Keresés

Részletes keresés

badmad Creative Commons License 2013.10.28 0 0 299

Sajnos a fullHD kamerák ezeket a költséges ígényeket húzzák maguk mögött:

-gyorsabb-nagyobb memóriakártya

-gyorsabb számítógép proci

-nagyobb-gyorsabb memória,

-nagyobb-gyorsabb vinyók

Előzmény: Jerrry008 (298)
Jerrry008 Creative Commons License 2013.10.28 0 0 298

Köszi a tippeket!Azt hittem már senki se fog válaszolni.

Egyenlőre meg vagyok teljesen elégedve ezzel a kis géppel, annyira penge HD videot készit, hogy megint állhatok neki fejlesztgetni a laptopomat, me néha nem birja a memoria :D

Előzmény: badmad (297)
badmad Creative Commons License 2013.10.28 0 0 297

Szoftvert a www.gopro.com oldalról szedj le, az a legbiztosabb. Valamint innen tudod letölteni a gopro studio programot is. A telefonos appokat meg a playstore, vagy itunes valamelyikéről.

Ártani bizonyosan nem fogsz vele, ha akár újra felteszed.

Én biztosan elsőre lemeríteném az akkut teljesen, majd néhány töltés-merítés ciklust lefuttatnék. Tudom, hogy Li-Ion az akkuja, de ártani nem fogsz vele, sosem tudni, mikor használták utoljára, meg közben legalább megtudhatod, mennyit bír az akku és mennyi idő teljesen feltölteni.

Én a wifi backpac-ért tuti nem adnék annyi pénzt, hacsak nem vágják hozzád pár ezresért. Sokat fogyaszt és a távirányító sem nélkülözhetetlen kellék. A wifi jól jöhet, ha ellenőrizni akarsz, de ahhoz okostelefon is kell. Ráadásul pár próbálkozás után vakon is be tudod lőni majd, hogy kb mit fogsz látni a felvételen és a nagylátószög miatt nehéz "nagyon rosszul" beállítani.

Előzmény: Jerrry008 (295)
csaba722 Creative Commons License 2013.10.28 0 0 296

Sziasztok!

Ha érdekel valakit,van egy eladó Gobandit Live (csak kibontva volt),dobjon egy emailt.

(csaba72@gmail.com)

Jerrry008 Creative Commons License 2013.10.25 0 0 295

Sziasztok!

Ujoncként kérdezem a szakikat, ugyanis ma vettem egy használt Gopro HD-t rengeteg alkalrésszel, korrekt áron 40 rugóért.

Visszaolvastam vagy 10 oldalt, de nem tudom van-e valami trükkje, érdemes-e szoftvert frissiteni rajta, mik az első teendőim, ha ilyet veszek, miket nézzek meg rajta (azon kivül, hogy nem vészesen karcos minden, és vétel előtt kipróbáltuk az eladóval, majd laptopon visszanéztük a felvételt.)

Bocsi a további hülye kérdésekért, de elkövettem azt a hibát, hogy csak most kerestem rá és találtam meg a forumot -ezt - a témában, igy sorry, ha hülyeségeket, vagy unott közhelyeket kérdezek, -de nézzétek el nekem, mert abszolult kezdő vagyok.

Szóval hirtelen még egy kérdésem. jól értem, hogy a wifi back pack modullal lehet távkapcsolni, és nézni a beállitáshoz is a kamera képét?

Vagy ezt még nem tudja az első Gopró??

És egy nagyon fontos kérdés: segitsetek kérlek, honnan tudok nem virusos szoftvert letölteni hozzá???

Válaszaitokat, időtöket előre is megköszönöm!

szép 7végét!

McRash Creative Commons License 2013.10.18 0 0 294

Küldtem mailt a touch lcd miatt

Előzmény: Törölt nick (292)
Pöri-Kori Creative Commons License 2013.10.08 0 0 293

Hero3 Black Edition eladó Debrecenben. Hivatalos magyarországi vétel, 7 hónap garanciával.

A kamera 5 hónapos, párszor használt (nem akciókameraként), tökéletes, újszerű állapotban van. Gyári tartozékokkal, dobozában eladó.

Ár: 80eFt.

érdeklődni: pori-kori(kukac)hotmail.com

06-hetven-3781752

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.05 0 0 292

Eladó Gopro Hero 3 tartozékok:

LCD Touch hátfal, fóliás, gyári dobozában, tartozékokkal: 17000Ft
SP POV Case Small Gopro Edition Blue táska, szivacsa egy helyen benyomódott. Ár: 7000Ft
Frame keret, 2 méretben, tartozékokkal, gyári csomagolásban: 7000Ft
Gyári tapadókorongos autós tartó: 7000Ft
Fejpánt: 4000Ft

Kérésre képet küldök!

Személyesen Veszprémben. Posta a vevő költségére előre utalással. Alku nincs, csak ha mindent viszel. :)

falperka(kukac)gmail(pont)com

Sonya91 Creative Commons License 2013.10.05 0 0 291

(basszus ne haragudjatok...vmiért nem működött a fórum, hiába küldtem el a hozzászólást, nem jelent meg...törölni meg sajnos nem tudom:S)

Sonya91 Creative Commons License 2013.10.05 0 0 290

Semmi gond, inkább köszi. Ebben a fázisban még az embernek szüksége van tapasztalatokra, tanácsokra, tippekre. Örülök, ha tetszett a videó. Sajnálom, hogy pont az első pár "kör" nincs meg, ugyanis az történt, h öcsém kint a partról véletlenül leállítótta a felvételt telefonon keresztül.-.-
Így a legjobb részek nem kerültek rögzítésre. Itt a szörfözés vége felé meg már nem igazán azzal foglalkoztam, hogy minél színesebb legyen a videó. Inkább az érzéssel! ;) 
A tiéd viszont marha jó lett. Ügyes! Nagyon szép munka! De hát a 7D az 7D! :))

Előzmény: vzstrial (283)
Sonya91 Creative Commons License 2013.10.05 0 0 289

Ez csak a legelső próbálkozás volt. Akkor még semmim nem volt hozzá. A fejpánt is kölcsönkapott volt egy másik szörföstől. Ezért tudtam csak egy "szögből" videózni. A tanácsod, miszerint fullHD-ba vegyek inkább 60fps-sel megfogadom. Én is erre gondoltam miután nem voltam megelégedve a minőséggel és próbaképp feltöltöttem egy 1,5 perces fullHD-s videót. Ott tökéletesen visszajött a jó minősége. Meg hát valljuk be...a 60fps sem kevés! Ha meg tényleg valami olyan manőver, trükk van, akkor arra átlövöm 720p 120fps-re. Filmnézés, mint ötletgyűjtés megvan, mert sok ilyen jellegű videót nézek. És igen, én is valóban sokszor vagyok úgy, hogy "lenyúlom" belőle a zenét! :))
Amúgy...tudtok esetleg Magyar, direkt vágás/szerkesztés/videós blogot/fórumot? Vagy bármi ilyen jellegű dolgot??

Előzmény: badmad (284)
Sonya91 Creative Commons License 2013.10.05 0 0 288

Semmi gond, inkább köszönöm! Én még csak, mint laikus vagyok a témában, ilyenkor az ember próbál tanulni, így minden kritika, tapasztalat, információ jól jöhet! Illetve örülök, ha tetszett a videóm. A tiéd viszont kifogástalan. Igaz, egy "cseppet" komolyabb cuccal készült (7D...álom:) )

, de ettől függetlenül nagyon szép munka!! Így tovább! A hegymászósat is szívesen megnézném!:) 

Sonya91 Creative Commons License 2013.10.05 0 0 287

vzstrial, semmi gond, inkább köszönöm. Én most még, mint laikus vagyok a témában, éppen ezért minden információ/kritika segíthet! Így köszönöm, hogy elmondtad a véleményed! Örülök, ha tetszett. A tiéd viszont nagyon jól összerakott. Grat hozzá! Igazán szép munka! (a 7D-ről meg ne is beszéljünk...álom...) :)

Pöri-Kori Creative Commons License 2013.10.05 0 0 286

Hero3 Black Edition eladó. Hivatalos magyarországi vétel, 7 hónap garanciával.

A kamera 5 hónapos, párszor használt (nem akciókameraként), tökéletes, újszerű állapotban van. Gyári tartozékokkal, dobozában eladó.

Ár: 80eFt.

Eladó még egy Gopro LCD backpack (nem touch-os), tökéletesen műküdik a hero3 black-el is. 4 hátlappal hibátlan álapotban van.

Ár: 15eFt.

A Gopro és az LCD debrecenben található.

badmad Creative Commons License 2013.10.04 0 0 285

Ja és igen, AVID MediaComposer6.

De nem ajánlom, mert nem könnyű megtanulni, én is kényszerből vágok ezen, mivel ezen is dolgozom napi szinten.

De sok területen a Vegas, a FinalCut, a Premier sokkal előrébb tart.

Érdemes 1 szoftverre ráállni (a Vegas jó választás), kitanulni, nem sok értelme van váltogatni.

Illetve a gopro nemrég kiadott szerkesztője is jó lehet, nyilván egyszerűbb, kényelmesebb a többinél, bár még nem próbáltam.

Amúgy jó lehet a moviemaker is, sokan vágnak azon.

Előzmény: Sonya91 (282)
badmad Creative Commons License 2013.10.04 0 0 284

Ennek a minőségével nincs semmi hiba szerintem. Illetve az látszik, hogy 720-ban rögzítetted, nem 1080-ban és csak felkonvertálva lett 1080ra. De ezzel a világon semmi hiba amúgy. 

A film már más kérdés. Ha jó windsurf-ös videót szeretnél, akkor szerezz be még számtalan kiegészítő/rögzítő elemet, hogy minél több helyre, változatos szemszögekből mutathasd meg. A fejen kicsit unalmas. Fel kell tenni az árbóc tetejére (megfelelő biztosítással), a bum végére, a deszka orrára, a leghátsó papucsra, stb és akkor igazán érdekes filmet tudsz belőle vágni. Az meg pláne segít, ha vmi jó zenét választasz, nekem általában azzal több idő megy el, mint a vágással. Egy jó zene félsiker, sokkal könnyebb jó zenére, ütemre megvágni vmit. És ha rám hallgatsz, felejtsd el a 120fps-t, tedd 1080/60-ra, ehhez bőven elég az is. És ne sajnáld az idődet, csinálj a haverokról, vízben olyan felvételeket, mikor melletted/feletted ugratnak/fordulnak/trükköznek, menj hozzájuk már-már végzetesen közel és azokta vedd fel 120fps-sel, az látványos lesz! :)

És javaslom, nézz minél több extrémsport filmet, nagyon sokat lehet belőlük tanulni, ötleteket lopni, én még néha zenét is szoktam...

vzstrial Creative Commons License 2013.10.04 0 0 283

Bocs, hogy belevau:) Avid-ot olvastam, talán Media Composer, de majd Bad válaszol bővebben.

Nem tudom mi a bajod evvel a videóval:) Nekem tetszik. Az első lassítás talán egy picit túl hosszú volt, de utána végiggondoltam, és valószínű én is ennyit hagytam volna :)

Én hegymászni vittem el magammal, lassan megvagyok a végleges videóval, ha érdekel bedobhatom ide. Első tapasztalatom, hogy ha fejen rögzíted néha elkerülhetetlen, hogy ide-oda rángassad a képet, ami engem pl. elég zavar. De amikor a sziklán vagy nem azon gondolkodsz, hogy lassabban mozgassad a fejed.

Ha kritika, és ez tényleg a jövőre nézve tanács, hogy törölgessed néha meg a tokot :) engem csak azok a rohadt vízcseppek zavartak.

Én viszont Final Cut Pro X-et használok (mac-es), így renderelésben nem tudok segíteni. mov-ot amit kiad bőven 4-5ször annyit foglal mint mondjuk egy m4p, vimeo-ra raktam már egy videót, igaz azt Canon EOS 7D-vel rögzítettem de oda pl a MOV-ot raktam fel, 5 perc és közel 500 mega lett a videó, épp belefértem a napi limitbe :) Meg 500 megánál többet nem is tudsz feltölteni az ingyenes fiókkal.

Ez az a videó, de nem gopro, ellenben szóltam a srácnak, hogy megvan a cucc mehetünk akár GoPro-val kiegészülve is :)

Sonya91 Creative Commons License 2013.10.04 0 0 282

Igen tudom, pont ezért állítottam 120fps-re, mert tudtam, hogy szeretnék majd az utómunka során lassításokkal is "játszadozni"! A te videód szinte tökéletes. Szép munka!! Én még csak tanulom a dolgot. De így, hogy nem tudom normális minőségben feltölteni, csak elveszi a kedvemet az egésztől! Amúgy te milyen programot használsz? Mert nekem a Vegas-ban az a baj, hogy annyi féle renderelési lehetőséget kínál fel, hogy ha az összeset végigpróbálnám, azokon belül is ugye különböző beállításokkal, rámenne az életem! ( http://kepfeltoltes.hu/view/131004/512262514N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png ) 
Az én videóm ilyen lett (nyugodtan kritizálhatod, abból tanul az ember :) ) : 

Előzmény: badmad (281)
badmad Creative Commons License 2013.10.04 0 0 281

A 120fps akkor jó, ha lassítani akarsz. Sajna nincs Vegasom, de én speciel azt csináltam, hogy egy kb félperces videóval elkezdtem kísérletezni. Csináltam belőle jópár exportot, különböző settingekkel, majd feltöltöttem őket "privat video"-ként és utána ellenőriztem. Aztán pár kísérlet után kiderült, hogy mi a legjobb beállítás.

És pár nappal később kiderült, a kollégám is valami hasonlót használ, azonban ő nem .mov-ot, hanem .m4v-t exportál, mert neki meg az működött. 

Szerencsére a youtube is egyre több formátumot fogad el.

Én .mov-ot, h264-es codeket használok, bitrate-et az egekig emelem, minden minőségi csúszka maximumra húzva, 1980x1024, 16:9.

Nekem ezzel ilyen lesz feltöltve a minősége:

Előzmény: Sonya91 (279)
Sonya91 Creative Commons License 2013.10.04 0 0 280

*2-3 hete

Sonya91 Creative Commons License 2013.10.04 0 0 279

Sony Vegas-t használok, de annyi renderelési lehetőség van, hogy egyszerűen nem tudom melyik lenne nekem a legcélszerűbb, ha youtube-ra akarom feltölteni a kész (vágott és renderelt) videót?! Igazából a legnagyobb gondot az okozza, hogy ugye a Black tud 720p-ben 120fpst-t. Ez marha jól jön olyan sportoknál, ahol van sebesség (ugye szörf is ilyen), mivel igen részletgazdagon veszi fel az adott mozgást. Csakhogy ott kezdődik a bibi, hogy most akkor, mikor én ezt a nyers fájlt behúzom Vegasba, mégis mire állítsam az alapot? (projectet) Állítsam mindig teljesen ugyanarra, mint amilyen a kiindulási, tehát a nyers anyag volt? Illetve rendereléskor hogyan rendereljem a 120fps-sel készült videót? Sok-sok kérdőjel, választ meg sehol sem kaptam eddig rá...pedig 2-3, mióta megvan, folyamatosan próbálkozom! 
Előre is köszönöm a segítséged!

Soma

Előzmény: badmad (278)
badmad Creative Commons License 2013.10.03 0 0 278

Én az Avidből egy h264-es kodekkel szoktam .mov-ot exportálni, azt elég jól elfogadja a youtube. Persze, 1980x1024, a lehető legnagyobb bitrátával, stereo hanggal.

Kérdés, milyen progival vágsz, milyen paraméterekkel húzod be a nyersanyagot?

Előzmény: Sonya91 (277)
Sonya91 Creative Commons License 2013.10.03 0 0 277

Sziasztok!

Nemrég végre sikerült hozzájutnom egy Hero 3 Black-hez...minden tökéletesen működik rajta, lenyűgöző minőséget garantálva pl TV-n visszanézve. Egy problémám lenne vele kapcsolatban. Érdekel a videóvágás világa, így szívesen vágom és szerkesztem a saját anyagaim. Múltkor szerettem volna feltölteni youtube-ra az egyik szörfös, szerkesztett/vágott videómat. Nyilván sikerült is, de a minősége iszonyú gyatra lett!! :S  Holott renderelés után még szinte tökéletes volt! (tudom, a  youtube konvertálja, ezért minden esetben ront a minőségen) Így az lenne tehát a kérdésem, hogy tudja-e valaki, hogy melyik az a lehető legjobb formátum/beállítás/renderelési forma, amiben célszerű lenne feltöltenem?!
Egy tipp, ötlet is sokat segíthet!
Előre is köszönöm! 

Soma

Pöri-Kori Creative Commons License 2013.10.02 0 0 276

Azt elfelejtettem írni az imént, hogy Debrecenben eladó a Hero3 black.

Előzmény: Pöri-Kori (275)
Pöri-Kori Creative Commons License 2013.10.02 0 0 275

Hero3 Black Edition eladó. Hivatalos magyarországi vétel, 7 hónap garanciával.

Ár: 90eFt.

vzstrial Creative Commons License 2013.10.01 0 0 274

No itt az új Hero3+ sorozat.

http://gopro.com/cameras

Ami lényeges: Silver 3+ is tud full hd-ban 50/60 fps-t, hd-ban pedig 100/120 fps-t. Van egy Superview mode, fantasztikus :D Inkább a 4k fps-t pumpálták volna, igaz sose használtam... Új aksi, a mostani 1050mAh helyett 1180mAh-s gyári aksi, amit tuti venni fogok a Hero3 kamerámhoz.

Pár új rögzítő elem, kicsit drágult minden. Lett junor chesty, meg lett egy superclamp-hez hasonló megoldás egy gorillapod-os gégecsővel, állvány és tapadó korongos adapterhez egy gyorsrögzítőt is adnak.

Új tok, nem cserélhető a védőüveg, csak 40m-ig vízálló.. ahogy láttam új rögzítő mechanikát is kapott, a gombok nagyobbak lettek, még könnyebb lenyomni /eltalálni a tokban.

Apropó aksi. Láttam 1600mAh-s aksit ebayen. Használ valaki ilyen utángyártottat? Csak valami kelleni fog, már original battery bacpac + 1180-as kombon is gondolkodtam, hogy ne csak 1 órát tudjak rögzíteni...

Fázisceruza Creative Commons License 2013.09.28 0 0 273

Ezen a videon tapadokoronggal rögzítettem a GHOST kamerát az autóra. Letépni se lehet, nemhogy leesne, ráadásul oda teszem ahová csak akarom. Tudom ajánlani.

Előzmény: Ferkó Z (269)
Ferkó Z Creative Commons License 2013.09.27 0 0 272

köszöntem a jótanácsokat, majd elválik :)

Előzmény: badmad (271)
badmad Creative Commons License 2013.09.26 0 0 271

Elég strapabíró, igaz, drift autón még nem használtam. De motoron igen, ráadásul nem is kör keresztmetszetű csőre, hanem a hátsó lábtartó konzoljára volt rögzítve. Illetve a Hondán pont akkora távolságra vannak a tükörtartó csavarok, hogy a konzol simán felcsavarozható oda, de ott sem volt vele semmi gondom. 

Amúgy sokan használják autókon a tapadókorongos rögzítőjét.

Ha meg félted, menj be a Decathlonba, ahol a "papírsárkányokat" látod, keress hozzájuk való vékony zsinórt, annak brutál szakítószilárdsága van, bárhova ki tudod kötni, legalább nem esik le a földre, ha bármi történne...

Amúgy ha csőre akarod tenni, megoldható fotós multiclamp + bolcni + gopro fotóadapter társításával. Ez elég profin tart, de csak csöveken, akár kör, akár négyszög profilú, a haverom ezt használja a raliautó bukócsövein.

kocsi Creative Commons License 2013.09.26 0 0 270

Nem törik, de lehet, hogy jobban jársz a rollbar mounttal.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!