A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Hát, ha ennyi pénzért új készülékeket tudnék adni, akkor akár enyém lehetne a Máltai szeretetszolgálat is, és már rég nem lenne éhínség a Földön... 8)
Ezek használt navik, de sérülés-, karc- és hibamentesek. Általában 1 év körüliek szoktak lenni. Még nem érkezett rájuk panasz, a már aránylag kiterjedt ügyfélköröm tagjaitól.
Ahhoz, hogy menetközben is nézhesd a dvd-t/tv-t, venned kell még egy modult, ami mindezt lehetővé teszi.
A telefon kihangosításához szintén.
Mp3 lejátszása megy alapban sd kártyáról, cd-ről, vagy a saját HD-ról.
A navi pedig némileg nagyobb képernyő(kö)n látható, mint a Mio kütyün, ráadásul nem kell töltögetni, vagy ablakra cuppantani.
Ennek az összegnek kevesebb, mint a feléből (399.- eur (illetve ebből még lejöhet a 19 % merverstójer, ha cégen keresztül vásárolod)) kihozható a Fiscon überbrutál kihangosítója, ami ráadásul még a gyári megoldásnál is többet tud! Amúgy természetesen az RCD-510 érintőképernyőjéről, vagy kormányról is baszkurálható a telefon memória, az sms, meg minden egyéb is.
Pl.: Lesz egy új menüpont, amiben láthatod a turbónyomást (ha van), az olajhőfokot, a vízhőfokot, a töltést, a tankban lévő üzemanyag mennyiségét literben kifejezve, pontos fordulatszámot, pontos sebességet...
Szóval én baromira nem eröltetném a helyedben a gyári cucc utólagos beépítését... Annyi pénzből kijönne egy RNS-510 navi is!
Ott a pont. Pölö az EOS-omhoz a szélfogó rendeléskor 70 körül van, utólag a 3x-osa. A kufatecet pedig csak ajánlani tudom. Elmebeteg kollégáim (és persze jómagam) is itt költjük el a sörpénzünket mindenféle földi jóra :) Ja és ha céged van akkor rögtön megnyerted az áfát, mert azzal élből csökkentik az árat.
Van nekem egy 6os Golfom, RCD510el. Ehhez kellene nekem egy gyári bluetooth premium kihangosító. Mennyibe kerülhet ez így utólag, illetve mennyire kell szétbontani ehhez a kocsit?
Menet közben nem inkább az utat kéne nézni? :) (az utasok szórakoztatására nem ez a cucc való) Persze ha álló helyzetben szeretnéd nézni (vagy némi kódolással menet közben), akkor tökéletes élmény lehet. :)
> MP3 hallgatás
Ahhoz nem kell navi. (de természetesen tudja)
> és telefon kihangosítás lenne a lényeg
Azt meg nem a Navi csinálja. Hanem a Blutooth modul vagy egyéb cucc. Lehet mögé csatolni kieg. egységeket (itt írtak is róla már, a Kufatec honlapon keresd), de az kb. +50%-kal megdobja az árat.
Köszi a választ, ez használt vagy új cucc lenne? Nekem a navi annyira nem is lenne fontos (jól bevált a MIO kütyü), inkább DVD lejátszás, MP3 hallgatás és telefon kihangosítás lenne a lényeg. Tudom erre van sok nem gyári készülék, de az azért mégsem az igazi, meg azért működjön már a kormányvezérlés meg a központi kijelző is ha már megvan.
Érdekel valakit egy Dension IceLink adapter? A Golf V alapú autókhoz való, virtuális CD-tárként illeszti az iPod--ot a gyári fejegységéhez. Az iPod kiváló minőségben szólal meg, vezérelhető a fejegységről és a kormánykapcsolóról is. Funkciók: program indítás a fejegység CD gombjaival, szám léptetés, gyorstekerés, töltés, AUX bemenetén keresztül tetszőleges egyéb hangforrás is megszólaltatható a gyári hangrendszeren. (Lesz AUX bemenet pl. a korai Octavia Stream fejeken) iPod tartóval, kábellel. CD-tár megtartó modullal bővíthető.
Még nem tudom, mert a kolléganőm szabin van és ő a németes, így ő ügyintézi a dolgokat. Az ügyvéd amúgy írt a jóembernek egy elég jó levelet, amiben gyakorlatilag az van, hogy a német törvények szerint mindig a vevőnek van igaza, oszt kuss, vagy valami hasonló.. :) úgyhogy adott az embernek most 25-ig egy pénzvisszafizetési határidőt. Ha nem, per. Na most itt járunk, jövő héten okosabb leszek.
Természetesen berakható, de a cd váltó, az maga a készülék...
Nagy, színes, érintőképernyős kijelző, kicsit gyengébb felbontással, mint az rns-510, és értelemszerűen navi nincs benne, de dvd filmet sem tud lejátszani (mp3-at természetesen igen).
Amúgy Nálad Peti miújság? Sikerült előrelépned a kínai jóemberrel? Van bármi esélyed egyáltalán a kártalanításra?
Most szóltak ide a VW-től, hogy egy tesztautójukból kiszerelnek egy RCD510-et CD váltóval egyetemben, mert cserélik navira. Azt kérdezik, hogy 100ért nem kéne-e valakinek?