Végtelenül utálom, mikor a hasonló termékek nüansznyi különbségeit égbekiáltónak állítják be a "szakértők"! Pont most olvastam egy nemzetközi madarász oldalon, az állványokkal kapcsolatban egy okfejtést, ahol a szakértő az általánosan használt termékeket olyan ordenárén húzta le, hogy ihaj! Ő is egy elkötelezett felhasználó, aki el sem tudja képzelni, hogy 150 ezer alatt is lehet állványt venni. Ha futná rá naná, hogy én is gizmó karbon 3tagút használnék a saját vidijófejével, de addig marad a 055 + 128RC.
Hányszor fikázták nikon topicban a nikont canonosok. Hol elküttük őket messzire, hol leszartuk. Aztán mi változott? Ők továbbra is canont, mi meg nikont használunk.
Nem vagyok fényképezőgépszakértő, ezért a konkrétumokról nem is mondok véleményt, de ha spektív vásárlás ügyben fordulnál hozzám, akkor nem szerencsés és nem megfelelő minőségű ~ kivitelezésű termékekről beszélnék. Ha azzal jönnél, hogy ezt láttad elérhető áron, akkor azt mondanám, ezen az áron vagy nem sokkal többért jobb minőségűt is kaphatsz. Holott amire gondoltál az fos és egy barom volt aki tervezte, csak ezt én nem mondanám ki. Ettől a véleményem nem változik. A triviális véleménynyilvánítás sérti a másik termék elkötelezett használóit, amilyen te is vagy!
Ha észrevetted volna, nemcsak a canont szídtam. Hulladék a sony alpha és az oly e400 is. Nikon után a canon is fura volt, és számomra elég használhatatlan kategória. Ez most vagy teccik neked vagy nem, különössebben nem érdekel.
"Te most miről beszélsz? Felhoztam dolgokat, alátámasztottam is őket. Hol van itt érzelem? Szimplán tapasztalat és tények..."
Fudi! Ne gyerekeskedj már, kinőttél abból a korból! :) Tapasztalatod és tényeid a Nikon vázakhoz való hasonlításon alapulnak, mintha azok lennének az origó.
Ezt viccesnek találom.
A Nikon egy kiváló rendszer: gépeik, objektívjeik is nagyszerűek, de nem egyedülállóak, igenis van méltó versenytársuk, nem is egy. Olyan nehéz ezt elfogadni?
Maj kiprószálom holnap. Gomb elrendezései nekem továbbra is furák. Nikon után átfontolatlan tervezésnek tűnik... Bár nikonnál is áttehetnék az iso gombot jobb oldalra az lcd mellé....
Bocsi, hogy beledumálok, de tényleg nem értesz a kezeléséhez. Az a te bajod, hogy 4-szer körbe tekerted, joystickal gyorsabb lett volna, : ) tudod az is viszi a fókuszpontokat, legalábbis a 20D-n, de a 30D ugyan az. Nekem meg a nikon volt nagyon furcsa mikkor kézbe vettem, mégse fikáztam. Az iso állítás 2 mp, nem kell 2x nyomni az iso gombot.
Ja...azt szoktam mondani, hogy olyan ez, mintha a Merci és a BMW-tulajok baszogatnák egymást, hogy melyik jó, melyik szar kocsi.
De tőlem még nem olvastatok olyan hsz-t, amiben más márka gépét ócsároltam volna (bármelyiket is). Érdekes módon csak a Nikon-tulajok egy részében működik ez az engesztelhetetlen Canon-gyűlölet. Oka ismeretlen.