Ez a topic olyan nőkről,házaspárokról,élettársi viszonyban élőkről szól akik TUDATOSAN nem/vagy még nem/vállalnak gyereket.Hogyan élnek,mit szól hozzá a környezetük,eddig miért nem vállaltak?A késői gyerekvállalás előnyei és hátrányai.Véleményeket,hozzászólásokat,tapasztalatokat várok.
Megértelek. Úgy érzem célba értek a reklámok. Maradjunk szépek, építsük a karrierünket, legyen mindig mindenk hapi, legyen mindig idöd mindenre (manikürös, pedikürös, szoli, szauna, buli, barátok...stb) törödj magaddal, légy elég önzö....mert megérdemled.
Üdvözöllek a fogyasztói társadalomban. Fogyasszatok., fogyasszatok... tessék csak tessék. Bocsánat a cinizmusért... de én meg így érzem.
Az énfejlödés, önmegismerés, a fontos célok ismerete, az élet értelme hol van ezek mögött a válaszok mögött? önzetlenségröl, áldozatvállalásról, feltétel nélküli szeretetröl stb meg ne is beszéljek?
Innen mar csak egy lepes a Gezoo altal bemasolt versike a "karrierista nokrol" ... ami ugye verlazito. Ezt nem nehez belatni es Te se gondolhatod komolyan!
"Én híztam 20 kg.ot a terhesség alatt. Visszafogytam csont nélkül mindkét esetben. Még csak csíkjaim sincsenek. A mellem nem lóg térdig ( nincs is mi .)) ) a férjem szeret, talán még jobban mint elötte, hisz van 2 törpénk, akik belölem és belöle születtek, és mindkettönkre hasonlítanak. A terhességet mindkét esetben boldogan csináltam végig, mert volt egy kis mocorgó a pocakomban, ami csodálatos érzés. A szex sem volt rossz a 9 hónap alatt (nem is tudom ezt miért írjátok negatívumként)."
Tehat boldog vagy es elegedett. Tul.kep miert irogatsz ide be??? Miert 'haborit fel', ha masnak mas a boldogsag? (Ezt mar annyiszor leirtuk/tam, hogy mar en szegyellem, hogy ismetelni kell magam.)
MEgint egy kalap ala vagyok veve ... - en egyszer sem hoztam fel az elhizast, a fajdalmat, a bulizas hianyat es a satobbit ... De ha a tobbiek ettol felnek (nemileg jogosan), akkor ettol felnek es kesz.
De ma, amikor beleneztem az Indexbe eloszor, nem hittem a szememnek. Nagyon korusnak nezett ki ...
Nem szálltam be semmilyen kórusba, csak elkeseredett vagyok, hogy milyen érveket hoztok fel a gyerekvállalás ellen.
Én híztam 20 kg.ot a terhesség alatt. Visszafogytam csont nélkül mindkét esetben. Még csak csíkjaim sincsenek. A mellem nem lóg térdig ( nincs is mi .)) ) a férjem szeret, talán még jobban mint elötte, hisz van 2 törpénk, akik belölem és belöle születtek, és mindkettönkre hasonlítanak. A terhességet mindkét esetben boldogan csináltam végig, mert volt egy kis mocorgó a pocakomban, ami csodálatos érzés. A szex sem volt rossz a 9 hónap alatt (nem is tudom ezt miért írjátok negatívumként).
A szülés nem leányálom, de az életedböl nem vesz el olyan sokat (1 nap) amit ne lehetne kibírni, és feltalálták már az epidurált is. A szoptatás gyönyörü dolog, mindenkinek tetszene, aki még nem próbálta. És a gyerek is gyönyörü dolog, persze nem gond nélkül való. De vinni azt lehet bárhova, ahova mész.
Szóval nem értem a felépített ellenérv rendszert. Mit nem lehet gyerek mellett?
Persze - teljesen igazad van. De azt, aki nem akar (vagy meg nem), azt alapbol le onzoztek, leinfantilosoztak es leagymosott-oztak ... Mi ez, ha nem serto? Gondolod, hogy aki megnyototta ezt a topikot ilyen "velemenyekre" vagyott?
Olvasgatok egy idő óta errefelé, úgy nézem kezd eldurvulni a dolog.
Sztem senki nem akar beleszólni hogy ki akar gyereket és ki nem, tényleg
magánügy. Csak itt vki nyitott egy témát, hoyg 35 éves és nem akar gyereket és
véleményeket kért - és kapott. Szóval halkan jegyzem meg, hogy attól hogy szül
ez ember lánya 1-2 gyerkőcöt nem feltétlenül marad otthonülő pongyolás
csak gyerekkel foglakozó házisárkány. Persze a gyerek nyűg, persze a gyerek
boldogság - de én hiszek benne, hogy jó szervezéssel igenis megoldható hogy
megmaradjon a saját éledet egy része (sőt kell is!) hogy eljárj dolgozni
pihenni stb. Másik megjegyzés, hogy mindez átmeneti!! Igen otthon maradok a
gyerekkel 1-2-3 évig (amig birom) de utána sokkal lelkesebben dolgozom mint előtte!! Aztán ha 10-en 20-on éves lesz egyre többet foglakozhatsz ismét magaddal...miért ne lehetne 40-50 évesen is szórakozni????
És még valmi eszembe jutott, miért van az, hogy a gyerekellenzők a környezetből azt veszik le, hogy a gyerek nyűg és gond és baj??? nem láttak még boldog anyát??? furi.
De amúgy aki nem akar szülni 35 évesen azt nem akarnám meggyőzni,
az szüljön aki szeretne. És lehet 40 évesen is első gyereket. Egy dolog fontos sztem: tudjuk azt, hogy ez bizony kockázat, nem túl nagy de bejöhet, hogy egyáltalán nem lesz mert ha 30 évesen derül ki hogy csak lombikbabád lehet az még összejön, ha 40 évesen derül ki akkor már nem tuti. De nem óriási kockázat sztem.
Nem erdemes ezen ragodni tovabb ... Mi 'lanyok' legalabb ezt be tudjuk latni. Te is beszalltal a korusba - ezen csodalkoztam a legjobban! Olvasd el meg egyszer Kipol nagyszeru beirasat. Es probald megerteni. Kerlek szepen! Oszinten.
Hadd szólítsalak így, hisz te is símán lenórikáztál.
Mutass egy személyeskedö, névre szóló utalást légyszi a hszemben.
A sajat kis konzervativ vilagotokon Ti nem nagyon lattok tul. Beszukultek vagytok es frusztraltak.
Légyszives magyarázd meg, miért tekintesz konzervatívnak, maradinak, meg beszükültnek, mert nem értem.
Ha konzervatiivizmus szerinted az áldozatvállalás, és a többi "hülyeség" ami annyira nem összeegyeztethetö a mindenáron való fogyasztással, a munkaalkoholizmussal, az önzöséggel, stb. akkor vállalom. Büszkén vagyok konzervatív, igen. A maradiságot, meg beszükültséget akkor sem értem.
Csak azt tudom mondani, hogy valami nagyon nincs rendben az olyan emberrel, aki nem tudja elfogadni, hogy masok azok masok es mashogy gondolkodnak es ereznek.
Ki mondta, hogy nem tudom? Ha nem akarsz gyereket, ne szülj. Mondd azt, hogy nem akarok és kész.De ne burkold ilyen átlátszó okok mögé. Még magadnak is hazudsz vele szerintem.
Amit Ti az elmult par beirasban megint eloadtatok az a sajat szegenysegi bizonyitvanyotok.
Ez a mondat nem engem, hanem a beírót minösíti. Bocs.
hány olyan apa van, aki elhagyja a családját, nem néz a gyereke felé, még a tartásdíjat sem fizeti, perelni kell érte? hány olyan anya van, aki piál a gyereke szeme láttára? hány olyan házaspár van, akiknél pokol a gyerekük élete (veszekedések, megcsalások, stb) ? hány esetben mondanátok, hogy "na ennek se kellett volna gyerek", vagy "el kéne venni tőlük és egy olyan párnak adni, akik évek óta próbálkoznak, ott jobb sora lenne". Sok ilyen eset van.
vannak, akik nem alkalmasak szülőnek. lehetünk egy páran ezek között, akik képesek előre gondolkozni, és inkább nem szülővé válni, mint felelőtlenül a világra ....ni egy embert, akinek aztán "rossz" lesz.
ennyi.
Gézoo Te meg elég furcsán gondolkozol, a múltkor is ez, hogy lánygyerekkel az apa nem is kell foglalkozzon, meg most is ez az újabb kiszólás... az általánosítás "a mai harmincasokról" - Te még nem láttál harmincas párt gyerekekkel?! vagy mi? és mindjárt tíz évnyi emberről állítod, hogy depis, meg reklámok által agymosott. Meg beteg, akit gyógyítani kell (ezt más mondta, tudom). Hol élsz Te, ha meg szabad kérdezni? (mármint milyen tájegységen, vagy melyik országban?) Komolyan érdekel, mert amiket írsz, nem úgy tűnnek, mintha magadtól találtad volna ki, hanem mintha a környezetedben a legtermészetesebb vélemények lennének.
egyébként a topic célja szvsz nem a meggyőzés, mert akkor csak gyerekes vagy gyerektelen párok léteznének előbb utóbb. egyszerüen csak a véleménnyilvánításról van szó, amit el kellene fogadni, ennyi. Elolvastam az összes hsz-t (na jó, csak az utolsó 500-at), majd a hozzászólásom utáni többi hsz-t is, de nem lettem okosabb, mert itt mindenki a saját véleményét akarja a másikra ráerőltetni. Azután váltottam 1 (azaz egy) levelet egy barátommal, aki gyakorló apa, és sokkal több mindent tudtam meg, más aspektusokat ismertem meg, sokmindenre rávilágított.
Itt csak a szócséplés megy, agresszió mindkét oldalon is (talán részemről is). Vérlázítóan személyeskedő hozzászólások, amikre nehéz nem reagálni.
igen ezt nem értem én se. miért nem lehet ezt elfogadni? inkább bélyegeket sütögetnek rájuk. ha eccer valaki úgy dönt nem akar, akkor nem akar és senkinek semmi köze hozzá. mint ahogy ahhoz se, hogy valakinek miért van 22 és miért nem használ óvszert. ennyi a történet.
Azért tekinted a gyerekteleneket infantilisnek, m nem egyezik a vélaményük/véleményünk a Tiéddel? Te kérdeztél, mi válaszoltunk. Ez van, minekünk ez az értékrendünk. Teljesen felesleges belemenni abba, h tényleg akkora probléma-e pl a szülés utáni elhízás, ha az az ember, aki ettől retteg, annak úgyis ez marad a legnagyobb problémája. Hogy ez valós-e vagy nem, az max akkor derül ki, ha szül. (megjegyzem, engem ez zavar a legkevésbé, tekintve, h nem vagyok hízós fajta, tehát még mielőtt vki nekem támadna emiatt, NEM a magam példáját ragadtam ki...)
A sajat kis konzervativ vilagotokon Ti nem nagyon lattok tul. Beszukultek vagytok es frusztraltak. Gezoo, Te raadasul meg egy himsoviniszta is, akinek kozepkori nezetei vannak a nok es ferfiak tarsadalmi helyezeterol es egymashoz valo viszonyarol. Csak azt tudom mondani, hogy valami nagyon nincs rendben az olyan emberrel, aki nem tudja elfogadni, hogy masok azok masok es mashogy gondolkodnak es ereznek.
Amit Ti az elmult par beirasban megint eloadtatok az a sajat szegenysegi bizonyitvanyotok.
ezt a kettőt nem tudod szétválasztani. mert nem akar: csak. az indok meg az amit gondol, ami neked nem tetszik. nem hiszem, hogy felnőttségen, meg ilyen hasonló badarságokon múlik az, hogy valaki akar e egyereket vagy nem. nem mindegyiik hülye infantilis vagy felelősséget nem vállaló nő/pasas, aki nem akar gyereket. vannak ilyenek is.
próbáljátok megoldani azt a problémát, amikor valakine eü. okból nem lehet gyereke. és ilyenkor mi van? mert örökbefogadni sem akarok. hordja ki egy bárana? brrr.... sokan vannak ilyenek...
...nem tudom mi a baj azzal, hogyha valaki nem akar gyereket. A saját élete azt csinál vele, amit akar, ha nem akar, nem akar. Legyen az plázacica, menedzser, professzor vagy autószerelő. Tök mindegy. Az okok sokrétűek.
Az énfejlödés, önmegismerés, a fontos célok ismerete, az élet értelme hol van ezek mögött a válaszok mögött? önzetlenségröl, áldozatvállalásról, feltétel nélküli szeretetröl stb meg ne is beszéljek?
Hú mindjárt leordítják a hajamat a helyéröl a gyermektelenek.
Megértelek. Úgy érzem célba értek a reklámok. Maradjunk szépek, építsük a karrierünket, legyen mindig mindenk hapi, legyen mindig idöd mindenre (manikürös, pedikürös, szoli, szauna, buli, barátok...stb) törödj magaddal, légy elég önzö....mert megérdemled.
Üdvözöllek a fogyasztói társadalomban. Fogyasszatok., fogyasszatok... tessék csak tessék. Bocsánat a cinizmusért... de én meg így érzem.
Az rettenetes lenne, ha tényleg ennyire tudatlan, gyerekes, felelősségvállalásra képtelen, öncélú és öntörvényű lenne a mai 30-as korosztály egy jelentős része..
Így továbbra is hajlok inkább arra, hogy ezek a leírt sorok, egyfajta gyerekes lázadás megnyilvánulásai.