Szóljon ez a topic csak a MANDOLINról. Nem igaz, hogy az egész országban 3 év alatt nem sikerül 2-3 embernél többel találkoznom, akinek van ilyen hangszere. Úgyhogy írjatok bármiről, a mandolinotokról, kedvenc zenéről, példaképekről, itthoni koncertekről, tapasztalatokról.
anno majdnem 30 éve mandolinon kezdtem el tanulni, de az a hangszer több telet is kint töltött a telket a faházban. egy virágdekoros cseh darab volt.
azután a fiam vette kezelésbe, úgyhogy a kulcsok is reamortizálódtak róla.
viszont a kölök már méreteivel elérte a mandolinkompatibilitást, és annyira szereti a zenét, hogy vennék neki egyet, és mellette én is feleleveníteném a dolgot.
sok olcsót láttam, de nagyon szart nem akarok. van javaslatotok? Harley Benton - Cort - OS vonalon?
a veszély még fenáll, hogy a fiam lebontja a hangszert, de már egyre inkább csökkenőben van.
En hallottam, nagyon allatok, van egy korabbi albumuk is (Hop High) az is elgge jo, stms-nek is mutattam, ugyhogy o is tud niylatkozni. Amugy woodsongs 394-ik, azaz a Tony Trischka-s reszeben lathatok is. Bogo, csello, banjo felallasban jatszanak bluegrass-t meg par bluest is, eleg sajatos stilusban. Ezen az albumon meg jatszik a grammyre jelolt hegedus, Casey Driessen is.
"érdekes, hogy a mai fekete akuszikusgitáros bluesénekesek milyen gyakran fehér bőgőst választanak" ez a feketék sokszáz éves elnyomásának megbosszulása, nyívánvaló. szemét fehér csávó, most aztán azt teszed amit én mondok. Én adom a pízt, szolga vagy.
a Decievert konkrétan letöröltem, pedig ilyet ritkán teszek meg.
a 2006-os szerintem zseniális. edig nem is hallottam a fasziról, de ezentúl követni fogom a tetteit. Nekem olyan, mint az Old Crow medicine Show, csak némi modernséggel fűszerezve.
a pozsonyi bulin nem lehetett nem észrevenni a bőgőst, 4 órát játszottak trióban, elég szembeötlő volt a jelenléte:)
(érdekes, hogy a mai fekete akuszikusgitáros bluesénekesek milyen gyakran fehér bőgőst választanak)
workshop március végére szerveződik a vazze.hu fórumán, bluegrass témakörben.
Fogadok nem fog elmenni a Dawgos mando. Meg ha ala irta volna. Az USAban ilyen cuccok akkor mennek el ha fel van ajanlva a bevetel 100%a valami jotekony celra. Egyszer volt egy Nickel Creekel alairatott valami alap A Kentucky (made in kina) aminek a bevetelet felajanlottak a Hurikan Katrina fundnak. Az felmet 4 dollarszamjegyig.
Engem apam lebszott hogy nem fotozkodtam a Bryan Suttonal. Ez meg tolem anyira idegen. Jo, alairatom a CDt, de ennyi. Mit kell nekem fotozkodni. Mind1.
Wehhe nem sokáig bírta az új gazdánál a Fender: http://cgi.ebay.de/Fender-FM-63S-SB_W0QQitemZ270081365274QQihZ017QQcategoryZ10179QQrdZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosting
Balekfogó: (csak azért mert szerintem vicces) http://cgi.ebay.com/Mandolin-played-by-David-Grisman-Hot-Dawg_W0QQitemZ230079838057QQihZ013QQcategoryZ104675QQrdZ1QQcmdZViewItem
Ja, be kellett érnie a dolognak. Most már tényleg ott tartok, hogy talán még jobbak a szólóanyagai, mint a Nickel Creek-ek. A Deceiver olyan urbánus zene, és jó, hogy ilyen "szarok bele, hogy divatos-e" az egész, önző, meg őszinte. Ott a lendület meg a rakkendroll a fickóban, amit ez a rockos hangzás csak még jobban előrenyom. Remélem, hogy elő fog még rukkolni izgalmas dolgokkal.