Egyszerű jövőt, igen. Bár van akik hozzászólásai "intenzitására" már a jelen időt is mondhatnám, de nem akarom őket bántani, mert értékesek az információik, véleményük, meg az is lehet, hogy csak más okból voltak hallgatagabbak a korábbiakban.
Minek jönnének? Ide érvek és tények kellenek, nem csak duma, mint az "utca emberének". Sok befektetett energia szinte semmiért. Alacsony a fórum kampányhatékonysága...
Vannak, akik osztódással szaporodnak, vannak, akik klónozással, meg vannak, akik ivarosan... Meg vannak, akik biológialag megmagyarázhatatlan módon múlnak ki a fórumról a válaszadás kínos volta okán...
"Én otterlonak írtam és simabőrű válaszolt rá. Hát ez már így megyen, itt a Hyde-parkban:)"
Így bizony. Egyébként egyszerű magyarázata van: nekem írtad, de a kérdésed arra vonatkozott, hogy egy simabőrű - aki mint tudod a Pü. Biz. elnöke, - miért nem jelezte anno a törvénytelenséget? Mivel az ő felelősségét boncolgattad, talán nem gond, hogy személyesen ő válaszolt a felvetésedre!
Én is szívesen válaszolok rá - korábban nem tudtam, csak most értem haza a munkából.
Valószínűleg elkerülhette a figyelmed a tudósításom befejező része (2084. sz. hsz.), melyben a Pü. Biz. elnöke éppenhogy elismerte saját felelősségét. Ezt mondta, illetve ezt idéztem abból, amit mondott a TV-ben (kiemelések tőlem):
"Sajnos, és ezt be kell … vallanom őszintén, - és ha párttag lennék, bármelyik pártnak a tagja, biztos a párt azt mondaná nekem, hogy ezt ne tegyem, - bizonyára én is hibáztam, mert nem vettem észre, mint pénzügyi bizottsági elnök, hogy ez a törvény … - a Költségvetési Törvény, - kizárja, amely január 1-jétől érvényes, … kizárja azt, hogy februárban az Érdi Képviselő-testület egy olyan rendeletet hozzon, – ami alacsonyabb szintű jogszabály, … - hogy ezt a limitet 300 millióban állapítsa meg!"
Annyit még hozzátennék, hogy többször is szót emelt a versenyeztetési limit 60-szorosára emelése ellen. De tényleg nem hivatkozott a Költségvetési Törvényre. Ezt most elismerte: hibázott.
Azek után, hogy ezt már látod, gondolom hasonló vehemenciával fogod firtatni a törvényesség helyi őrének, a jegyzőnek és a törvénysértő javaslatot előterjesztő polgármesternek is a felelősségét, ugye?
Mindez különösen igaz a nekem címzett, csupa nagybetűs, azaz kiabálós (főleg előzmény nélkül ordibálós), 2125.sz. hozzászólásra, de arra vastagon :-))) Kár, hogy az úri modorról nem írtál, pedig....
Belém látsz ! Én örülök Neked, nézzük a tényeket !
Szeretnék tanulni Tőled, pl " A tájékozottságról pedig csak annyit,hogy ne itélkezz elhamarkodottan." megállapításod sokat jelent nekem: hogyan tudnám kiküszöbölni nyilvánvaló hiányosságaimat ? Aztán meg még az is szíven ütött, hogy kirekesztő lennék, meg a velem egyetértőknek tapsolok. Ezeket a tulajdonságokat én is megvetem, véleményem szerint is megmérgezhetnek egy közösséget az emberi gyengeség ezen egyértelmű megnyilvánulásai. Komoly, mély önvizsgálatba kezdek, nem szeretnék Veled legközelebb alkalmatlan módon diskurzusba bocsátkozni. Most, itt, máris elnézésedet kérem, ha bármivel előzőleg megbántottalak volna, előző és eleddig egyetlen megszólításomat irányodban (többre talán azt megelőzően tulajdonképpen nemigen adtál esélyt...) tekintsd semmisnek, igazságtartalma -elismerem- egyenlő volt a nullával, alapvetően barbár tett volt.
Ne haragudj ! Én kedvellek, így látatlanban is ! Véletlenül se gondold a fentiekből, hogy alantas irónikus hangnemmel szégyenítelek meg, szándékom őszinte, szívesen megvitatom Veled személyesen is a köztünk szerencsétlen módon kialakult aránytalan konfliktus mozgatórugóit, s mivel magamat életem e pillanatáig rugalmas személyiségnek ismertem, ez garancia lehet számodra, hogy diskurzusunk a Te nézőpontodból feltétlenül eredményes lesz.
Nyitott vagyok, kezdeményezz bátran ! Ilyen friss, minden előzmény nélküli hangra nagy szüksége van a topic-nak ! Én leszek az első, aki mellédáll, ha megkísérelne kirekeszteni valaki ! Mégegyszer: örülök Neked ! Isten hozott ! És mégegyszer elnézést azért a botor mondatért, rossz pillanatomban született, én is gyarló vagyok, talán megérthető, talán elnézhető...
12. § (1) A köztisztviselőnek kinevezésekor esküt kell tennie. (2) Az eskü szövege a következő: Én .............................................. esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek. Országunk Alkotmányát, alkotmányos jogszabályait megtartom. Az állam- és szolgálati titkot megőrzöm. Hivatali kötelességeimet részrehajlás nélkül, lelkiismeretesen, becsületesen, a jogszabályoknak megfelelően, pontosan, etikusan, az emberi méltóságot feltétlenül tiszteletben tartva, a legjobb tudásom szerint, nemzetem (és ............................ önkormányzat) érdekeinek szolgálatával teljesítem. Hivatalomban és azon kívül példamutatóan viselkedem, s minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését, szellemi és anyagi javainak gyarapodását előmozdítsam. (Az eskütevő meggyőződése szerint:) Isten engem úgy segéljen!
1. az önkormányzat jelentős apparátusa, élükön a polgármesteri jogász-team (polgármester, stb.) felépítenek egy konstrukciót, ügyelve arra, hogy gondosan kikerüljenek minden csapdát a siker reményében, azaz olyan látszatot keltsenek, hogy mindkét buli jogszerű, bár nyilvánvalóan tudták, hogy nem az, máskülönben miért kerülték volna ki a vonatkozó jogi szabályozást, pl. a minimális pályáztatási határ átlátszó és gyomorforgató felemelésével; ebben a többrétegbe ágyazott és alaposan fedett történetben támogatta őket a teljes hivatali jogi és pénzügyi apparátus
2. a játékosok másik táborában is hasonlóan felkészült, jól tájékozott és a teljes történetet jól ismerű csapat volt, amely ügyesen ráhangolódott e két turpisságra
3. most, hogy az eddig fedett részletekről -a szerződés nyilvánosságra kerülése után- lehull a homály, van olyan a döntéshozók oldalán, aki az egyébként ellenzéki pénzügyi bizottsági elnököt teszi felelőssé az egész virtcsaftért és amely elnök egyébként a legkevesebbet tudta e mókáról, de most felismerte és azonnal nyilvánosságra hozta, nos őt ezért az egész szarrakásért felelőssé tenni, az első fokozatban szemműtétért kiált
Akkor folytatom, ha már ilyen bájosan megszólítottál:
akkor is boldog lennék, ha ez az ügy - ebben a devizás PPP-konstrukcióban - most nem jönne össze, hanem szépen és szabályosan folyamodnánk állami támogatáshoz (pályázathoz) és annak eredményeként megindítanánk a szükséges közbeszerzést, majd ennek folytán felépülne a sport- és rendezvénycsarnok, kevésbé a mi kontónkra, nem a mi pénztárcánk terhére. Ez lenne a tökéletes megoldás.
Sajnos, ezt a megoldást a városvezetés elvetette, s az önkormányzati költségvetés terhére (magyarul: pályázati pénz nélkül, kizárólag a mi pénzünkből) óhajtotta felépíteni a csarnokot.
Már elég ideje társalgunk erről, le vagy maradva :-))) Azért vissza is olvashatsz.
ezer éve beszélgetünk arról, hogy jó lenne ugyan a sportcsarnok, de nem ilyen áron, hogy kiscowboy-t idézzem, azaz nem más, fontosabb projektek terhére, hanem majd akkor, ha az alapvető, elsődleges szükségletek már ki vannak elégítve.
Boldog akkor lennék, ha a városvezetés ezt magától is tudná, de ha mégsem, úgy tenne, mint aki meghallgatná az embereket, akik ezt már régóta a tudomására hozzák.
Törvénytelenül nem kell. Az előzetes beírásokat olvasva úgy vettem észre,hogy örömködés folyik azon,hogy esetleg nem lesz Érden sportcsarnok. Vagy tévedtem?