Dopeman lassan hőssé válik a bazmegnek köszönhetően . A rendőrség nyomoz, a kurucok péniszirigysége kezelve van, az interneten mindenki igyekszik megmagyarázni logikusan, hogy a szólásszabadság egy olyan itthon megfoghatatlan izé, amit nálunk régebben demokratizált országokban[...] Bővebben!Tovább »
Dopemen stílusa legfeljebb a Bp.-i VII.-VIII. kerületiek egy részének érzésvilágát tükrözi.
Különben meg joga van lábtörlőt csináltatni magából. Ja és az ő köreikben a negatív hírnévnek is van értéke. Hogy milyen áron? Az már úgy látszik, egyáltalán nem számít.
Himnusz-feldolgozást készített október 23-án Dopeman. A dal miatt akár egy évre is rácsok mögé zárhatják.
"A nemzeti jelkép megsértésének gyanújával fogták perbe Dopemant, aki nem gondolta volna, hogy ekkora balhé lesz abból, hogy a nemzeti ünnepen sétálgatva rögzített egy videóklipet a Himnusz-feldolgozásához.
"Emberek! Őszinte leszek, még engem is meglepett, de az ügyészség nyomozást indít a Bazmeg ügyben!"
- írta Dopeman a Facebook oldalán. A feldolgozás valóban nem mellőzi a csúnya szavakat, de a rapper úgy véli, ez egy szubjektív művészi alkotás. Csupán csak azt akarta kifejezni, ahogyan szerinte az átlag magyar érez."
Én, mint átlag magyar, kategorikusan visszautasítom még a puszta feltételezést is, hogy az én érzésvilágomat ilyen ocsmány szavak jellemeznék.
Nem kívánom, hogy eljárjanak vele szemben, de szégyellje magát, hogy meggyanúsított és hogy ezzel a stílussal maga mellé próbálta alacsonyítani az átlagembert.
Eddig sem voltam a híve, de ezután meg pláne nem leszek.
A himnusz szent és sérthetetlen... és változtatható?
Hazánkban nyomozás indult Dopeman „himnusza” miatt, Ausztriában pedig korszerűsítették az osztrák himnuszt...
MTI|2011. december 8.||
Nyomozást rendelt el nemzeti jelkép megsértésének vétsége miatt a VII. kerületi ügyészség – közölte Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI-vel szerdán azzal összefüggésben, hogy a hvg.hu – RTL Klubra hivatkozó – beszámolója szerint tizenöt feljelentés alapján vizsgálódnak a Dopeman művésznevű előadó „himnusza” miatt.
A szóvivő közlése szerint a nyomozást a VII. kerületi rendőrkapitányság folytatja.
„B...szd meg az Orbánt, b...szd meg a kormányt, b...szd meg az MSZP-t és a Gyurcsányt” – idézi a hvg.hu Dopeman számának kezdősorát. Mint írták, a rapper, polgári nevén Pityinger László szerint az volt a cél, hogy megénekelje, mit érez egy „átlag magyar”. A hvg.hu minősítése szerint a trágár himnuszba a magyar Himnusz szövegének egyes sorait is beleszőtték.
"Hogy mijjafaszom ellen lépsz te fel intézményesen???"
Nem én, te diszlexiás. Fuss neki mégegyszer a hozzászólásomnak, és ha azt látod újra, hogy én akarok fellépni Pityinger Pista bazdmegelése ellen, akkkor iratkozz vissza az elemi első osztályba.
A Dopeman-verzió kétféle embernek érdekes összesen:
a ganxsta-rap fogyasztó szánalmas kisebbségnek
az unatkozó, saját elrontott élete elől mondvacsinált nemzetvédésbe menekülő szánalmas kisebbségnek
Aztán vannak a többiek, minimum 98%-ban, akiknek igazából mindegy, hogy mi lesz ezzel a verzióval, nem érdekes nekik, nem változik tőle semmi. Ugyanakkor azt nagyon nem szeretnék, ha netán egyszer valami félreérthetőt gajdolnak a zuhany alatt, másnap szó nélkül fekete autó jönne érettük. De eddig a gondolatig már nyilván csak az jut el, akinek szoktak lenni gondolatai.