Keresés

Részletes keresés

ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.04 0 0 181
Na, azért ostromlásról szó sincs! A közös öttusaszeretet hozott össze minket, egyelőre csak írásban. Önként adta meg a számát és ajánlotta fel a segítségét. Nem derült ki, hogy ingyenjegyekről van-e szó, hát rákérdeztem...
Tiszteletjegyet eddig egyedül Kálid Artúrtól kaptam (egyszer). Minden találkozásunkkor (=néhányszor) felajánlotta a lehetőséget, de ha van alkalmam rendes úton jegyhez jutni, nem alkalmatlankodom nála.
Előzmény: Törölt nick (180)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 180
Hát... én a szívességért nem ostromlok senkit. Ugyan mindig azt remélem, hogy magától felajánlja ez vagy az - ámde a legtöbbször ez nincs így és végül jól megveszem egészen szabályosan a(z álló)jegyet. Ilyenkor azzal bíztatom magam, hogy például New Yorkban féláron, a legolcsóbb helyre 25 dollárért tudtam színházba jutni. Ehhez képest itton minden színházjegy ajándék.
Előzmény: ColinCrazy (175)
vincere Creative Commons License 2002.06.04 0 0 179
Mél ment!
Előzmény: ColinCrazy (178)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.04 0 0 178
Akár telefonálni is! Melyiket választod? (Egyáltalán a mi levelezésünkre gondoltál?)
Előzmény: vincere (176)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.04 0 0 177
Megtettem mindent, amit topicgazdiként tehettem: mind a négy origósnak küldtem üzenetet, kettőjüknek (Benedico, Könyvmoly) e-mail-t is. Most már rajtuk áll a dolog!
vincere Creative Commons License 2002.06.04 0 0 176
tudsz most emilezni?
Előzmény: ColinCrazy (175)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.04 0 0 175
Próbáltam értelmesen, udvariasan rákérdezni a dologra és megírtam azt is, hogy eddig abban reménykedtünk, ismerőseiden keresztül sikerül ingyenjegyhez jutnunk... Remélem, hogy érthető voltam. Az illető megadta a mobilszámát is (ahogy korábban én is), de egyelőre nem merem felhívni - hiába no, ő az első színész, akivel ilyen közeli (és nem érte rajongó) kapcsolatba kerültem! :-)
Előzmény: vincere (173)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.04 0 0 174
O.K.!
Előzmény: Törölt nick (172)
vincere Creative Commons License 2002.06.04 0 0 173
Ingyen vagy pénzért? Ez fontos, mert én még mindig reménykedem a tiszteletjegyben.
Előzmény: ColinCrazy (170)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 172
Köszönöm, közben szereztek nekem jegyet. Üdv.
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.04 0 0 171
Bocs, Oldadore, az előbb elírtam a neved!
Most Téged utánozlak: átmentem az origós topicba végigolvasni az összes hozzászólást, hogy minden egyes Szervét-emlegetőt idehívhassak.
Itt is bemutatnám, amit egykoron leírtak:

benedico 2001.04.11. 19:46
Igen, kedves Könyvmoly, szerintem is Szervét Tibor ma az egyik legjobb magyar színész. Ezerarcú, a szerepeiben mindig más és más tud lenni, egyszerűen átlényegül. Minden mozdulatának, szemvillanásának jelentése van, valami csoda, ahogy hatni tud. Ha a színpadon van, minden biztonsággal elrendeződik, értelmet kap. Azt az "átélős" színjátszást kedvelem, ahogyan ő játszik és ebben őt tartom a legjobbnak. Te miért kedveled, kifejtenéd?

konyvmoly 2001.04.14. 16:39
Benedico!
Örülök, hoy a véleményemmel nem vagyok egyedül.
Szervét Tibor két évadon át Miskolcon játszott (ha jól emlékszem, 1992 és 1994 között). Az alatt a két év alatt volt Jago, Cyrano, de egy operett táncos-komikusa is. Minden szerepében nagyon tetszett; hiteles, nagyszerű színésznek tartom. Nekem nagyon tetszik még a hangja is (szinkronizált is már, a Csillagkapuban, Richard Dean Andersont, azt tudod?).
Tényleg, ma éppen Tibor napja van. Isten éltessen minden Tibort! :-)

benedico 2001.04.15. 11:55
Kedves Könyvmoly, azonnal is láthatod, mennyire nem vagyunk a véleményünkkel egyedül, ha megnézed a Radnóti Színház Vendégkönyvét. Abban is igazad van, hogy tényleg nincs nagy hírverés körülötte, talán mert nem vállal reklámot sem. A miskolci előadásokat sajnos nem láttam, bár azt remélem, hogy a Hamletet, a Stuart Mária Leicesterét, a Godora várva Vladimirját, vagy az általa rendezett Kabarét egyszer még láthatom valahol. Most a Radnótiban a Ványa bácsit, az Anconai szerelmeseket, a Rokonokat, A születésnapot, a Máli nénit érdemes megnézni (és az Emberbarátot az Ericsson Studióban). Az Erdőt már csak kétszer játszák, ezért mindenképpen azt nézd meg először!

elensila 2001.04.20. 19:20
üdv!
Szervét Tibor. A Dzsungel könyve c. albumon ő énekelte Sir Kánt... (bocsi, én bukok a könnyű műfajra) 8-)))))
magával ragadó lendülettel, érzéssel szólt a lemezen.
beküzdöttem magam egy előadásra, és az arcomba kaptam a fent említett szerepben Kamarás Ivánt személyesen... brrr.
(nem akarok beleszólni a Kamarás-vitába - lehet hogy a hitelesség kedvéért bénázott mint béna tigris. de azért kiábrándító volt. prózai szerepben még nem láttam színpadon.)

eeyore 2001.04.27. 01:11
Hali,
örömmel látom, hogy mennyi Szervét-rajongó figyel itt az origo fórumban... :) Én is oda tartozom, bár a MÁli nénit még nem láttam, de az Anconait egy csomószor. Az a hang... :) rajta kívül totál odavagyok László Zsoltért - emlékszik még valaki Fülesre a radnótis Micimackóban??? Ha már a Radnótinál tartunk, Bálint András is nagyon ott van.

ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.04 0 0 170
FIGYELEM: Fontos kérdést kaptam egy egyre közelebbi kedves ismerősömtől:
Hány jegy kell nekünk Szegedre?

Vincere és CC biztos! Odadore? (ha hajlandó vagy velünk jönni, Téged is bejelentelek)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.04 0 0 169
Nekem most úgy rémlik, hogy láttam... Kerekes Évát nagyon szeretjük Anyuval, nyilván megnéztük ebben a műsorban is...
Előzmény: vincere (168)
vincere Creative Commons License 2002.06.04 0 0 168
Részletek a 2000. szeptember másodikai Vámos Miklós műsorból. Érdekes, h. egy csomót láttam belőle, és pont ezt nem!

ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.04 0 0 167
Gratula a gyűjteményhez! Ezek szerint a Találkozások-beli riportról/beszámolóról is lemaradtunk...
Előzmény: vincere (165)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.04 0 0 166
Azt ugye már eddig is tudhattuk, mennyire fontos neki a család - úgy látszik, ez a díj is. :-)
Előzmény: vincere (163)
vincere Creative Commons License 2002.06.04 0 0 165

Ez itt Eszenyi Enikő...
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.04 0 0 164
CC-nek megvan videón az Sz.T-interjú
No, ez így ebben a formában sajnos nem felel meg teljesen a valóságnak. Süni vette fel nekem annak idején az interjút, de csak annyit tudott (kb. fél óra), ami két Colin film után még a kazira fért, így lemaradtam a további 1 óráról... Áááá!!!
Előzmény: vincere (161)
vincere Creative Commons License 2002.06.04 0 0 163
Kivonatok egy cikkből:

"SúgóCsiga-díj
2002. március 29., péntek - 10:56

Elegáns gála keretében kiosztották ki a SúgóCsiga díjakat. A csiga formájú díjakat. A választás több mint tizenötezer internetes szavazat alapján dőlt el.

Magyarország 12 legnépszerűbb színésze 2001-ben: Almási Sándor, Fekete Ernő, Fullajtár Andrea, Hernádi Judit, Koltai Róbert, Kováts Adél, Ónodi Eszter, Stohl András, Szávai Viktória, Szervét Tibor, Tóth Sándor és Törőcsik Mari.

De hogy ki kapta a legtöbb szavazatot és kié lesz az óriás csiga, azzal egész este csigázták a meghívottakat. Szervét Tibor szerint mindig örömteli a nézők véleményével találkozni.

A 11 üvegcsiga után előkerült a fődíj, egy gyönyörű nagy csiga, márvány talapzaton.

Eszenyi Enikő jól érezte, amikor Szervét ölébe ugrott. A Valami Amerika film által országosan is megismert Szervét Tibor bizony nagyon meghatódott.

De hova kerül otthon a több mint tízkilós csiga?!

Szervét Tibor: A gyerekek képe mellé."

ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.04 0 0 162
Figyelitek? SzT topic behozta VA topicot! :-) Pedig azt már milyen régen útjára indították...
vincere Creative Commons License 2002.06.04 0 0 161
Vincere, úgy látom, te vagy a Nagy Nyomolvasó Internet-Kereső

Hú, zavarba hozol...
Ezen a honlapon még nem jártam, de mondjuk nem is nézem ki az ATV-ből, h. tévéinterjúk szövegét rárakják a honlapra. Most rámentem, volt rajta valami, de csak általános leírás a műsorról. CC-nek megvan videón az Sz.T-interjú - most éppen nálam van, megnéztem már párszor :-)))

Azt hiszem, nekünk is szálloda lesz, nem hiszem, h. máshogy meg tudnánk oldani. A jegyeket se tudom még, hogy lesz, de remélem el tudom intézni.

Előzmény: Törölt nick (160)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 160
Vincere, úgy látom, te vagy a Nagy Nyomolvasó Internet-Kereső, talán tudod: a www.magyaratv.hu - Kultúra - Művészdobogó alatt mi szokott lenni? Mert most semmi nincs, (én az SZT-interjút keresem, mert nincs meg nekem).
Szegedre még se jegyem, se szállásom. (Amikorra a Jegyirodánál kapok, szállodát keresek.)
Előzmény: vincere (154)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.04 0 0 159
Igazad van, egyesével szólok mindegyiküknek! Csak aztán nehogy kényelmességből arra fogják nem-jövetelüket, hogy itt is regisztrálniuk kell! Majd meglátjuk, mennyire állhatatosak! :-)
Előzmény: Törölt nick (155)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.04 0 0 158
a Mesél a bécsi erdő Alfrédját
Hú, itt nagyon megijesztettél, mert hirtelen azt hittem, a Vígszínházas verzióban játszott, ami megvolt nekem videón, csak rávettem a Sok hűhó semmiért-et (Kenneth Branagh-verzió). Aztán gyanús lett, hogy minhta Alföldi Robi lett volna Alfréd... megnéztem a honlapján és igen. Huh!
Előzmény: Törölt nick (153)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.04 0 0 157
Melyik filmet kérdezted?
Mindegy, mert mindegyik tetszett! :-))
Tegnap nem kaptunk ihletet egy újabb filmre (ugyanazokat reklámozták, mint a múltkor, K&L kivételével)...
Előzmény: rénszarvaspulcsi (151)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.04 0 0 156
a Godot-ra várva Vladimirjét (ez volt az az olvasmányom, amit abban a szereposztásban hallottak a lelki füleim)
Én a Ványa bácsival voltam így: az előadást nem láttam (egészen idén május 4-ig), de már évekkel ezelőtt ebben a Radnótis szereposztásban hallottam-láttam olvasás közben. :-)
Előzmény: Törölt nick (149)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 155
Remélem, hogy a Benediconak írt meghívásodat Elensila, Eeyore és Könyvmoly is olvassa az origo-fórumon.
Előzmény: ColinCrazy (148)
vincere Creative Commons License 2002.06.04 0 0 154
Nekem is nagyon rossz érzés, h. a felsorolt darabokban nem láttam, és valószínűleg már nem is fogom soha. Én 99-ben láttam először a Radnótiban, de mostanában nagyon belelendültem a színházazásba (csak májusban 8-szor...), így már összesen 3 darabban láttam ötször, plusz a Valami Amerikát kétszer.
Tervben van a Mezítláb a parkban ősszel Miskolcon és Szegeden a III. Richárd is. Te oda melyik napon tervezel menni? Hogyan oldod meg a szállást?
Előzmény: Törölt nick (153)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 153
SZT-t 1995-ben, a vígszínházi Cyranoként láttam először és nagyon-nagyon bánom, hogy az összes felsoroltat, plusz Jágót, az Úrhatnám polgár filozófia tanárát, a Mesél a bécsi erdő Alfrédját, a miskolci Cyranot, a Cirkuszhercegnő Tóniját, a Háromlevelő lóhere festőművészét, a Kurázsi mama szakácsát, Hamletet, A szerető Kostitz-át, a My Fair Lady Higgins professzorát nem láttam.
Eddigi rendezései: a miskolci Kabaré (mind a kétszeri szereposztásban fergeteges sikerről írtak a lapok) és az 1997. évi drámaíróversenynek a rendezési díjat elnyerő darabja.
Később valóban sokat jártam a Miskolci Színházban, Földi László is a kedvencem (most mutatták be az ő rendezésében a Népírtás c. darabot. A Merlinben is látható volt, 2x. Mélységesen őszinte és megdöbbentően, rémségesen-valóságos a darab és a rendezése is. Kiemelkedően jó az ehhez hasonló darabok közt!)
Előzmény: vincere (152)
vincere Creative Commons License 2002.06.04 0 0 152
Szia Oldadore,
Azért sokat járhattál Miskolcon, ha ennyi mindenben láttad... a 149-ben felsorolt darabokat úgy érted, h. mindet Sz.T. rendezte, vagy ő játszott bennük, vagy mindkettő?
Az interjút én is olvastam, csak azért kérdeztem rá Katira, emrt évfolyamtársam volt a gimiben. Mindig öröm, ha egy kisvárosból származó színész ismertebb lesz!
Előzmény: Törölt nick (149)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!