Keresés

Részletes keresés

evm100508 Creative Commons License 2011.06.10 0 0 1889

Nagyon köszi a választ. Akkor ez eléggé boltfüggőnek tűnik. :-)

Szóval most vasárnap-hétfő lenne a kérdésem, hogy vajon az Ikea nyitva van-e meg mondjuk az Auchan. Szóval nagy az esélye, hogy nyitva lesz, hogyha múlt csütörtökön is nyitva volt?

 

Akkor a 2. kérdésemre még várok. :-)

Nicsinyo Creative Commons License 2011.06.10 0 0 1888

Elhiszem, hogy mindezek elég zavarosak. Amit te "àldozò csütörtöknek" nevezel az az "Ascension" (ami "mennybemenetelt" jelent).

Fizetett pirosbetûs ünnep, de az üzletek majdnem szabadon dönthetnek, h bezàrnak-e vagy nem. Azért majdnem, mert egymàs között meg kell szervezniük, h mikor ki tart nyitva (ugyanis legalàbb egynek nyitva kell tartania délig), h az emberek tudjanak élelmiszert vàsàrolni. Ez csak az élelmiszer-boltokra érvényes. Ugyanez a helyzet a vasàrnapi nyitvatartàssal is. Nàlunk pl. van egy Leclerc, Lidl, Aldi, Intermarché és egy 8àhuite (de ez kicsi csalàdi vàllalkozàs a belvàrosban), s ezek közül az Intermarché vasàrnap is nyitva van délig, a többi zàrva. Azt hiszem csak 2 ünnep van (vagy 3 a màjus 1-gyel ?), amikor minden zàrva van: Karàcsony (25.) és 14. juillet.

Ami a Pentocote-ot illeti a hétfô nem pirosbetûs, tehàt munkàltatòtòl függ, h megadja-e (amit esetleg màskor le kell dolgozni ?), ugyanigy az üzletek is szabadon döntik el. De ha zàrva lesznek, idôben ki kell irniuk az ajtòra.

 

A màsodik kérdésed még komplikàltabb, bevallom nem tudom, s nem akarok téves informàciòt adni.

Előzmény: evm100508 (1887)
evm100508 Creative Commons License 2011.06.10 0 0 1887

Sziasztok!

 

Lenne 2 kérdésem.

 

Itt a pünkösd hogy munkaszüneti nap? Merthogy azt láttam, hogy férjeméknél úgy van, hogy a hétfőt a munkahely adta meg. Most itt pl a vasárnap meg a hétfő is úgy lesz, hogy minden zárva lesz? Vagy nem? Meg az miért volt, hogy itt az áldozócsütörtök is munkaszüneti nap volt (múlt csütörtök), és mégis minden nyitva volt? Vagy itt nem úgy működnek a dolgok, mint otthon? Várhatóan hogy lesznek nyitva vagy zárva az üzletek vasárnap-hétfőn?

 

MÁsik kérdésem, hogy ahhoz hogy a lakásban legyen internet meg kábel TV először tényleg be kell jelentkeznünk a lakásban? Az hogy történik? Mi kell hozzá? Megvan  már a szerződésünk, alá van írva, de itt nem mi vagyunk a bérlők, hanem a cég, ahol a férjem dolgozik.

zümyke Creative Commons License 2011.06.10 0 0 1886

Köszönöm Nicsinyo!

 

Akkor várok majd, van idő még bőven, hogy döntsünk.:)

Előzmény: Nicsinyo (1880)
Rufella Creative Commons License 2011.06.09 0 0 1885

Figyelmeztetés mindenkinek !

Ne hagyjàtok ôrizetlenül csomagjaitokat még a TGV-n sem ! Nem gondoltam volna, h még a TGV-n is lopnak ! Többször utaztam màr ilyen vonaton (igaz innen csak 1 megàllò Pàrizs), s soha nem tapasztaltam, ami a lànyommal történt hétfôn. Angliàbòl jött àt, s Calais-nàl fölszàllt a TGV-re. A fülke elôtt erre a célra kiképzett csomagtartora helyezte bôröndjét, aztàn valòszinûleg el is aludt utazàs közben. A vonat megàllt még Lille-ben, aztàn Pàrizsban...ô Rennes-ig utazott. S mikor megérkezett, a bôröndje nem volt sehol. Jò nagy börönd, megpakolval. Odalett összes ruhàja (fôleg téliek voltak benne, melyeket haza akart szàllitani: téli kabàt, két pàr bôrcsizma, puloverek, az összes farmerja és nadràgja....stb.) :-(((

Tehàt valaki egy elôzô megàllònàl fogta a bôröndjét és leszàllt vele. Valòszinûleg Pàrizsban, mert utasok, akik ott szàlltak föl, mondtàk neki, h amikor ôk odatették csomagjukat, ott nem volt màs bôrönd.

Tehàt, vagy ne tegyétek erre a helyre a bôröndötöket, vagy  àllandòan szemmel tartsàtok. Ha megtehetitek utazzatok I.osztàlyon, még mindig olcsòbban jön ki, mint ha ùjra kell vàsàrolnotok az egész ruhatàratokat !

Meg àll az eszem....

Nicsinyo Creative Commons License 2011.06.09 0 0 1884

Sajnos màr nem emlékszem, de egyszer régen az én férjem is önàllositani akarta magàt egy munkaterületen, s csak azt vettük észre, h még semmit sem keresett (nem alakult ki egy "clientele", de màr jöttek a fizetnivalò levelek: ilyen biztositàs, olyan adòk...stb. Ùgyhogy még idôben leàllitotta az egészet...De azota lehet, h vàltoztak a dolgok.

Előzmény: GrG (1881)
Nicsinyo Creative Commons License 2011.06.09 0 0 1883

Vannak olyan vélemények is, h az ember régen csak növényevô volt, bogyòkkal, gyökerekkel tàplàlkozott (az emberszabàsù majmok is azok), s csak az idô rosszra fordulàsa (eljegesedések) tette hùsevô, ragadozò, àllati bôrökkel testét fedô vad ôsemberré, mint amilyeneknek àltalàban àbràzoljàk a filmekben. Az egy màsik mai megfigyelés, h aki sok hùst eszik, az  sokkal ingerlékenyebb, harciasabb. Bizonyàra voltak ilyen idôk az ôstörténelemben, amikor sajàt és csalàdja fennmaradàsa függött az erejétôl és harciassàgàtòl.

De ma màr nem ilyen idôket élünk. Esszerûbben is lehet tàplàlkozni. S nem mészàrolni àllat-testvéreinket kényünkre-kedvünkre. Lassan màr halak sem lesznek a tengerekben. S ha majd semmi nem lesz (ember meg egyre több), akkor egymàsnak esnek neki az emberek ?

Előzmény: GrG (1882)
GrG Creative Commons License 2011.06.09 0 0 1882

Azért az ember alapvetően húst és növényeket evett régebben is  (a majmok is esznek néha húst). Szóval eredetünknél fogva ehetünk húst is. Persze az ember gondolkodik, és raktározni meg válogatni kezdett már jó sok évvel ezelőtt. ezért van mindaz, amit írsz. Gondolkodó embernek tekintve egymást, szerintem el kell fogadni, hogy van, aki vega van aki nem, akkor is ha te soha nem akarnál a másik csoportba tartozni. Emellett persze, mind a kettő mellett elég sok érvet lehet és szoktak felhozni. Én nem tudnám elképzelni húst nélkül az életem, de elfogadom, ha te igen.

(Bár azért az nem lehet véletlen, hogy sokkal kevesebb olyan eset van, amikor orvosilag ellenjavalt a húst fogyasztás, mint amikor orvosilag javasolt - de persze ez az orvoslási kultúrával is összefügghet).

 

Pont a múlt héten voltam Dordogne-ban, és azért elnézve a tizensokezer éves barlangi rajzokat, amikor még alig voltunk mások mint a majmok, már akkor is határozottan szerettük az állatok húsát, és ne felejsd el, ahogy te megölöd és az állatot, egyes állatok téged is megölnének és megennének. Persze ő ösztönből cselekszik (ismereteink szerint), mi meg tudatosan.

Abban viszont igazad van, hogy túlságosan kizsákmányoljuk a földet, az vizet és a környezetünket, és néha ez a kimondottan öncélú barbárság elkerülhető lenne.

 

 

Előzmény: Nicsinyo (1878)
GrG Creative Commons License 2011.06.09 0 0 1881

Engem is érdekelne. Főleg az a része, hogy ha nincs bevételed, akkor mi van, milyen kötelező költségek vannak, milyen beszámolási kötlezettségek vannak.

Előzmény: Nicsinyo (1880)
Nicsinyo Creative Commons License 2011.06.09 0 0 1880

Talàn Alpesisas tud tanàcsot adni ebben a kérdésben, ha benéz a topikba...

Előzmény: zümyke (1877)
Nicsinyo Creative Commons License 2011.06.09 0 0 1879

Aha, értem.

Előzmény: Dobri (1874)
Nicsinyo Creative Commons License 2011.06.09 0 0 1878

Lehet az ember finnyàs, amig van màs ennivalòja, mint a rovarok, csùszòk-màszòk. De igy is embere vàlogatja. Extrème helyzetben egyes emberek képesek egymàst is megenni. Èn nem. Azért mert tisztelem minden élôlénynek az életét.  Vegetarien-nek lenni is elvi kérdés, egy  döntés, amelynek  valamilyen oka van. Példàul az, hogy az illetô szereti az àllatokat, s nem akar résztvevôje lenni az àllatok lemészàrlàsànak. (Kislànyom màr 6 éve nem eszik hùst ezért.)

En is hasonlòan gondolkodom. Emlékszem gyerekkoromban mennyire elviselhetetlen volt szàmomra pl. a disznòölés. Fölébresztett hajnalban a  szegény disznò halàlsikolya (amikor jöttek érte - érezte, h meg fogjàk ölni). Azt sem birtam nézni, amikor elvàgtàk a nyakàt egy csirkének. Meg is mondtam màr akkor, 10 évesen, h én ilyet soha nem fogok tenni. A fenôttek csak nevettek a dolgon, azt gondolvàn, hogy e tett természetes, màsképp nem lehet.

Ezen kivül vannak olyan àllatok, amelyek nagyon intelligensek és érzô lények: a kutya pl. az ember leghûségesebb baràtja (vannak köztük életmentôk, vakvezetôk, de a legegyszerûbb fajta is hûségesen kitart gazdàja mellett). Hogyan tudnàd megenni a kutyàdat ?

Ugyanigy vagyok a lovakkal is.

Ami a càpàkat illeti: vannak olyanok, melyek màr kiveszôben vannak. Borzalmasnak tartom pl., amikor  kifogjàk ôket (a kisebbeket), levàgjàk uszonyaikat, majd megcsonkitva visszadobàljàk a tengerbe. Mert egyes keleti népek imàdjàk a càpauszony-levest. :-(

Az ember az  dögevô is. A több nappal azelôtt levàgott àllatot is megeszi (a ragadozò àllatok csak a frisset). S legtöbbször pocsékol is. Az àllatok mindig csak akkor ölnek meg egy màsikat, ha éhesek, s mindig csak annyit, amennyire szükségük van éhségük csillapitàsàra. Az ember az élvezeteinek akar eleget tenni.

(Làttad-e ezt a régi filmet, amelynek ilyesmi a cime:" Farkasokkal tàncolò" ? Ez egy indiànok àltal adott név egy fehér katonànak, aki egymaga àllomàsozik egy indiàn törzs közelében és megismerkedik velük. Nagyon szép és tanulsàgos film, mert bemutatja, h mennyire emberibbek és természetközelibbek voltak az indiànok a fehéreknél akkoriban, akik pl. lemészàroltak egy csomò bölényt és csak a nyelvüket vàgtàk ki ezeknek, a többi részüket ott hagyjàk az enyészetnek. Micsoda pazarlàs és butasàg ! Vajon azòta vàltozott valamit az emberiség ?) :-(((

 

Előzmény: Dobri (1873)
zümyke Creative Commons License 2011.06.09 0 0 1877

Szép jó napot mindenkinek!

 

Egy kis segítségre lenne szükségem olyan személytől, aki tisztában van azzal, hogy Franciaországban hogyan és milyen feltételek mellett lehetne magánvállalkozást indítani  egy "külföldi magyarnak":).  Találtam néhány oldalt a neten, de a nyelvtudásom igencsak a hiányos. Kíváncsi lennék arra, hogy milyen mértékű az adózás magánvállalkozóknak, milyen egyéb járulékok vannak, amit fizetni kéne a kötelező adók mellett. És persze, hogy ha nem akadály, hogy nem francia az illető.Egy informatikus mérnökről lenne szó, és lennének nagyobb cégek, akiknek dolgozhatna/számlázhatna mint magánvállalkozó.Nem nagyon vagyok jártas ezen a területen.

 

Előre is köszönöm az infokat.

 

zümyke

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.09 0 0 1876

Hallottam egy Duna-Tisza-közi parasztról, aki sündisznót evett !

GrG Creative Commons License 2011.06.08 0 0 1875
Sült rája volt a legnagyobb kedvencem eddig, illetve érdekes volt a kenguru és az aligator (előbbi nyúl ízű utóbbi béka). Viszont a teve amit ettem eddig mind rágós volt. Na de ebben sem fogunk versenyezni, ismerve múltat nehány cikkejét esélytelen vagyok. Amúgy a múlt héten Dordogneban Bloc foie gras-t pusztitottunk ipari mennyiségben és most az az új kedvenc. Aki meg nem evett az sürgősen szerezzen és piritosra vele
Előzmény: Dobri (1869)
Dobri Creative Commons License 2011.06.08 0 0 1874

Hidd el,hogy nem mindenki álma a CDI!Természetesen vannak szakmák ahol jobb úgy dolgozni,de az alpinisták elég maguknak való emberek.Nem szeretjük annyira a kötöttségeket,szeretünk olyan dolgokat csinálni ami másoknak nézve is sok.Ezt a szakmát max. 45 éves korig lehet csinálni és utána vége.Addig akarjuk elvezni,hogy érdekes,veszélyes munkákat csinálunk és a francia állapotok szerint erre interim-ként sokkal több lehetőség van.

Előzmény: Nicsinyo (1866)
Dobri Creative Commons License 2011.06.08 0 0 1873

Nem vagyunk egyformák!

Én meg azokat nem értem meg akik ilyen finnyásak vagy vegetáriánusok.Számomra ami nem mérgező az ehető.Szeretem az állatokat(főleg a sült csirkét:)),de ha az kellene a kutyát is gondolkodás nélkül a nyársra húznám.

 

Előzmény: Nicsinyo (1865)
piela Creative Commons License 2011.06.08 0 0 1872

Megcáfolom a zsíros kenyeres részt!!!

Az uram behabzsolt párat lilahagymával amikor otthon voltunk látogatóban! :))

Előzmény: Nicsinyo (1865)
piela Creative Commons License 2011.06.08 0 0 1871

Szia Gergő,

 

szerintem ez egy jó kis oldal, elég részletes leírást ad:

 

http://tv.eurosport.hu/rugby/storynews_sto1530325.shtml

 

Jó tanulmányozást! :)

 

Előzmény: GrG (1864)
Dobri Creative Commons License 2011.06.08 0 0 1870

Az amerikai focit nagyon nem szeretem.Nem is érdekel.Viszont egy jó rögbi az már mindjárt más.

Itt elmagyarázzák egy kicsit.

Előzmény: GrG (1864)
Dobri Creative Commons License 2011.06.08 0 0 1869

Azért nekem a frissen fogott cápa grillezve,teknősbéka rántothusi és a teknősbéka ördögiesen(csípős ragu) sokkal jobban ízlett.

Előzmény: GrG (1863)
aranyalma12 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 1868

Sziasztok!

 

Párom (aki magyar) ő minenevő. Csiga, béka, osztriga és minden ami különleges, ő megeszi. Én semmi ilyesmit nem falok be. 

 

Szeretnék segítséget kérni. Ha valaki ingatlant szeretne venni és neten nézegeti az ajánlatokat, akkor azt honnan tudja, hogy saját vagy sem? Arra gondolok, mint Mo-on, hogy lakás eladó ami önkormányzati, nem saját tulajdon. 

Létezik itt ilyen egyáltalán? 

 

Nicsinyo Creative Commons License 2011.06.08 0 0 1867

Igen, én is akartam mondani, h a békacomb Mo-n is ismert. De én nem kòstoltam és nincs is szàndékomban. Inkàbb vegetarian készülök lenni. (Azért készülôk, mert màr egyszer az voltam egy kis ideig, de aztàn ùjra kellett hùst ennem, h felerôsödjek egy sùlyos betegség utàn.)

Mégis azt hiszem innen terjedt oda is, mert az angolok régen a franciàkat csùfoltàk békaevôknek.  :-)

Előzmény: GrG (1863)
Nicsinyo Creative Commons License 2011.06.08 0 0 1866

En is furcsàllom, h valaki egy CDI-t ott akar hagyni interim-ért. A gyakorlat azt mutatja, h ez forditva szokott lenni. Elôször az ember elvàlal minden munkàt itt-ott, aztàn valahol megragad, fölveszik véglegesen. Mindenkinek a CDI az àlma.

Előzmény: punasok (1857)
Nicsinyo Creative Commons License 2011.06.08 0 0 1865

Egyetértek ami a csigàt illeti. En sem kòstoltam meg soha. Még ha csiga valòjàban alig van is benne, akkor is undoritò  belegondolni. Ugyanez a helyzet a huitre-rel is, és a crevette-tel (aki nem tudnà: kis ràkocskàk, szemükkel, làbukkal) - rànézésre fölfordul a gyomrom. Fôzött kagylòt egyszer megkòstoltam, semmi különlegeset nem talàltam benne, viszont ez is büdös, amikor fô. Szerintem egy jò ételnek màr fôzés közben is érzôdik az étvàgygerjesztô finom illata. Ami büdös, azt kerülöm (legyen az akàr kàposztaleves is - portugàlok egyik eledele -, annak a szagàtòl is menekülni lehet.)

 

Erdekes, nekem is pont ez jutott eszembe, mint Neked, amikor a tv-ben a Peking Express jàtékban (jò pàr évvel ezelôtt) Pekingben a piacon nyàrson sült rovarokat és csùszòmàszòkat (szöcskék, skorpiòk...) kellett összeszedniük a jàtékosoknak - màrmint, h bizonyàra volt egy (jò hosszù) idô Kinàban, amikor nem volt mit enniük az embereknek, s akkor szoktak rà ezekre (+ néhol a  kutyahùsra is). A kutyusokat meg sajnàlom is ! Szörnyû !!! Hogy mit meg nem esznek a népek !

Közben igaz, h egy francia pl. nem tudna enni zsiros kenyeret (gyerekkorom uzsonnàja). :-)

Előzmény: punasok (1854)
GrG Creative Commons License 2011.06.08 0 0 1864

Sziasztok

 

Rugby, tud valaki egy oldalt, ahol megvannak a szabályok érthetően, esetleg leírást arról, hogy mire kell figyelni. Néha nézem, de 1 nem tudok franciául, kettő nem ismerem, 3 azt se tudom, hogy mi van ezekkel a sportokkal (mert bennem keveredik az amerikai foci, a rugby, a norule australian és a róluk hallotak, meg egyáltalán egy féle rugby van csak?).

 

Gergő

Előzmény: Dobri (1845)
GrG Creative Commons License 2011.06.08 0 0 1863

A békacomb rettenetesen finom. Én Visegrádon ettem először, és azóta is rendszeresen (más hűllőket is). A csigát egy időben ettem, de igazából szerintem csak a csigazabálóknak való:-)

Előzmény: Dobri (1847)
Dobri Creative Commons License 2011.06.08 0 0 1862

Ez kimaradt.:) Amit csinálunk ez inkább idényszakma.Kora tavasztól késő őszig rengeteg a munkalehetőség. Van 3 nagy interim-es cég(http://www.agrafe.fr/ http://www.cordial-interim.fr/ http://www.sett-interim.com/) de van pár megbízható kicsi is.Egy ismerősöm csak a cordialnál van regisztrálva és ilyenkor napi szinten 4-5 munkalehetőségről kap sms-t.Télen kevesebb a munka de akkor is lehet találni,igaz nem lehet akkor annyi közül válogatni.

 

Amint a videóm nem az aktuális oldalon lesz,nem fog magától elindulni.:)

Előzmény: punasok (1857)
Dobri Creative Commons License 2011.06.07 0 0 1861

Bocsi,amiért magától elindul a betett videóm!

Dobri Creative Commons License 2011.06.07 0 0 1860

Tény,hogy hiába "széles" és "párnázott" a beülőnk comb hevederje,azért 10-15 perc lógás után,mer kezdjük érezni a hatását.:)Ha egy kis gyors meló van akkor így szoktunk dolgozni.Ha tovább tart vagy sok szerszámot kell vinni akkor apdot használunk. 

Ez egy gyári: de leginkább mindenki saját maga készíti a padját.Ez a gyári 120 euró körül van.:)

A két heveder végére teszünk egy-egy karabínert és a testhevederzet elején lévő biztonsági pontra csatlakoztatjuk.Amíg nem vagyunk a kötélen lógva addig akadályoz a mozgásban,de amint már lógunk akkor ezen ülünk és nem a beülő tart minket.Azért ebben is pár óra alatt elkezd zsibbadni a lábunk és néha előfordult,hogy földet éréskor nem is tudam lábra állni.:)

Előzmény: punasok (1858)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!