Akkor a Kedves Ertekesito Holgyek megint jol felretajekoztattak minket mert nekem meeg 2 hete is azt mondtak hogy amit nem kerek ajtot vagy falat, annak az arat valamekkora osszeggel visszateritik.
"Az ajtó árát nem tudja levonni a költségvetési keretből"
Ja jo duma. De persze ha valaki plusz ajtot ker akkor ugyanazt az ajtot amit en nem kertem es nem adtak vissza az arat akkor azt annak az embernek ujra kiszamlazzak mi? Mert gondolom hozzaadni tud a koltsegvetesi kerethez csak levonni nem tud belole.
Hat ha igy csinaljak akkor en lehet hogy azt mondom hogy akkor nekem azokat a beepitetlen zsir uj ajtokat adjak oda, ha nem adjak vissza az arat.
Velemenyem a legkondirol legkondisoknak, bar lehet hogy most pont eppen ok vannak szabin:
Az E epulet Lehel ut feloli oldalan lakoknak szerintem nem kell legkondi, mert kb csak delelott 11-ig sut oda a nap. Ugyhogy nem hiszem hogy olyan meleg lesz. Az meg a masik hogyha a szomszedomban egy legkondis kollega fog lakni, es ejszaka a nyitott ablak mellett arra ebredek hogy elkezd zugni a legkondija akkor azszem nem leszunk joban es a 100W-os hangszorokat a lakasa fele fogom forditani valami jo szar zenevel.
Pedro, kerdes:
Te irtal rola kervenyt a CP-nek hogy valtoztatasokat szeretnel a lakasodon? Vagy csak ugy maguktol hivtak fel? Vagy mindenkit felhivnak es megkerdezik?
Hat az ajanlatkeresert fizetni az bennem sem merult fel. Azert fizessek hogy megmondjak nekem hogy egy teglat mennyiert tesznek odebb? Na ne!
Valahogy így hagzott a válasz ha jól emlékszem: "Az ajtó árát nem tudja levonni a költségvetési keretből" vagy valami ilyesmi. Számomra egyértelműen úgy hangzott, hogy nem.
ajánlatkérésért fizetni? hát ez bennem fel sem merült, de az egy kissé furcsa lenne, ha még azért is fizetni kellene. Mondjuk azt még elképzelhető lenne ha valaki totál át akarja alakítani mondjuk a fürdőszobát,a falakat és ezért esetleg egy mérnöki munka kell, hogy a csövezés megoldható stb., de még ekkor is szemétség hiszen én vagyok a pontenciális vevő. Küzdjön meg értem. Egy egyszerű átalakításért. Pl. szeretnék a másik szobába is egy TV dugót, akkor azért az nem hinném, hogy akkora feladat kitalálni hol mehet a vezeték. De a következő versenyző remélem rákérdez erre.
Konyhabútorról annyit beszéltünk, hogy egyrészt elhagyható, másrészt ha módosítani akarunk akkor azt is lehet bármit.
Amit még elfelejtettem: Ki kell majd választanunk, hogy hány KW áramot szeretnénk. A 7,x KW jár ingyen, ami gyakorlatilag nem elég hiszen villanytűzhely lesz, aztán vannak: 11,x 13.x és 17,x amik borsos felárral rendelhetők. Mi azt számoltuk, hogy a 13 KW-ra mindenképpen szükség van, tehát egy plusz 100e-rel mindenképpen számoljatok a villanyra.
Voltunk tegnap az Épker-nél. Tulajdonképpen csak egy felkészülés volt a tényleges változtatások megbeszélésére.
Kaptunk méretezett alaprajzot, illetve egy villamos tervrajzot (nem tudom így hívják-e), tehát ahol pontosan be van rajzolva hol vannak a dugók, kapcsolók, fűtőtestek stb. Azt mondták mindent gondoljunk át mit szeretnénk. Elmondták a lehetőségeket, hogy miket lehet változtatni, ami tulajdonképpen annyit jelent, hogy szinte mindent csak meg kell fizetni. Árakat még most semmire nem mondott (még nagyságrendit sem), mindenre külön kell majd kérni árajánlatot. A bemutatóterem aug. 18-ra fog elkészülni (legalábbis ezt szeretnék, hogy addigra meglegyen). Ekkor kell majd mennünk megbeszélni miket szeretnénk. Ha valamit nem szeretnétek betenni (pl. egy ajtó), azt is megtehetitek, de árat azt nem csökkentenek :(
Aláírattak velünk egy papírt, hogy minimum IP4-es (ha jól emlékszem) cseppálló világítótesteket fogunk elhelyezni a fürdőszobába, ami teljesen ésszerű szerintem.
A nő teljesen segítőkésznek tűnt, a tervrajz fölött még ötleteket is próbált adni esetleg mit változtathatnánk a dolgokon. Volt ott 2 manus is aki kicsit jobban értett a részletekhez, tehát ha valami komolyabb kérdésetek van arra is tudnak válaszolni. De konkrétumot most semmire nem mondtak és nem is akartak. A lényeg tehát, hogy kérjél majd ajánlatot, majd ha adtak azt vagy elfogadod vagy nem.
Most ennyi jutott eszembe, gondolom úgyis kérdéshegyek fognak bombázni...
Úgy látszik mondenki nyaral. Az nem baj... Ennek ellenére lesznek ma este új képek (köszönet Nőgyógyásznak) a 20-i állapotról, s amelyek egyes részei remélhetőleg már elavultak, mert elég gyorsan dolgoznak. Az elkövetkezőkben egyre több távoli kép lesz, mert egyrészt nincs fény a beton alatt, másrészt nem fér be a képbe az egész "objektum"...
Én is örülök, hogy gyorsan elavultnak. Pedig igyekszem minnél előbb feltenni őket. A C épület addig nem zavar, amíg a miénket részesítik előnybe és tartják a határidőt és a minőséget. A D épületeseknek egy kicsit jobb is, mert akkor mellettük már nem fognak építkezni.
mire elerik a masodik emeletet el kene hogy erjek a 10 nap/szint sebesseget.
Az elso emelettol felfele gyorsabban kene haladjanak, mert onnantol mar nem a teljes telek teruleten kell betonozniuk hanem csak a 2 epulet fog kiemelkedni az elso emeleti parkbol. A masodik emelettol felfele mar csak az epuleten belul kell csinalniuk a fodemet.
Gyorsan elavulnak ezek a képek (szerencsére) ... pl. a 7. képen a D épület bejárata látható bevasalva ... 3 nappal később már beton fedi, és néhány pillér áll rajta készen, kizsaluzva ... újabb két nap, és a lépcsőház fala kiöntve, s beborítja az egészet a födém zsalu. Ha így haladnak, akkor előbb-utóbb tényleg elérik a beharangozott 10 nap / szint sebességet :)
Azon viszont meglepődtem, hogy a C épület területén is elkezdtek dolgozni: pillérek állnak rajta bezsaluzva, kiöntve, és a résfal mentén körben felrakták a szigetelést vagy mit, ami a két betonfal közé kerül. Eddig úgy tudtam, hogy előbb az első ütemet húzzák fel szerkezetkészre, és akkor következik a C ...
A neten az én lakásom alapterülete is kerekítve szerepel, ráadásul az az érték már rég nem igaz, mert az áttervezés során nagyobb lett a kéró.
Arra esetleg rákérdezhetnél, hogy a tárolóról végszerződni mikor fogunk ... köszi :)
Hétfőn megyek be a tárolóra előszerződést kötni, szerencsére még a régi áron kapom meg de nem is ez a lényeg! A neten a lakásom csak 42 m2-es a szerződésemben pedig, 42,75 most akkor mi van? Mondjuk erre rá fogok kérdezni,csak gondoltam ti is tudtok valamit! Illetve ha valakinek van valamilyen kérdése tegye fel és rákérezek bent ha gondoljátok!
Friss infó: az MKB vmilyen megállapodást akar kötni a CP-vel, emiatt áll jelenleg a hitelszerződések aláírása. Remélem nem tart sokáig, így is kb. 9 hónapja adtam be a hitelkérelmemet ... ennyi idő alatt egy gyereket össze lehet hozni ;-)
Na varjatok csak hogy ne kavarjuk a dolgokat.
Nogyogyasz az elso utemet emlitette.
A Te ismerosod nem a masodik utemben akart lakast venni kevesebb mint 1 honapja?
Szerintem ott van az alapvető elvi gubanc, hogy egy ügyvéd nehezen tudja képviselni az eladó és a vevő néha szembenálló érdekeit, főleg amikor az eladótól kapja a munkadíjat :) Egyedi lakásnál sima ügy, mert viszek saját ügyvédet, és addig módosítgatnak, amíg mindenkinek elfogadhatóra sikeredik ... egy lakóparknál viszont elhajtanak, ha előtted már x embernek jó volt, csak neked nem.
Mikor történt ez az eset? Emlékeim szerint tavaly november körül kezdték el a végszerződéseket megkötni, akkorra lett meg a jogerős építési engedély az E épületre. A D-re meg idén márciusban.
A társasház alapító okirata a végszerződés melléklete, így elvileg már mindenki ismeri.
Na, ezzel a sráccal még a lakásra is előszerződést akartak kötni, azzal, hogy majd egy hónap múlva kötik a rendeset. Itt már erőst felhúztam a szemöldökömet.
Nézd, nyilvánvalóan az ütemezésben, a beépített dolgokban, a berendezésben vannak az egyéni kitételek, ami teljesen rendjén is van. Nem kell minden vevőnek egyedi szerződés - de azért az alap mindenhol lehet viszonylag tisztességes úgy, hogy még az építőnek is jó legyen. Elvileg.
Légyszíves kérdezz rá a behívás sorrendjére. A logikus most emeletenkénti lenne számomra, adatok is ezt bizonyítják (2. emelet). Ha emeletenkénti, akkor az utolsók között leszek.
Lakásra már végleges szerződések vannak, tárolóra valami átszámozásos nem-értem-dolog miatt még csak előszerződések, teremgarázs téren meg fogalmam nincs, sajnos nem vagyok érintett :)
Vevőként mindegyik szerződésben találok érdekes kitételeket, de azért gondolj bele, mekkora káosz lenne abból, ha mind a kétszázakárhány vevőnek egyedi szerződése lenne :)