az korrekt. Visszafele ugyanez a szakasz 1090 dinarba került. Röviden ennyi. Mindenkinek jó pihenést kívánok!
Sziasztok,11 tuti napot töltöttünk Sartin, sajna tegnapelőtt hazajöttünk. Péntek hajnali négykor indultunk Pestről,du. 6-kor már Sartin voltunk.Ne aggódjon senki az út miatt, ha betartjátok a sebességkorlátozást a szerbeknél, még plusz pénz sem ugrik ki a zsebből. Dínárt lehet a határon váltani, össz 2300 dínár a pályadíj. A makedon pályán elfogadják az eurót, 1-1,5 euro kapunként,nem vészes. Török vendégmunkás sok van, de sor csak Röszkén volt, kb. fél órát álltunk.Foglalás nélkül mentünk, de a harmadik házban, ahová beszóltunk a tengerparton, már kaptunk is szállást. Kétszobás, nagynappalis, duplaerkélyes, részben tengerrenéző apartman négyünknek 65 eu./ nap.Kisebb lett volna 45-ért is, de két viszonylag nagy gyerekkel kényelmesebb volt ez. A tulaj nagyon kedves, Dimitriosz a neve, megtaláljátok az Atlantida közért mellett jobbra. Sarokház, pálmafák előtte.Tisztaság és szúnyogháló !!!! Összességében jól éreztük magunkat, nekem egy kicsit furi volt a sok hazánkfia, nem gondoltam, hogy ennyire megszálltuk Sartit. Igyekeztünk kerülni a túristagyáros helyeket, étteremnek a Vrahakiát és az Emanuelt ajánlom jó szívvel, ezek nem gyrosgyárak.Az előbb említett Atlantida közért olcsó és nagyon aranyos a tulaj,mindenkit Szia, barát! felkiáltással köszönt. Nagyon jó kis hely még Sikia beachen a Zorba. Olyan isteni sült kishalat és grillezett szardíniát mág életemben nem ettem, pedig sok helyen voltam már. Ha bárkinek segíthetek infóval, írjatok! Majd megpróbálok képeket is feltenni. Puszi: Andi
Dobtam fel par kepet a keptaramba 2002-2003-bol (egy kis nosztalgia) Akit erdekel Klikk ide! (Regebben mar egy reszuk lathato volt csak egy rendszer osszeomlaskor elvesztek a tar.hu oldalarol)
vagy bérelsz egy kismotort, vagy kocsival érheted el.
A sithon travel pl szokott kivinni túristákat oda fejenként 6 Eu-ért ezért hoznak, és visznek. A strandért nem kell fizetni, max ha keresel ott egy büfét:)
Ez Sarti-tól kb 5-6 km-re északra van, és ahogy láttam elég komoly vadkemping van a környékén. Nekem úgy tűnt, hogy volt olyan sátorhely ami már évek óta lakva van...
Augusztus végén mennénk Sarti-ra, valamelyikbe ezen apartmannházak közül, ( Babis, Dóra, Stelitsa ), és azt szeretném tudni, hogy a Sarti-tól kb. mennyire van a Banánpart, és mivel lehet megközeliteni.Ez egy nudista strand legjobb tudomásom szerint, és mi ilyet keresünk.
De akármilyen infót szívesen olvasunk, árakról, szórakozási lehetőségről, látnivalókról, stb....
Földszinten lesztek,szinte biztos.Az 1,2,7,8as utcárra néz ,a többi 4 udvarra/tengerre.A 6os CSAK udvarra,2ágyas.Mi mindig az 5öst kértük-3 ágyas.Ezek a szobák azért tengerre nézők mert az előtt lévő telek nincs beépítve.