A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
A VW-s MFD2 megegyezik a Skodás MFD2-vel, csak a bejelentkező képernyő és a gombok megvilágítása (és talán a gombok színe) más, de a külső méreteik egyeznek.
Ha a márkaszervizbe bemész, hamar kikeresik és megrendelik Neked a megfelelő keretet ill. középkonzol-előlapot, már ha ugyanarról beszélünk.
Még a márkaszervizben is "csak" 5 eFt körüli összegbe kerül.
Ha ennyit nem szánsz rá, akkor próbáld meg KoBe-t www.kobetuning.hu, nála vannak bontott cuccok, találtok ilyet is.
> Megszereztem a BMW 2009.2 verziójú térképét, házasítottam a VW v4 west europe > térképpel és második próbálkozásra megette a készülék.
Nekem olyan van letöltve, ami kevert VW-nyugat, és BMW-kelet.... Torrent oldalon volt. Ilyen: http://isohunt.com/torrent_details/120168517/Bmw+Navi?tab=summary CD_66729.nrg
Uploader's Comments: VOLKSWAGEN DVD Navigation with BMW-Professional 09-1 insert
Why? 1. The last VW Navi-Map is Q4-2007! 2. The last BMW-Navi-Map is Q2-2008! ? 3. At the BMW-DVD is Europe east & west included
The only ''glitches'' with a such prepared DVD are: There is no Topographic Map available. (BMW seems to haven’t this Feature) POIs show only in Western Europe part of the Map! Navigation & Map in Eastern Europe part of the Map works correctly!
So here it is West and East Europe V4
Volkswagen : (RNS 510)
Seat : (Mediasystem)
Skoda : (RNS Trinax/RNS Columbus)
Enjoy
After finish downloading PLEASE SEED I hope that it will work for all the RNS
valaki írt itt korábban, hogy a BMW-nek frissebbek a térképei.
Körüljártam ezt a problémakört is új belépőként, és ez is megoldódni látszik.
Megszereztem a BMW 2009.2 verziójú térképét, házasítottam a VW v4 west europe térképpel és második próbálkozásra megette a készülék.
pl. van északi híd, van M7 határig, van M6, van M70
2 percet nézegettem eddig, többet nem tudok egyenlőre, csak gondoltam jelzem, hátha mást is érdekel.
kérdés: az normális, hogy a térkép felmásolása közben nincs semmi visszajelzés, hogy hol tart? meg hogy másol-e egyáltalán? csak ha ki akarom venni a lemezt, akkor ír, hogy ne tegyem. Ez az első térképfeltöltésem. van valakinek tapasztalata?
voice controle speed limit on display together OPS and rear cam ( like audi) SDHC 32 GB swich off display menu for settings climatronic on screen clock on display when the rns or columbus shut down....."
Szeptember végén mennék Horvátországba, de a jelenlegi V4 navigációs lemezem csak Nyugat.Európára és Magyarországra szól. Ezért az egy alkalomért nem vennék DVD lemezt. Találtam egy V3 East Europe ISO file-t, amit gondoltam ideiglenesen használhatnék. Kiírtam 4× sebessséggel rendes gyártmányú DVD-re, de az RNS510 nem eszi meg, "Invalid CD/DVD Error" üzenettel.
Így első nekifutásra nekem úgy tűnik, hogy ez egyáltalán nem normális. Szerintem egyáltalán nem kéne kódot kérnie (mert azt már egyszer megadtuk neki, és azóta nem cserélt autót a készülék)!
Voltál már szoftvert frissíteni?
(By the way a mester úr megszólítást köszönöm, de olyan messze vagyok én attól, mint Makó.... 8) )
Onnantól kezdve, hogy nem azzal jött ki a gyártósorról, máris nem tökéletesen "gyári megoldás". Ugyanannyi szopás lehet vele, mint egy profi, de utólagos megoldással.
Szerintem vegyél egy BT fülest vagy egyéb - rádióra köthető - kihangosítót. Ha meg van pénz, akkor fogadd meg a tanácsokat itt, sok ilyet látott már az itteni társaság. :)
(bár az örök igazság itt is él, hogy tedd félre a pénzt kamatozni, és a köv. kocsidba olyan csúcs verziót vehetsz, hogy még le is pippant. :p)
Alapvetően a gyári megoldások híve vagyok, mert azok 100%, hogy tökéletesen működnek a kocsival. Az, hogy mennyi gond van az utólagos beszereléssel azt nem tudom, a netes leírások alapján pont ugyan annyira kevés mint bármely más canbus-os eszközzel, kb plug&play+vagcom. Ettől függetlenül ez a fiscon is tetszik most. Még meg kell, hogy álmondjam, hogy egyáltalán akarok-e ennyit is költeni ilyesmire, vagy veszek 6ezerért egy BT fülest, vagy nem csinálok semmit és legrosszab esetben kockáztatom, h meglátnak a rendőrök telefonálni (amire az elmúlt 4 évben nem volt példa), szóval egyelőre dilemmában vagyok.
> Költeni akkor kell, ha menetközben szeretnéd látni is és nem csak hallgatni a filmet.
Mondjuk az a sebességjel-adatot letiltani elég drágán szokták hardveresen. Szoftverből (bár nem esküdnék meg rá, hogy mindegyiken lehet, de Golfnál írták róla) megközelítőleg 5 perc VAG-COM-mal, és ebben benne volt már, hogy be-bootolt a laptop, és lefőtt a kávé.
Persze, hogy befér mögé. Kivétel ha Touranod van, mert abban az audio környékén szerelni bármit is olyan, mintha szöges kesztyűben magadhoz nyúlnál :)) Minden cucc az audio mögé van feltolva, és szemernyi hely sem maradt az utólag beépítendő kütyüknek.
DVD-t tudsz nézni alapból állóhelyzetben. Költeni akkor kell, ha menetközben szeretnéd látni is és nem csak hallgatni a filmet.
A telefon kihangosításhoz sem kell feltétlenül vagyonokat költeni. Megoldható 5-10 ezerből is simán. Persze ez nem gyári megoldás és a telefonáláson kívül másra nem is jó. Az igények növelik az árakat itt is, ahogy az élet összes többi területén is... 8)
Mert ugye, ha akartál volna, akkor vehettél volna egy 15 éves szuzuki szamurájt is "szaré'-húgyé'", de Te Touareget szerettél volna, mégha picit drágább is. Kb ennyiről szól ez is! 8)
Bocs az értetlenkedésért, de ha jól értelmezem akkor nekem még az rns510-hez sok-sok pénzért vennem kell ezt azt, hogy mondjuk DVD filmet nézzek (szigorúan csak állva, a tv meg nem izgat) vagy telefonáljak. Akkor ez így alapból csak navi és MP3?