Még sose csináltam grabbelést.
Kipróbáltam az EAC-ot, de azt írja nincs audio lemez a lejátszóban. Pioneer dvd, meg LG író van, de akármelyikbe teszem az audio CD-t nem látja. Hogy kell ezt csinálni?
elég kellemetlen az ügy, remélem tud valaki segíteni. arról van szó, ha egy hosszabb wave file-t (10 perc fölött) akarok cd-re írni, a számban elszórva kisebb-nagyobb pattogások hallhatók. többféle írási sebességgel próbálkoztam, sőt, többféle íróval, de az eredmény ugyanaz. most egy plextor van a gépben, mellesleg vadi új. maga a wave hibátlan, mert pc-ről való lejátszáskor nem hallani pattogásokat, úgyhogy csak az átvitelnél sérülhet meg valahogy.... van egy pár selejt cd-m, mindegyiken máshol vannak a pattanások. jó nagy szívás, ötletem semmi. ha valakinek van, légyszi szóljon!!
Mostanában tapasztalom, hogy a Clone CD-vel megírt cd-ket a rendszer csak újraindítás után látja. Régen nem volt ilyen. Az ujabb verziójú Clone CD-nek tudható be, vagy a rendszeremen elállítodott valami?
Kösz a választ. Csak azt nem értem, miért van az, hogy egyszer timing problemek, másodszorra pedig semmi hiba Burst módban.
"nem volt olyan konfig-om , ahol az EAC burst módban hibátlanul tudott volna grabbelni."
Lehetnek olyan hibák is, amit nem jelez ki az EAC, vagy ha aszondja jó, az tényleg jó?
Az EAC egy nagyon praktikus dolgot beletehetne: Ha Timing problem van, újraolvassa csak azt a másodpercet, ahol a hiba volt, ha akkor is hiba van, akkor megpróbálja Synchro módban, ha úgy se megy, akkor Security módban, és ha úgy se, akkor mondja csak, hogy hibás.
Én most ugyanezt teszem, csak
1.) kézzel
2.) egy hiba miatt az egész tracket kell újraolvasnom
Nem az 50x Sony-val lenne a baj, hanem az IDE-vel. Én próbáltam 12x írni (Aopen 52x, LG 12x), egy kábelen voltak (akkor még tudatlan voltam :), és a 2. CD lett rossz, igaz közben még a vinyón is matattam. Szóval kockázatos, úgyhogy inkább ne.
Ha csak az asztali cuccon hallod, akkor eddig csak figylmetlen voltál... 8-) HP,Plexi,Ricoh, és most TEAC 516EB; ezek voltak az íróim: az asztali Yamaha-n lejátszva minden írott CD-nél megvan a végén "cicc", csak figyelni kell... Ha csak néhánynál hallod, akkor mákod van.. 8-)
Te ne mondd már nekem, hogy ez normális, hogy minden 10. cédé úgy fejeződik be, hogy a pattanás szétviszi a fejem, ha fülhallgató van rajtam! Eddig ezt nem csinálta.
Először is:
Wav-ba le kell szedni a cuccost, pl. Winamppal. (Output plugint átállítani DiskWriter pluginra)
Utána fogsz egy wav-editor programot, (én pl. a GoldWave-et szoktam erre a célra használni), kijelölöd az első számot -> cut -> paste as new -> mentés. Aztán így tovább.
A wav-ot már tökéletesen fel lehet írni audio formában, csak arra vigyázz, hogy állítsd be, hogy a CD-író program 0 sec szünetet hagyjon két szám között.
Lg 8080b-s irom van...Tudom hogy nem nagyon kene mast futtani cd iras kozben, de ha barmit megnyitok olyankor, akkor a cdmnek lottek.
Mi lehet a baj?
a rendszer csak ugy a lenyeget:
amd k6-2 500
Gygabite alaplap
128 mega ram
matrox g400-s vidikartya
Segítség kellene! Van két db. nagy mp3-am ( 70, és 103 mega) amik egyben vannak, és tartalmaznak vagy 12-15 számot. Komplett koncertek, csak egybe rakták őket, és nincs a számok közt szünet. Audióba akarnám felírni, de nem tudom hogy mivel lehetne számonként szétszedni, mert egyben nagy gáz lenne felírni, mivel nem tudnék a számok közt menetelni. Szóval mivel lehet szétszedni számokra a cuccot?
Pankeaux: Írótól is függ, de bejöhet, amit Vitya írt... Ha ilyesmivel próbálkozol, akkor inkább a Feurio Writer System Diagnosis-át ajánlom erre a célra; ott kényelmesen, és biztosan fel tudod függeszteni a scsi1hlp.vxd-t, vagy bármi más, rendszerszintű szolgáltatást...
Nekem hasonló gondjaim voltak Me alatt, és ott az segített, hogy a SCSI1HLP.VXD című fölösleges fájlocskának a kiterjesztését átírtam bármire. Nem biztos hogy ugyanez a probléma 98 alatt is, de próbáld ki!
TEAC 8x8x32x-esem van (W54E, vagy vmi ilyesmi), és most nagyobb mennyiségű audiot kéne írnom havernak.
Az lenne a kérdésem, hogy mennyire megbízható a 8x-os on-the-fly?
Az olvasóm Sony 50x-es.
Bixi(4572): szedd le, és tedd föl a szintén Intel-es Ultra Ata Storage Driver 6.20-t. Ez volt az elődje az IAA-nak, de jobb a kompatibilitása (pl. Norton Speeddisk,stb.) az íróprogikkal (is).
Toyotakacsa(4569): azért nem tökéletes a megoldás, mert a progik elég gyakran tesznek a saját directory-jukba is fájlokat...8-( Én inkább a Tweaki For Power Users-el (de a System Mechanic is jó..) irányítom oda az adat dir-eket(history, cache, levelezés, stb...), ahová nekem tetszik, és utána már jöhet az általad leírt módszer.
Egy 815-ösre felraktam a legújabb Intel® Application Acceleratort (ebbe van integrálva az új hdd driver). A directx progim nem látja utána írhatónak a cdrw-t... Mi lehet a hibás?