Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Szombaton a 17:20-kor induló 22-essel mentem a Köztemetőbe és csuklós volt. Ment rajta a klíma rendesen, szerencsére pont jól volt beállítva. :) Ugyanakkor az utaslétszám még a várakozásaimat is alúlmúlta, a Böszörményi úton csak 4, majd az agrárcentrum után 8 utas volt a buszon, és szerintem később sem voltak sokkal többen rajta. Am a 16:50-es is csuklós volt szombaton.
4-es már megint tiszta csuklós. Ennyi erővel hétvégenként visszarakhatnák a 28-ast is, legalább több utasa lenne, és persze több km kerülne a buszokba.
Azt is tegyük hozzá, hogy hosszú idő után ez az első hibátlan hír a dkv-tól.
Ellenben jól kicsesztek a bérletárusító "nénivel", hisz árnyék nélkül főhet a bádogdobozban egész nap! Kellemes hőfok kialakulhat majd a dobozban, kivéve, ha beszerelnek neki egy klímát.
Csalódott vagyok ismét.Ma utaztam az 505-ös pályaszámú villamossal amibe az új utastájékoztatós rendszer van.Amit látszólag megcsináltak a külső kijelzőket kicserélték illetve a belső kijelzőket.Sajnos a bemondó hang a régi maradt de még azt is elrontották mert sokkal torzabb lett és halkabb is ráadásul amit nagyon vártam volna az az,hogy a monitorok végre üzemeltek volna de sajnos egyik se működött.Szóval ebből az egészből valaki megint jól meg gazdagszik. :(
Eddig sem volt nagyon értelmes villamosközlekedés.
Amúgy addigra nem azt nyilatkozták, hogy a pályaszakasz egy része elkészül?! Ezt feltételezve viszont a tereléssel nem lesz gond.
A karnevál nem mehet tömegközlekedést kevésbé zavaró helyen hiszen pont a város fontosabb pontjai a menet útvonala. Valamint ha minél jobbn elviszed a karnevált az emberekhez annál többen látják, mivel maguktól sokan nem mennének ki, mert nem szomjaznak kulturális rendezvényekre, helyszínekre pl. színház.
Falikampó van nagyon sok helyen, pl. a Verestemplom falában is, vagy a Nap utcában lévő egyik téglaházon, a Svetits falábana Szent Anna utcában. A Jászai Mari utca előtt a 4-es későbbi belső végállomásánál a házfalról lóg egy egész szigetelőcsiga, színre festve. A Pallagi út - Nagyerdei körút sarkán van egy használaton kívüli oszlop, ami a pallagi vonal vezetékét tartotta. Plusz a kocsiszín trolitelep felé eső végében van egy csonkavágány, ami a DNyBV vágányhoz cstlakozott, és úgy tartott a Külső vásártéren keresztül a Kisállomáshoz. Az 5-ös vonal kocsijai használták azt a vágányt ki- és beálláshoz, mert a Nagytemplom előtt nem csatlakozott a fővonalba. Meg állítólag az Árpád téren a Nyíl utcát keresztező 6-os pályája helyén van egy aszfaltcsík, ami megegyezett a régi sínek helyével, de azt én sose tudtam kisilabizálni, hogy hogyan volt valójában.
Balu424 és ckg471 köszönöm szépen a segítségeteket! Tehát '58-as az "új" térképem.
Az a bizonyos 2004-es könyv megvan nekem is, de az csak annyit említ a régi 2-esről két helyen is, hogy 1956-ban indult és rövid ideig közlekedett. Hogy ez a rövid idő mindössze 1 hónap volt, az most meglepett. (OFF:Bár a rekordot szerintem a mi szegedi 8-as villamosunk tartja, ami 1951. január 22-29. között létezett, de nem olyan nyomvonalon, amit más járat nem használt.)
Egyébként az egykori debreceni mellékvonalaknak maradtak ma is látható nyomai? (ottfelejtett oszlop, peron, táblacsonk vagy falikampó)
És meddig volt a Rózsa utca a buszok kiinduló állomása?
Meg nézők se nagyon lesznek, kiindulva abból hogy tizen egynéhány éve is előfordult, hogy a Simonyi úton ment végig a menet. De ez legyen az ő bajuk...
Ma délután a Nagyerdőn próbázott az 511-es CAF. Csináltam képeket meg videót is de mobilról nem szenvedek vele. Majd vasárnap felrakom ha érdekli a társaságot. A spanyol személyzet nyomta hogy "no abla" ezért benyomtam a telefont néhány fotóra. Megértően mosolyogtak :-) Aztán előkerült a magyar vezér is de utazni nem lehetett.
A Bethlen - Hunyadi kereszteződés le lesz zárva, ez azért behatárol elég sokmindent.
Most le van zárva a Honvéd - Csemete is, nem tudom akkor is le lesz-e, de így az Egyetem sgt.-n közlekedő járatok csak a Füredi - Böszörméniy felé kerülhetnek. Ez nyilván mind függ a villamosépítés haladásától.
Szerintem jobb lett volna, ha a Hatvan utca kimarad az útvonalból és a Piac utcáról egyből a Péterfiára menne a menet.