Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Spanos Creative Commons License 2015.08.08 0 0 6808

No és akkor 3. hozzászólásként következzek ÉN: :))

Van az a visszatérő gondom, hogy a Passatban úgy megy a légkondi, ha gurul az autó.

Tavasszal elvittem egy légkondis jóemberhez, lefejtette a gázt, pici hiányzott és visszatette a gázt, majd mondta, hogy hááát, akkor ez biza klíma kompresszor... elkért ezért a műveletért 5eFt-ot. A légkondi ugyebár nem lett jobb...

Az OFF autóm kikötött egy klímásnál, ahol hasonló tünetek voltak, mint a Passatnál. Ott kiderült, hogy a klíma nyomáskapcsoló ment tönkre, egyszerűen kicserélték és jó lett. Ezen fellelkesülve elvittem a Passatot is, hogy csinálják meg.

Hosszas csere folytán arra jöttek rá, hogy minden rendben van a kocsival, DE(!) a kisventillátor nem megy, a Skoda fórumon olvastam, hogy ez biza típusbetegség. Nincs a klímának hűtése, csak a menetszél hűti, ezért megy a klíma. A youtubeon rengeteg video van a mit hogyan cseréljük, szedjük szét, de nem is ez a lényeg!

Hanem, hogy a szerelő szerint csak egyben van kerettel együtt a klímahűtő potom 70eFt-ért (utángyártott). Én rákerestem, nekem simán dobott ki 15-20eFt-ért klímahűtő ventillátorokat is, nem tudom az jó e bele/lehet e cserélni csak a ventijét.

tudtok benne segíteni? Az autó B6-os, 2005-ös 2.0 TFSI. Ötlet?

Idézet a Skodából: "Megszoruló kis hűtőventilátor

Az 1.6-os (BGU) motor kisebbik hűtőventilátora hajlamos megállni vagy el sem indulni a szénkefék megszorulása miatt. Ennek oka, hogy a por akadály nélkül jut be a motorhoz, mivel az a menetszél irányából pont nyitott házban van. A hibát nehéz észlelni, mivel a betárolódott hibajelzést csak szerviz eszközzel lehet kiolvasni és a kisebbik ventilátor hibája esetén a nagy tud kompenzálni azáltal, hogy teljes fordulatszámra kapcsol. 
Ellenőrizni viszont könnyű. Be kell indítani a motort, majd bekapcsolni a klímát. Mindkét ventilátornak azonnal be kell kapcsolnia, még hideg motornál is, de csak közepes sebességgel forognak. Aki ismeri az autója hangjait, annak feltűnő lehet, hogy nagyon hangos ventilátor zaj jön a motortér felől. A nagy ventilátor ugyanis szokatlanul zajos, amennyiben maximális sebességen működik, hogy pótolja a kicsi hűtőteljesítményét is.

A BSE és BSF motorkódú 1.6-osok (2006-os modellévtől) már csak egy ventilátorral vannak szerelve, bár egyéb motoroknál (dízel és a legújabb 1.4 TSI-n is) továbbra is két ventilátor van. 
A gyári ventilátor (1K0 959 455 DG) ára több, mint 60.000 Ft!"

Octi19 Creative Commons License 2015.08.08 0 0 6807

A határérték alá kopás más tészta, de attól még nem lesz hullámos... (általában a határérték jelölve van a tárcsákon, csak le kell olvasni...)
Egy féktárcsának viszonylag sok nyűgje tud lenni: meg tud égni, be tud maródni (és ezt sem tudja foltosan, csak körkörösen, pedig ha hullámos lenne...), el tud kopni, de hullámos az nagyon nehezen tud lenni! Pláne nem egy belsőhűtésű tárcsa ami elől szokott lenni! ...még egy régi AUDI 100-asban vagy A6-ban sem ahol éppen nem belsőhűtésű a tárcsa!

Előzmény: Rőth Sándor (6803)
Spanos Creative Commons License 2015.08.08 0 0 6806

Érdekességképpen mondom, hogy időnként ráspriccelek egy kis brigéciolt a fékekre és kimosom vízzel és már ettől is jobban fog a fék. De jelzem azt is, hogy van olyan, hogy "féktisztító", amit nem csak a matrica eltávolítására lehet használni, hanem valóban arra való, amire kitalálták. Műszaki előtt általában a féktisztítóval átnyomatják a rendszert, hogy jobb legyen a fékhatás értéke.

Előzmény: Rőth Sándor (6788)
Spanos Creative Commons License 2015.08.08 0 0 6805

Szerintem itt valami át van ütve... de ha továbbmegyek, már az első részében is látni vélek némi kicsiszolást. De mivel én sosem láttam ilyet, ezért csak laikusan írok.

Előzmény: PhoebeCat (6765)
Shift+Enter Creative Commons License 2015.08.07 0 0 6804

Ha H7 vagy H1-es a foglalat van a kanyarlámpádban, akkor csak ilyen,

http://www.ledlob.hu/leds-for-cars-and-boats/h7-led.html

vagy ilyen

http://www.ledlob.hu/leds-for-cars-and-boats/h1.html

"sufnituning" ledeket tudnál beletenni, ami egyik sem ismert gyártó, bevizsgált terméke. Én nem raknám bele.

(Én még nem találtam mást)

Mivel nekem P21W típusú normál izzóval volt gyárilag szerelve, és erre az OSRAM gyártja ezt

https://www.vilagitas.eu/osram-ledriving-premium-7556cw-01b-led-p21w-4w-12v-6000k-bl1

ezért mertem cserélni.

Ha hidegebb fényt szeretnél a kanyarlámpádba, én szétnéznék a nevesebb gyártók xenon utánzatú halogén izzói között.

Biztos hogy nem lesz hibajelzés sem.

https://www.vilagitas.eu/h7_izzo

https://www.vilagitas.eu/h1_izzo

Előzmény: mikro10 (6800)
Rőth Sándor Creative Commons License 2015.08.07 0 0 6803

"...akkor szokták hasba akasztani a hullámos tárcsa meséjével és arany áron újrarakni a féket,..."

Ma megnézte a szerelő, aki nem az a hasba akasztós fajta, tolómérővel lemérte a tárcsákat, határérték alá koptak. 

A határértéket egy adatbázisból halászta elő, nem az a ránézésre vágja a frankót típusú szerelő, azért is vártam rá pár napot, ráadásul távolabb is van a műhelye. 

Egyébként kedvet kaptam erre a fék TMK-ra, ha hűvösebb lesz, a másik autómon gyakorlok.

Kössz. a tanácsot.

Előzmény: Octi19 (6793)
PassatOwner Creative Commons License 2015.08.07 0 0 6802

Szintén. ;-)

Előzmény: mikro10 (6801)
mikro10 Creative Commons License 2015.08.06 0 0 6801

Téli-nyári külön alu mindegyik.)

Előzmény: Imiii (6782)
mikro10 Creative Commons License 2015.08.06 0 0 6800

Xenonos, ezért akkor csak kanyarfényként működik. H7 lehet benne, ezt is lehet 6000k-sra cserélni?

Előzmény: Shift+Enter (6791)
mica-r Creative Commons License 2015.08.06 0 0 6799

A hibát az eltelt 13 év okozhatta...

Előzmény: Zoltán Bacsa (6795)
sanaxxx Creative Commons License 2015.08.06 0 0 6798

Örülök, hogy segíthettem, végül is erre való ez a fórum.

Előzmény: Zsolt19850123 (6797)
Zsolt19850123 Creative Commons License 2015.08.06 0 0 6797

Köszönöm! Megmentettél!
Ráadásul el is írtam......

Előzmény: Zsolt19850123 (6784)
Octi19 Creative Commons License 2015.08.06 0 0 6796

1. a légkondi! ahhoz, hogy a kinti hőmérséklet alá csak 6-7 fokkal behűtsd a levegőt nem kell sokat mennie a klímának, talán azért van hogy nem láttál vizet az autód alatt. Próbáld ki, hogy megállsz és letekered a hűtést rendesen, max 5 perc után az autónak maga alá kell pisilnie! Ha el lenne dugulva akkor kemény pocsolyaszag lenne az autódban és előbb utóbb a víz utat találna magának!

2. a kárpit! http://www.horpadasjavitas.hu/karpitjavitas.php próbáld itt, vagy ehhez hasonló helyeken, ezt házilag nem hiszem, hogy el lehet tüntetni!

Előzmény: Walker88 (6794)
Zoltán Bacsa Creative Commons License 2015.08.06 0 0 6795

Sziasztok!Tanácsot kérnék van egy 2002 es 131 lóerős passat b5 kocsim.Egyik napról a másikra nem kapcsolt be  turbó.Nem füstől feketén nem dzorja az olajat.Most szerelőnél van a turbónak nincs baja nyomásszabályzót cseréltek rajta.Mi okozhatta a hibát?Rendszeresen karban van tartva.

Walker88 Creative Commons License 2015.08.06 0 0 6794

Üdvözletem mindenkinek.

Februárban vettem az autóm, lenne 2 apró kérdeésem

1. LÉGKONDI

nem nagyon használom, de azért autópályán nem rossz, hőségben, amit az autó mutat hőmérsékletet ahhoz  képest én 6-7 fokkal szoktam kevesebbet csinálni bent,

sok autóból látom hogy folyik a lecsapódott víz, amikor megáll, az enyémből nem szokott, sose

ez normális, mert h nem nyomatom annyira vagy el lehet dugulva valahol?

2 KÁRPIT

sajnos így vettem hogy a vezető ülés ki volt égetve cigivel.

esetleg valaki valamiféle tanácsot vagy házi praktikát tudna adni az eltakarására, h mégse legyen ilyen szembetűnő!?

Octi19 Creative Commons License 2015.08.06 0 0 6793

Én nem egészen erre gondoltam... persze, hogy a féknek működnie kell, de előbb utóbb minden elromlik és akkor javítani vagy javíttatni kell. Én ezzel a karbantartással elértem, hogy csak egyszer fordult elő nálam ez a reszketés és az előző autómban 160-170 ezerrel a fékekben kb még minimum 60%-kos állapotban voltak és finoman, remegés mentesen lassítottak bármilyen sebességről!

Ez a remegés a szorosan járó első nyereg okozza, azért egy Passat vagy Passathos hasonló autó tárcsája nem lesz hullámos. Ilyenkor egyszerűen szét kell szedni a féket, le a nyereggel és ki a betétekkel, drótkefével megpucolni a féktartót és a betétek azon részét ahol a féktartóban felfekszenek kel tenni ide némi speciális magas cink vagy réz tartalmú fékekhez kifejlesztett kenőanyagot (Én a MOTIP 000561-es réztartalmú kenőspray-t használom) és a csúszóhüvelyeket és csapokat is meg kell kenni, de ide egy egyszerű grafitos zsír is használható és a fék teljesen tökéletes és rázásmentes lesz!

Persze kellenek hozzá szerszámok, de ezek még bőven a hobbi kategóriába sorolhatóak, ami inkább kritikus az a szakértelem, mert a fék nem játék!

(egyébként tapasztalatom szerint az ilyen típusú tisztítást, kenést csak a legjobb szervizekben csinálnak, de ott sem időszakonként! Márkaszervizekben egyáltalán nem, hanem ha a paraszt bemegy, hogy egy lassításnál kiveszi a kezéből a kormányt a fék, akkor szokták hasba akasztani a hullámos tárcsa meséjével és arany áron újrarakni a féket, pedig, ha nem jár ilyen fékkel sokáig az ember, akkor egy egyszerű tisztítás és kenés bőven elég! A kenőanyag viszont idővel telítődik fékporral és/vagy lemosódik és ezért kell ezt időnként tisztítani és cserélni!)

Előzmény: Rőth Sándor (6790)
Imiii Creative Commons License 2015.08.06 0 0 6792

Így van, vagy pl a sima trendline felszereltségnél nincs ködlámpa, annak a helyén csak egy fényes burkolat van.

Előzmény: Shift+Enter (6791)
Shift+Enter Creative Commons License 2015.08.06 0 0 6791

Nálam (2012-es Passat 2.0 CRTDI halogén fényszórókkal) a ködlámpa egyben a kanyarfény is, és ha jól emlékszem H1-es halogén izzóval van szerelve. A nappali menetfény külön van, mellette. Lásd. Octi19 fényképeit.

A gyári xenon fényszoróval szerelt verzióknál már lehet hogy más a leosztás, mert pl. a nappali menetfény integrálva van a fényszoróba!

Előzmény: mikro10 (6780)
Rőth Sándor Creative Commons License 2015.08.06 0 0 6790

Alapos vagy, abból nem származhat semmi baj.

Úgy gondolom vannak olyan szerkezeti elemek, amiknek jól kell működniük a legtrehányabb, vagy semmiféle műszaki ismerettel nem rendelkező felhasználó kezében is. A fék és a kormány az feltétlen ilyen. Ha egy kocsi nem indul el az nagyon bosszantó, ha nem áll meg, vagy nem akkor és nem ott, ahol szeretnénk, az már tragédia. 

Szóval a sólé, és egyéb trutyi, -ami nincs a szőnyeggel borított légkondicionált garázsban- az biztosan nem tesz jót egy autónak, de annak olyannak kell lennie, hogy, ha duzzogva is, de működnie kell, nem lehet belekalkulálni a felhasználó gondosságát, szakértelmét. 

Egy másik dolog, ami miatt én nem szívesen piszkálnám a féknyereg környékét a biztonság. 

Nem a fék elrontására gondolok, hanem az autó megemelésére, felbakolására. Annyira fing emelőket adnak hozzájuk, hogy azzal a kit emelővel felemelt kocsi alá benyúlkálni nem egy életbiztosítás.

Egyébként nálam is érezhető, amit írtál, hogy bizonyos sebességnél reszket a fék, be is jelentkeztem egy szervizbe, valószínű elkopott, vagy felhullámosodott a féktárcsám.

Előzmény: Octi19 (6789)
Octi19 Creative Commons License 2015.08.06 0 0 6789

Rendszeresen szoktam (évente legalább egy alkalommal) megnézni a fékeket, hogy nincsenek-e beragadva és lazán működnek-e. Jártam már úgy, hogy meg volt szorulva a hátsó nyereg egyik csúszócsapja beázás miatt és vasra kopott az egyébként még legalább 60%-kos betétek közül a belső... és semmi nem utalt a hibára, a első nyöszörgések megjelenése előtt alig egy héttel az autó minden gond nélkül ment át a műszaki vizsgán fékpadon mérve is tökéletes fékekkel!

Valamint elkoszolódott és szorosan járó féknyergek nekem nagyon tudják rázni a kormányt fékezéskor egy bizonyos sebességnél!

Simán megéri évente egyszer átnézni, megpucolni a csúszócsapokat és a betétek felfekvő felületeit és bekenni oda való spec kenőanyaggal... Ilyenkor mindig szemrevételezem a kerékjáratokat is, megnézem a gumi alkatrészek állapotát, hogy nincs e kiugorva a helyéről valami és kipucolom a berakódott sarat és egyéb cuccokat.

(szerintem)

A korrektség kedvéért megjegyzem, hogy nekem ehhez minden eszközöm és gyakorlatom is megvan... egy-egy ilyen tisztítás után az egyébként kifogástalanul működő fék érezhetőbben "harapósabb" lesz!

Előzmény: Rőth Sándor (6788)
Rőth Sándor Creative Commons License 2015.08.06 0 0 6788

Én még életemben nem takarítottam a féknyereg környékét, gondolod ez befolyásol bármit is a gyakorlatban? Hangsúlyozom a gyakorlatban. 

Előzmény: Octi19 (6787)
Octi19 Creative Commons License 2015.08.06 0 0 6787

Pedig nem sok kockázata van a dolognak és megvan az az előnye, hogy jobban tudod takarítani a féknyereg környékét a téli sóleves szutyoktól. Az alufelninek nem árt csak ha komolyan megsérül a fényezése.

Előzmény: Imiii (6782)
k.of Creative Commons License 2015.08.06 0 0 6786

Üdv fórumtársak.

A múltkori turbó behalásom óta jobban odafigyelek a cooler és a feltöltő csöveinek állapotára, nem e kerül beléjük olaj vagy esetleg nem fújnak e ki valahol.

Na de ha lehúzom a szívótoroktól a coolertől érkező vastag csövet, a felső peremén enyhe feketés olajréteg van. Szerintetek az erg-ből kerülhet oda az olaj vagy esetleg máshonnan?

Ja és olyanom van még hogy váltások közt halk "tüsszögő"hang hallatszik mintha valami lefúvó szelep lenne,de nincs olyanom. A szerelő turbó csere után mondta hogy a kipufogóm kicsit kifúj a toldásnál,de ne foglalkozzak vele.   E miatt lehet a hang?

sanaxxx Creative Commons License 2015.08.06 0 0 6785
Előzmény: Zsolt19850123 (6784)
Zsolt19850123 Creative Commons License 2015.08.06 0 0 6784

Sziasztok. 2007-es passat kombim van.
Hosszas huzavona után kiderült, hogy a motor vezérlő egység miatt tilt le az elektronika. Érdeklődnék, nem e tud valaki segíteni, hogy honnan lehetne szerezni 036906018CE számú vezérlő egységet szerezni. A szerelő se tud jelenleg Mo-n.

Segítségeteket előre köszööm.

Rőth Sándor Creative Commons License 2015.08.06 0 0 6783

Felkeresel, vagy felhívsz egy gumiszervizt, vagy egy VW kereskedést, szervizt, és felhomályosítanak. 

http://www.kissnowfox.hu/

Előzmény: Michele69 (6776)
Imiii Creative Commons License 2015.08.06 0 0 6782

Igen, elhiszem. De nem szeretném a gumikat cserélgetni a felnin minden tavasszal, meg ősszel. Egy garnitúra acélfelni viszont sokkal olcsóbb,  mint egy gyári alukerék garnitúra. 

Előzmény: mikro10 (6781)
mikro10 Creative Commons License 2015.08.05 0 0 6781

Én a télikre is alufelniket használok minden autóra, 8-10 éve, s semmi bajuk.

Előzmény: Imiii (6778)
mikro10 Creative Commons License 2015.08.05 0 0 6780

Nekem ott kanyarfény van, abban H7-es izzó lehet?

Előzmény: Shift+Enter (6768)
BEEP-TFSI Creative Commons License 2015.08.05 0 0 6779

Én tavaly vettem acélfelniket a kocsimra, úgy emlékszem 32.000 volt a négy darab, újpesten valahol egy gumisnál, kicsit rozsdás volt, kapott egy szép matt fekete festést és tökéletes lett. Ősszel elég sok hirdetés kerül fel, akkor lehet keresgélni. 

Amúgy télinek nekem 205-ös van fent, apósom pedig 215-öt használt a Passaton mindkettő gyári méret, szerintem bőven jó a 205-ös olcsóbb is és semmi gond vele.

Előzmény: Imiii (6778)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!