Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.12 0 0 272

hi

sziasztok nekem van egy X20DTL-es astrám és azt szeretném megkérdezni hogy tudja e valaki,hogy hol hejezkedik el az olaj nyomás szabályzó szelep????

mert álitólag  fel tud akadni.

illetve hogyan jelentkezik hogyha nagy az olajnyomás ill. kicsi??

opelke Creative Commons License 2008.01.30 0 0 271
mINDEKINEK hELLO!
Az alábbi linken található egy letölthető ASTRA F javítási kézikönyv.
Sajnos, némelyik ábra nem jól látszik, de hátha tudjátok használni.

http://opelke.uw.hu/

Add tovább a linket másoknak is! Sok sikert!
DJuri2 Creative Commons License 2008.01.20 0 0 270

Sziasztok,

új családi autót szeretnénk venni. 2004-05-ös dízel H astrát néztünk ki. Lebeszéltek a 307-esről, így ez maradt.

Láttam, hogy viszonylag sok fajta motor van, 1.7-esben kettő is: 82 és 101 LE-s. Elsősorban ezeket láttam. A totalcaron olvastam, hogy már van 1.3-as is, de gondolom az fiatalabb.

Melyik jó? Elsősorban meghibásodás és fogyasztás érdekel. Nem lényeges szempont a gyorsulás, mert családi autó lesz, de nem ártana, ha menne is..

Előre is köszönöm.

Djuri

Bezzeggyerek Creative Commons License 2008.01.11 0 0 269
Sziasztok!
Új vagyok itt,Üdvözlök mindenkit aki e villámos márkát választotta.
Nekem is van egy ,mégpedig egy Kadett 1,7D.1989es.
Riasztó,központizár,szervókormány,meg természetesen rozsda itt ott.

A gondom a köv: Hidegen nehezen indul,sokat kell gázadással köszörülni/10-15 sec/,ha elkapja noncs alapjárat,csak ha tartom a gázpedált.Korábban kb 2év és 70.000km simán röffent -20ban is.
Csinál továbbá olyat,hogy inditás után mig nem pörettem meg a motort egy erősebb gázfröccsel,elég kopogósan jár/ mint egy öreg FIAT diesel/.Ilyenkor elindulva vele gázadásra a kopogás már nekem fáj,de egy -üres-gázfröccs -korom kombináció után lehalkul normális diesel csattogásra.
Illetve részterhelésen rángat.kb olyan 3ik seb 50km/ó körüli fordulatoknál.Először csak kicsit,aztán jobban,végül már ki akar esni a motor.Kuplung ki-be,megint előlről.
Fölé kell váltani,akkor nem rángat be.De ez nem normális szerintem.
Ha az adagoló nem kapja meg a motorról a "meleg" jelzést az egyik vezetéken a kettőből, a csattogást nem lehet elmulasztani.

Erre varrjatok gombot.
Mihez nyuljak?
Műhelyünk van,Fater,meg egy haver is autószerelő,bár az Öreg már nem praktizál.

Köszönettel
B.István

Ui: Ezt először elküldtem aZ Astra Kadett topikba is,de ide kellett volna.
Ha valaki kétszer olvassa,és zavarja ,attól elnézést kérek.
izirajder29 Creative Commons License 2008.01.10 0 0 268
Sziasztok!

95-ös diesel F astrához x17dtl keresek vezérműszíj burkolat alsó részt.

Előre is köszi!

www.izé.hu Creative Commons License 2008.01.02 0 0 267
Sziasztok!

Astra G-ben kellene egy pár vezetéket átjuttatnom az utastérből a motortérbe. Van erre valakinek ötlete, hogy hol lehetne ilyennel próbálkozni? A gyári átvezetést elég bonyolultnak találom, hogy oda berakjak plusz vezetékeket. Azon kívül nem találok egyéb lukat, hacsak nincs elburkolva. Mert hát a tüzfal hangelnyelővel van borkolva. Az autó egyébkként egy GM motoros dízel változat. X17DTL
OpelesLacika Creative Commons License 2008.01.01 0 0 266
Szia Nutty! Érdekelne a dolog bár kicsit sokallom... de legyen. Kivitelezés?
Előzmény: Nutty (265)
Nutty Creative Commons License 2007.12.31 0 0 265
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=74680544&t=9060648
Előzmény: OpelesLacika (264)
OpelesLacika Creative Commons License 2007.12.30 0 0 264

Sziasztok!

Szerintetek hol tudom elérni ezt a könyvet, nem tudom kihez is kellene irnom, van ötletetek???

Előzmény: Törölt nick (262)
OpelesLacika Creative Commons License 2007.12.30 0 0 263

Üdv.

Engem érdekelne ez az e-book, akár minél hamarabb, merthogy 2 hete vagyok egy nekem új vectra új tulaja... Hogy tudlak elérni?

tel.:0630/354-9171

garupeti Creative Commons License 2007.11.11 0 0 261
Sziasztok én opel astra h hoz keresnék váltót M32 es tipust ha esetleg van valakinek.1.9 diesel az enyém és 2005 évj.Ha valaki tud hivjon 06705110340
Előre is köszi
Mogyis Pitty Creative Commons License 2007.09.30 0 0 260

Előszőr  is mikór volt olajcsere azzal kellene kezdeni mert lehet hogy régi az olaj és híg, másrészt az olaj gombát kell megnézni mert az ad jelet a lámpának. Olaj sártól koszos lehet és ragadhat , Ha kiveszed van rajta egy kis lyuk és talán ki tudod pucolni kicsit negjáratni egy tűvel  a benne lévő pici lapocskát, azt nyomja az olaj.

Ha ez sem segít akkór az olaj szivattyúba is van szelep , és állás után elejti az olajat, vagy maga a szivattyú kezd kopott lenni de ezt betudják mérni órával a gomba helyén. Remélem tudtam valamit segíteni sajnos sok az összetevője de elöszőr méresd be az olajnyomást.

Előzmény: nknorbi (258)
nknorbi Creative Commons License 2007.09.29 0 0 258
Sziasztok! Olyan problémám lenne hogyha 1-2 orát áll az autóm az olaj visszajelző lámpám kb 5-6 másodperc múlva alszik el!???? astra classic II 1.7cdti 82le
Mogyis Pitty Creative Commons License 2007.09.29 0 0 257

Sziasztok.

van egyproblémám astra 1,7tds isuzu autómmal. Néha nem úgy megy ahogy kellene olyankor hangossabban is jár és kokszol is kicsit, olykor meg megy mint a meszes és halkabb a járása. Mi lehet vele ? A porlasztók csinálhatják  vagy a turbó szarakszik?

Lehet benne légtömegmérő 93 -as az autó és azt eheti a fene? segitsetek kideríteni niért csinálja.

erneszt70 Creative Commons License 2007.09.09 0 0 256
Sziasztok!Nekem van egy (Y17DT)Isuzu1.7dti astrám 2001-es.Menet kőzben szaggat,rángat(nem mindig) Az OPEL -nál nem irt ki hibakódot,de elmentem egy au.vill.szer.-hőz,akinek jóbb a müszere.Nála a mot.vezérlő elektronikát irta.Állo helyzetben +93'C-fok a beszivott levegőt érzékel!! Ha a légtőmegmérőről lehúzzuk a csatlakozót nem áll vissza -40'C-ra , ill. nem ír kábelszakadást.Ezzel szemben +100'C-ra megy fel az érték.Egy másik szerelő azt mondta ,az autó hamis adatokat add vissza,és nem az a baj,hanem az adagolóvezérlő elektronika a hibás.Most nem tudom kinek van igaza.Állítolag szokták javítani,nem kell drágán másikat venni.Ha tud valaki tapasztalattal segíteni , megköszönöm!!                                          Email: erneszt70 @citromail.hu
erneszt70 Creative Commons License 2007.09.09 0 0 255
Szia! Nekem is (Y17DT)isuzu motoros astrám van ,ezzel a problémával.Neked sikerült már megjavítattni?Cimem:erneszt70@citromail.hu  Ha igen mi volt a hiba?
Előzmény: tjsz (173)
jabba1 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 254

Sziasztok!

Sajnos sorra jönnek elő  a hibák a B-s zafirámon......1.9 cdti 150 Le.

Ma jöttem vele haza, autópálya 160 tempomat...és már majdnem haza érkezvén furcsa erős hangot hallottam a motortérből(zene mellett!!!!!) majd mikor lassaban mentem úgy 50 körül, akkor égett gumi vagy égett kuplung szagot éreztem....

Haza értem és a garázsban felnyitottam a motorháztetőt és erős szag csapott meg +++füstölt vmi!!

Nem tom mit tegyek? el merjek e vele indulni holnap? mondjuk az bisztos h beviszem a szervíbe!!!

Diagnosztikával ki lehet az ilyen hibák okát mutatni????

üdv : jabba1

index27 Creative Commons License 2007.08.26 0 0 253

Hi,

van egy egyeves Opel Astra Classic 1.7CDTi-s kocsim aminek immar masodszor jelzett hibat a kipufogo osszetetel lampa. Az elso esetben olaszorszagban javitottak nem kis bonyodalmak aran es mivel nem tudtunk olaszul es a GM sem nem tudom miert jelezett , masodszor magyarorszagon vittem szervizbe ahol is azt mondtak hogy a computer a fojtó szelep hibajat jelezte es csak nyugtazni kellet.

A KERDES:

Mi is az a folytó szelep es milyen hibajelensegeket okoz a hibaja?

Elore is THX.

fecó38 Creative Commons License 2007.07.27 0 0 252
Nagyon szivesen ,máskor is.
Üdv. Fecó
Előzmény: xmanti (251)
xmanti Creative Commons License 2007.07.23 0 0 251
Sziasztok !
fecó38 köszönöm a segítséget, megkaptam az emailt is KÖSZI.
Megvettem az olajat szűrőt, holnap csere.
Üdv. xmanti.
Előzmény: fecó38 (250)
fecó38 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 250
Szia !
4.5 Liter 15w40 est ír a kadett E kezelési könyv.
Előzmény: xmanti (249)
xmanti Creative Commons License 2007.07.22 0 0 249
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérek! Olajat szeretnék cserélni a barátnőm kocsijában, 89-es Opel kadett 1.5 TD (Isuzu motoros) eddig a szerelő cserélte. Sajnos nem tudom milyen olaj kell hozzá. Könyve nincs meg, kérnék egy kis segítséget.
Köszi.
fecó38 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 248
0,35 bar
Előzmény: p_zsolt (247)
p_zsolt Creative Commons License 2007.07.03 0 0 247

Üdv! Tisztelt opel motor tudósok!

Egy segítségre volna szükségem:

Az x17dtl (17dtl) motor turbója (gt1544) mennyivel(bar) tölt?

A gyári értékek min.-max., és tapasztalati értékekre is kíváncsi vagyok.

Köszönöm.

befaster Creative Commons License 2007.06.16 0 0 246
Nem olvastál figyelmesen. De kössz a tippet. Az adagolót ismerem, csak nem értem amit leírtál. Na mind1
Előzmény: fecó38 (245)
fecó38 Creative Commons License 2007.06.16 0 0 245
Neked benzines autód van ?Ha érdekel az adagolók müködési elve,akkor nézd meg az AUTÓSZERELŐ-MŰHELY című fórumon.ÍRD BE a keresőbe ,hogy adagoló. Jó szórakozást.
Előzmény: befaster (244)
befaster Creative Commons License 2007.06.15 0 0 244

Na ez kezd érdekelni. Ha a vákum dob csak az alapjáratot emeli  akkor miért van a motor hőfokához igazítva.  Nem ismerem ennek az adagolónak a belét  de látom hogy 1 kart mozdít és szerintem több kaját ad neki. Tehát valami dúsító szerű szerepet játszik.  Ha megkérhetlek légyszíves írd le valójában hogy működik ez a renszer( szerinted).  Tehát hogyan állítja az előtöltést és mikor melyik szelep dolgozik, valamint mikor kell áramot kapnia és kattania kell-e neki.

tulajdonképp az adagoló alatti szelepről beszélünk.

Előzmény: fecó38 (240)
www.izé.hu Creative Commons License 2007.06.12 0 0 243
Ha nincs más megoldás, akkor marad a Te verziód, bár elég macerás átjuttatni egy plusz kábel a homlokfalon, de még dolgozom rajta. Ráadásul ennek a computere benn van a bal első doblemez és sárvédő között. :) 
Előzmény: fecó38 (242)
fecó38 Creative Commons License 2007.06.12 0 0 242
Sajnos nincs G astrához rajzom.Esetleg vihetnél a gyújtáskapcsolóról egy 15-ös szálat az adagolóra.Akkor ha leveszed a gyújtást meg áll az autó.

Előzmény: www.izé.hu (241)
www.izé.hu Creative Commons License 2007.06.12 0 0 241

Fecó!

Nincs véletlenül egy villamos rajzod a G Astráról is? Kellene egy 15-ös (gyújtás) vezetéket lelnem a motortérben, de egyelőre nem találtam. Ezt kéne az adagolóra kötnöm, hogy az autót el lehessen inditani és leállitani. Most ideiglenesen kap villanyt. Néztem a motortérben a reléket, de ott ugy van megoldva, hogy gyujtásnál mérhető 12V, de addig megmarad, amig jár a motor, hiába veszem ki a slusszkulcsot a zárból. Amint leáll a motor, a relé is kattan és nincs gyujtás fesz. Gyanitom, hogy a gyujtás (15) vezeték először a kompjuterbe megy bele és onnon jön tovább a motortérbe. Fel lehetne rakni egy külön inditógombot, de maradnék inkább a gyári megoldásnál, vagyis kulcsos inditásnál.

Tamás

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!