A port.hu-n eddig még csak Artúrral próbálkoztam. :-)
Küldöm a címemet, csak most futok a Vincerével közös mozizásra (a múlt heti Valami Amerika volt az első alkalom, ott néztük ki ezt a filmet: Kate & Leopold)!
Vincere, bemutatkozásul: budapesti vagyok, de bár élhettem volna Miskolcon, hogy láthassam Stuart Mária Leicesterét, a Godot-ra várva Vladimirjét (ez volt az az olvasmányom, amit abban a szereposztásban hallottak a lelki füleim), a Csárdáskirálynő Bóni grófját... vagy a Kabarét, amit ő rendezett...!
Pálfi Kati nyilatkozta most az olh.hu/szinhaz-ban, hogy 'csiribiri lány'-t alakít, SzT instrukciója alapján. Sikerült! Üdv.
Képzeld, annak idején észre sem vettem ezt a hozzászólásodat! :-(
Most csak azért jöttem vissza ilyen mélyre, mert szerettem volna idézni személyes SzT élményemből az origós öttusa topicban. Ott pedig mit találtam?
(Hanzimáni vagyok én odaát, ha nem tudnátok.)
benedico 2002.05.08. 15:40
Hahó elensila, eeyore és HanzimániÁkos, én láttam Sir Kánt Szervét Tibor alakításában: az ő tigrise az igéző hatalmat sugározta. Ő valóban képes volt fellázítani a farkasokat, ahogy magávalragadó-ruganyos lendülettel felpattant a hatalmas sziklára (azóta sem csinálja utána senki) és elbűvölő-karizmatikus erővel, meggyőzően-kifejező előadásmóddal elénekelte a tigris dalát... még mi nézők is hajlandók lettünk volna követni őt, biztos vagyok ebben. :-) Üdv, üdv, üdv. Hát, ebben én is! Azért én Artúrt is követném, csak más okok miatt...
Asszem, szólok Benediconak, hogy nézzen be hozzánk!
Vincere szkennelt egy Emberbarát-előzetest a Dunaújvárosi Online-ból, innen jött az ötlet, hogy egy könyvtárban átnézzem a Dunaújvárosi Hírlap szeptember 30. (bemutató) utáni cikkeit (a www.dunaujvaros.hu-n nem találtam ilyent). Az én cikkgyűjteményem is állandóan bővül, ennek a cikknek a másolata is megvan. Ha küldesz egy postacímet - az email-embe -, elküldhetem.
Egyébként, ha a www.port.hu-n a színházműsorba beírjátok a nevét, a Vele kapcsolatos színdarabokat és filmeket is megtaláljátok. (A Kávéházra is lehet szavazni.)
Kaszás miatt tervbe vettem, de nem a legfontosabbak (29 db) között. Vincere talán eljön majd velem 1. szintén Kaszás miatt, 2. hogy ne legyek egyedül, 3. úgysem akar elengedni sehová egyedül azok után, hogy a távollétében találkoztam SzT-vel...
Mindhárom igaz... Megnéztem a Hermelint, Kaszás Attila miatt szívesen megnézném. Igazából most a koncerten jöttem rá, h. őt is szeretem, amikor beleborzongtam a gondolatra, h. mindjárt ő énekel, és amikor meg is hallottam. Szóval KA-t mindig jó látni és hallani. Bár Kecskés Karinára kifehezetten, Bubik Istvánra kissé mérsékeltebben, de allergiás vagyok. Majd csak kibírom valahogy...
Hermelin:
Kaszás miatt tervbe vettem, de nem a legfontosabbak (29 db) között. Vincere talán eljön majd velem 1. szintén Kaszás miatt, 2. hogy ne legyek egyedül, 3. úgysem akar elengedni sehová egyedül azok után, hogy a távollétében találkoztam SzT-vel...
Nem tudom, Vincere felvette-e Veled a kapcsolatot: (VA-reklamálásod után) szerettünk volna Téged is elhívni ma moziba, de a megadott címed nem működött. Ha van másik, értesíts minket, légy szíves!
Hermelin:
Előttetek (Colinosok) mindig egyedül jártam moziba (szerettem), színházba pedig egyáltalán nem.
Rájöttem, hogy a 30-ból kétszer voltam egyedül színházban, a Pinokkión (ahová Brigó nem ért oda Tatáról) és a Vészmadáron (nagyon hosszú volt a szünet). Hacsak tehetem, társasággal megyek, a közös élmény egészen más!
Megtettem! Előttem 4.67 volt az átlag, most pedig:
"13 olvasónk szavazata alapján ez a színdarab 4.69 osztályzatot ért el."
Mi az, hogy csak 13-an szavaztunk eddig összesen?
Az emberek nyilván nem tudnak az oldal létezéséről. Nélküled én sem kezdtem volna el keresgetni...
Találtam egy riportot Egressy Zoltánnal! (Sóska-szerző)
Utólag is áldom az elképzelésemet, hogy az engem érdeklő cikkeket kiválogassam a hozzám jut napilapokból... Ezek szerint van reményem (bár nem sok), hogy akár a Fejér Megyei Hírlapban is írtak a darabról. A Dunaújvárosit a nagymamámék fizetik elő, akik azóta már nyilván eltüzelték ezt a cikket is. ÁÁÁ!!! (CC fájdalmasan felordít)
Neked ez is megvan eredeti formában? Honnan szereztél róla tudomást?
Engem a színpadi alakításai bűvölnek el és az a sajátos helyzetem, hogy csakis a színpadon látható SZT érdekel: az őszinte alakítások, a jelenlét ereje és azok az egyedi csodák, amikre ő képes.
ez akár a topik mottója is lehetne...
Szia, oldadore, én is üdvözöllek! Azért csak most, mert most jutottam géphez.
Nagyon irigyellek, h. ilyen régóta van lehetőséged Sz.T-t nézni, és az általad birtokolt cikkek miatt is. Te miskolci vagy egyébként?
A Mezítláb a parkbant mi is meg akarjuk nézni CC-vel ősszel. Hogy tetszett benne Pálfi Katalin? Kíváncsi vagyok, mert őt személyesen is ismerem.
A III. Richárdot is tervezzük, remélem összejön.
Érdekes, h. azt írod, egyedül szeretsz színházba járni, ilyet még nem hallottam. De örülök, h. nyitott vagy rá, h. megbeszéljük a darabokat.
"Nehéz dolguk van a játszóknak, kivéve elsőül és leginkább is Szervét Tibort, aki egész egyszerűen telitalálat. Remek hangsúllyal felvitt visszakérdezések, pontos ritmusok, apró gesztusok, amiktől ez a valószínűtlenre írt Philip úgy él, hogy az valami pazar. Szervét minden pillanatban feledtetni képes a színház színházságát: mintha csak a mi kis magyar konyhánkban mesélne." (Egy nem igazán emberbarát = Dunaújvárosi Hírlap, 2000.10.02.p.5.)
CC, köszönöm a meghívásotokat a következő Emberbarát előadására, ámde színházba egyedül szeretek járni - nincs is olyan, aki ezt a tempót bírná (csak a szüneteket nehezebb így kibírni). A látott előadásokról azonban szívesen cserélek véleményt:
A Mezítláb a parkban-t másfél hónapja láttam Miskolcon. Most úgy emlékszem rá, hogy ez a darab volt az, ahol a túlzsúfolt-piros színpadon túl sokat rohangálnak céltalanul (takarítás, tetőn-dűlöngélés címén), de szerencsére van ott jónéhány szép, emberi pillanat is - amiért szívesen megnézném megint... Ha megnézitek, feltétlenül írjátok meg a véleményeteket, nagyon érdekelne és azt sem bánom, ha vitatkoztok velem :-).
Alig várom, hogy a III. Richárdot is megnézhessem Szegeden.
Még inkább irigyellek... El is sunnyogok szép csendben... (19:50-kor indul a vonatom a Déliből, oda is kell metróznom)
Jó hétvégét!
A színházra én csak decemberben kaptam rá, de egyre inkább rászokom: májusban 14 előadást láttam (4 Szervét, 3 Kálid Artúr, 2 László Zsolt), ebből 7 nap alatt 8-at... :-)
Cyrano, Mágnás Miska, Ivanov, Ványa bácsi... és minden, mindenhol, többször... lassan színházmánia-elvonókúrára fogom magam - és persze, járok más színházakba is.
Tudtad, hogy szavazni lehet az Anconai szerelmesekre, vagy más színdarabokra is, itt:
www.relax.hu/szinikritika.php?id=2017
(Sajnos egy gépről csak egyetlen egy szavazatot fogad el a program.) Üdv.
Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy ne lepődj meg, ha nem mindig reagálok ilyen gyorsan: csak a munhahelyemen van internet, ahol bizony dolgozni is kell...
CC, milyen gyorsan válaszoltál, te tényleg 'karban tartod' a topicot! A Colin Firth topicban most ünnepeltük a 10000. hozzászólást, folyamatosan fórumon vagyok és láttam fent, a Kedvencekben, hogy újra írtál, hát "tűztem" megnézni, mit is. Aki igazán újító munkát végez itt, az Vincere, én csak reagálgatok.
A képeket, cikkeket 1987-től gyűjtöm (visszamenőleg), szkennelni azonban nincs lehetőségem. Esetleg ti meg tudnátok szervezni könyvtári másolatról? A munkahelyemen van szkenner, de olyan piszok rossz a minősége (150 dpi és zöld csíkok a szövegen, képen egyaránt), hogy csak azt szkennelek be rajta, amit muszáj, a többivel megvárom a leendő sajátomat (végülis nem olyan nagy költség).
Őt a színpadon láttam meg és azóta is csak onnan (és a cikkekből) ismerem. Na jó, de mikor és miben? Részleteket, please!
A Valami Amerikát sem fogod megnézni? Én örültem neki, hogy ezáltal sokkal többen ismerhetik meg a nevét, olyanok is, akiknek eszükbe sem jutna elmenni színházba ... mondjuk azok úgysem a játékával foglalkoznak, csak a sztorival.
Engem a színpadi alakításai bűvölnek el és az a sajátos helyzetem, hogy csakis a színpadon látható SZT érdekel: az őszinte alakítások, a jelenlét ereje és azok az egyedi csodák, amikre ő képes. Ez nem kevés, nekem épp elég. Szívemből szóltál, de azért én annak is hihetetlenül megörültem, amikor megláttam, hogy mindössze néhány méterre áll tőlem a magánember SzT, akitől talán autogramot is kérhetek. És milyen kedves volt! Életreszóló élmény marad a találkozás, még ha többször nem is fordul elő.
Az Emberbarátot láttad már? Vincerével ősszel is megnézzük majd, az biztos! Eljönnél velünk?
Azért írhatok még? Micsoda kérdés ez? Itt a helyed!
CC, milyen gyorsan válaszoltál, te tényleg 'karban tartod' a topicot!
A képeket, cikkeket 1987-től gyűjtöm (visszamenőleg), szkennelni azonban nincs lehetőségem. Esetleg ti meg tudnátok szervezni könyvtári másolatról?
Őt a színpadon láttam meg és azóta is csak onnan (és a cikkekből) ismerem. Engem a színpadi alakításai bűvölnek el és az a sajátos helyzetem, hogy csakis a színpadon látható SZT érdekel: az őszinte alakítások, a jelenlét ereje és azok az egyedi csodák, amikre ő képes. Ez nem kevés, nekem épp elég. Azért írhatok még?
Szia Oldadore!
Örülök, hogy ránk találtál!
Irigylésreméltó a gyűjteményed! Sajnos ilyen régi dokumentumokkal nem rendelkezem és van egy olyan gyanúm, hogy ezek az internetre sem kerültek még fel. :-(
Ha hiszed, ha nem: SzT volt az első, akiről azt gondoltam, szívesen elkészíteném a honlapját! (Ha tudnám, hogy' kell ... dehát egy tanfolyamon elsajátítható a tudomány). A szinhaz.hu-n elég gyatra a róla szóló összeállítás, hiába, a Radnótinak nyilván nincs lehetősége minden egyes művészük honlapjának folyamatos karbantartására, bővítésére. Mindjárt más lenne a helyzet, ha egy-két segítőkész és lelkes rajongó összefogna!
Ha be tudod szkennelni az említett képeket, cikkeket, szívesen felteszem a tar.hu-ra és bemásolom őket ide. Mit szólsz?
Ha ilyen régi rajongója vagy az úrnak, talán dedikált képed is van róla? Mesélj, hogyan ismerted meg!
Kedves Alapítók, CC és Vincere, üdvözlet nektek és éljen a topic!
Remek a képgyűjteményetek, néhány tippet tudok küldeni hozzá: Új Tükör 1988.07.10.(interjú), Népszava 93.02.15.(interjú), Színházi Esték címlapja 94.febr.(Hamlet), Pesti Műsor címlapja 94.03.3-9.(Hamlet).
Kár, hogy Neki még nincs saját honlapja képekkel, interjúkkal, kritika-idézetekkel, vendégkönyvvel (mint ahogy létezik már néhány ilyen jó honlap, például Ónodi Eszteré is ilyen). Ha Ő készíttetne egyet, tudnánk segíteni a szerkesztésében, nem?
Jaj, ez szörnyű! Meg nem mondom már, hogy melyik darabban, de velem is előfordult hasonló, szerencsére csak az előadás kezdetén, nem végig. Hunyorognom kellett és vigyázni, hogy ne kezdjek el könnyezni.
Eddig egyetlen alkalommal ültem erkélyen (ápr. 26., Gyalog galopp), de azt nem kívánom vissza. Jól szórakoztam, de a kezem és lábam elzsibbadt az előadás végére a hülye testtartástól (előre kellett hajolnom, hogy rendesen lássak).