Egy kis ízelítő a Mór kultúra és öltözködésről
Minden évben egy nagy fieszta keretében a mór ajkú spanyolok felveszik e kecses ruhákat és egy hétig viselik az utcán. Minden alcalommal újra és újra lejátszodják a Cristians-Moros öszecsapást Calpeban.
Tunézia egy ideje jegelve volt, szó szerint, év vége/eleje rendesen be lett hűtve jobb&rosszabb sípályákon, de most, hogy itt a tavasz (talán, de lehet, H még tél van, csak enyhült;), már a vizes sportok felé tendálok, aztán majd csak partot érek valami homokos fövenyen - remlélem. Na, meg tervezem! :) Asszem' le is fogok betegedni nagyon akkorra - lásd: "szabadság" címszó.
Képes beszámoló egyelőre off, mivel mint pók a falon most is rohangálok a hosszú hétvégés kiruccanás miatt, szerintem majd küldöm egyben, oszt' majd összerakjátok, illetve ki-, hogy mi hova és mikorra is tehető sok csavargásból. :)
Sziasztok! Szia <B>Sati</B>! :) Gondoltam virtuálisan is megjelenek kicsit a reggeli tejesKV fogyasztás mellett, s szétnézek rég' bejárt topicoC között - mielőtt "viczki utazó" ismét tovább áll. Nem is ártana, mert ezt az enyhe telet sokkal kevésbé bírom, mint a kemény nyarat ;), hát kalandra fel! :) Marcit üdvözlöm! :) Kéz*! viczki
erre mondaná Gombóczi, hogy van, aki csak ír, de nem olvas...
nos, olvastam, de még nem néztem meg...
bocsika
mi anno vmikor jan. vége-febr. elején voltunk,
írtam is róla a d-topicban,
de tudtuk, hogy nem alkalmas még fürdésre akkor a tenger... asszem, én térdig begyalogoltam, talán a párom mártózott egyet-kettőt,
de ezért (is) olcsóbb még akkor...
nekem azért szép emlékeim vannak, csak nem adott annyit az az egy hét élményben, mint, mondjuk, egy más hely/város/ország. Ez inkább pihenés volt. Nekünk.
ne hari, de élni sincs időm, nemhogy a saját topicjaimba benézni...
Djerba szerintem is egy alkalomra szóló út, esetleg "csak úgy" pihenni többször is visszamennék, ha tehetném, de túl sok új dolgot, pláne Tunéziát bejárva, már nem ad.
Azért 1x elkell menni. Szerintem.
Sajnos nincs időm képeket keresgetni - de he Te tucc, tegyél ide párat, azért egy hetet mindenkinek megér, nem???