Az izraeli hadsereg (IDF) az ENSZ palesztinokat segélyező szervezetének (UNRWA) gázai iskolájánál is talált olyan rakétaindító állásokat (munícióval és egy gyártó műhellyel együtt), amikből a Hamász és más palesztin radikális szervezetek támadták Izrael
Miután lebombázták, kellett valami indokot rá gyártani.....
Az izraeli miniszterelnök nyaka körül ,,egyre szorosabbra fonódik a hurok" a Hamász október 7-én elkövetett bestiális támadása óta a katonai és hírszerzési mulasztások, a Hamász által fogva tartott izraeli túszok szabadon bocsátásának sikertelensége, valamint a palesztin civil áldozatok számának növekedése miatti nemzetközi bírálatok miatt.
A Jeruselem Post most arról írt, hogy minden egyes nappal mélyül a szakadék Netanjahu és a háborús kabinet tagjai között. Az izraeli média szerint a Netanjahu és Gallant közötti eddig is meglévő feszültségek jelentősen eszkalálódtak az utóbbi időben. Gallant és Ganz, a háromtagú háborús kabinet két tagja tüntetőleg nem vett részt a miniszterelnök szombati sajtótájékoztatóján – írja a Neokohn.
A hírek szerint mindketten azért utasították vissza a meghívást, mert nem akartak Netanjahu mellett megjelenni.
A konfliktus legfőbb oka a Gázai övezet déli részén zajló intenzív harcokban keresendő. „Azt hiszem, a válasz egyszerű. Netanjahu megértette, hogy Gallant és Ganz is le akarja váltani őt a miniszterelnöki posztról, ha a háború véget ér” – mondta a The Media Line-nak Efraim Inbar professzor, a Jeruzsálemi Stratégiai és Biztonsági Intézet elnöke.
Az izraeli hadsereg (IDF) az ENSZ palesztinokat segélyező szervezetének (UNRWA) gázai iskolájánál is talált olyan rakétaindító állásokat (munícióval és egy gyártó műhellyel együtt), amikből a Hamász és más palesztin radikális szervezetek támadták Izraelt – közölte egy katonai szóvivő a Gázai övezet elleni offenzíva 88. napján.
Csak egy rövid távú elképzelésre kérdeztem rá. Van-e valami koncepció, mi legyen, mikor lecsengtek a harcok. Marad a hadsereg? Ha nem, milyen hatóság lesz?
az izraeli csapatok teljes vagy részleges kivonulása mögött az is állhat hogy a háborús kabinat egyes tagjai vitatják -nem a háborút-a háború lefolyásának intenzitását, Bibivel szemben.
ICC. Tehát magánszemély nem indíthat eljárást. Az más kérdés, hogy ha fülest kapnak magánszemélytől akkor indíthatnak vizsgálódást
Én így értelmezem amit írtál.
És íme:
Israel to defend military actions in Gaza at International Criminal CourtIn an unprecedented move, Israel plans to present its case at the International Criminal Court in The Hague, aiming to dismiss South Africa's petition for an interim order demanding the immediate suspension of Israeli military actions in Gaza, National Security Council head Tzachi Hanegbi told Ynet on Monday. Hanegbi clarified this rare action, saying, "Israel, a long-standing signatory to the Genocide Convention, will not boycott the proceedings. We will participate and refute the absurd accusation that amounts to blood libel." (Itamar Eichner)
Csak azt nem értem, izraeli magánszemélyektől kapott infó alapján az ügyészek miért nem indíttattak még eljárást a hamasz ellen az ICC-n. De ami késik, nem múlik.