1997-ig Nikonok voltak (F3HP és FM2) 4 fixxel, aztán váltottam a Canon Eos-rendszerre. Most EOS 5 filmes és 5D digi vázam van. Mindkettőt jó márkának tartom, pontosabban: ez a kettő a legjobb. Csak Fudival nem értjük meg egymást! :)
:-)) Tíz évig Nikonoztam, persze, hogy nem szidom. De te nagyon fafejű vagy ezzel a merev elzárkózásoddal. Egy kis rugalmasság és mások szokásainak a tiszteletben tartása még nem nyalás...szerintem. Na jó fotózást nektek, függetlenül attól, hogy ki milyen trágya gépet használ! :-))
Nem figyelsz! Nem arról van szó, hogy a digimini elbírja-e a 600/4l is usm + 1d mII + whimberly + 580 ex II-t, hanem hasonló kategóriájú, teherbírású, kivitelű termékek összehasonlításáról!
" Felvállalom a véleményem és nem nyalok. Ennyi..."
Hát ha Nikon dícséretét nyalásnak veszed, beszélhetek másképp is! :)
A D200-at kézbe véve össze-vissza törte a kezemet az elbaltázott, szögletes formatertvezés, ne meg a sok kiálló nyomkodógomb. Egy rakás szar az egész, úgy ahogy van. A 80-200-asból pedig nincs egyetlen példány e hazában, amelyik a teljes zoomtartományban pontosan fókuszálna! Igaz? Csatornába való.
A másik, hogy azse mindegy, hogy egy hurka 1kg-os obi fekszik rajta, vagy esetleg egy 5 kg-os 600/4-es... Stabilításban már igencsak lehetnek különbségek...